Pravedno ili nepravedno

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.857
Kakva su osecanja vernika,da li su krhka,stabilna,lako se povrede ili je fluidno telo jako i nedodirljivo?

Da li se narusava princip pravde da smo svi jednaki i da svako sme da iznese svoje misljenje na neku temu ukoliko na primer neko ode pred sud jer je povredio osecanja vernika iako nijednog vernika nije dirao niti napao ili mu na bilo koji nacin naneo zlo.

Konkretno me interesuje ovaj primer,da li je ovaj covek zasluzio da ide na sud jer je napravio obicno jelo i da li je po bogu pravedno da mu se sudi zbog jednog obroka.

Шпански редитељ Хавијер Крахе ће се 28. маја наћи пред судом због увреде осећања верника. Оптужница је подигнута за филм који траје 54 секунди под насловом „Како припремити јело од Исуса“, снимљен 1978. године. Хавијера Крахе су и раније два пута хтели да осуде, али су судски процеси прекидани. Сам редитељ сматра цео случај абсурдним.

Филм „Како припремити јело од Исуса“ је замишљен као час „кулинарије“. Гледаоцима се саветује да одвоје тело Исуса од крста, оперу га, додају зачине по жељи и оставе у рерни на три дана, након чега „припремљени“ Исус сам излази.

И поред тога што је филм снимљен далеке 1978. године привукао је пажњу тек 2004. када је један његов фрагмент показан на ТВ каналу "Canal+" за време интервјуа са Хавијером Крахе.

Back