Pravda za gradjane BIH!!

dragosh

Veoma poznat
Poruka
11.827
.

Brižit Bardo od BiH traži 2 medveda

28. septembar 2009. | 01:30 | Izvor: Beta
Sarajevo -- Francuska glumica Brižit Bardo zatražila je od vlasti u BiH da joj pomognu da spase dva medveda koja su zarobljena u BiH.

Brižit Bardo, koja sutra proslavlja 75. rođendan, želi da se medvedi iz BiH transportuju u poseban azil u Nemačkoj. "Tražimo vašu pomoć kako bi dobili neophodne dozvole za transport tih medveda u azil koji može da ih prihvati", navela je francuska glumica u pismu federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Damiru Ljubiću.

Ona je izrazila nadu da će ministar obeležiti njen rođendan i na poklon joj dopustiti "da izvede medvede iz pakla u kome se nalaze i ponudi im srećan i dostojan život u odgovarajućoj sredini".

Članica lokalne organizacije za zaštitu životinja NOA Bogdana Mijić rekla je da su u BiH dva osamnaestomesečna mrka medveda u lancima na privatnom imanju u blizini Gornjeg Vakufa.

"Vlasnik drži restoran i zlostavlja životinje kako bi privukao pažnju i zabavio goste", rekla je Mijićeva i dodala da se tim životinjama ne daje ni odgovarajuća hrana kako bi bile slabe da se ne bi otrgnule s lanca.

"Lokalne vlasti pronašle su još šest medveda koji žive u sličnim uslovima u BiH i naredili njihovu eutanaziju", rekla je Mijićeva.


http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=28&nav_category=167&nav_id=383686Izrazimo solidarnost sa Brigitom i ostar protest,
glede ovog slucaja zlostavljanja i maltretiranja ovih zarobljenih medveda?! :rtfm:
 
Poslednja izmena:
Sramota za BIH ali i pohvale za Srbiju koja na mapi puta ispunjava i preostale standarde ka Belom Shengenu,
tako da su na planini Tari u specijalnom rezervatu, smesteni svi medjedi oduzeti nesavesnim romima,
koji su zaradjivali novac sa njima po vasharima i panadjurima sirom Srbije.


bearanim.gif
 

Back
Top