Pravda za Damira Dokića

Ne spamujte temu nekakvim pravnim zavrzlamama,ovog patriotu treba odmah osloboditi iz zatvora !!!! Covek je izvukao porodicu iz kandzi ustaske Hrvatske,cerku mu zavele ustase,mora malo da da sebi oduska...-OSLOBODITE GA ODMAH !!!
 
Damir Dokić počeo štrajk glađu
08. oktobar 2009. | 14:11 | Izvor: Tanjug


SREMSKA MITROVICA - Damir Dokić, koji je osuđen na 15 meseci zatvora zbog pretnji koje je telefonom uputio australijskoj ambasadorki u Srbiji, započeo je danas štrajk glađu u zatvoru u Sremskoj Mitrovici i podneo zahtev za prebačaj u samicu, revoltiran "pristrasnim postupanjem suda u njegovom slučaju".

Dokićev branilac Bosiljka Đukić izjavila je Tanjugu da Dokić neće više da uzima hranu, vodu i lekove, jer smatra da je "suicid jedini način da mu se ukine pritvor, pošto zbog opstrukcije suda i pristrasnog vođenja postupka pravda za njega i dalje neće biti dostupna".

Đukićeva je kazala da je otac poznate teniserke Jelene Dokić podneo Upravi zatvora zahtev za prebačaj u samicu, kao i da piše oproštajno pismo, o čemu je nju obavestila Dokićeva nevenčana supruga Biljana Bosančić.

Đukićeva je rekla da još nije dobila pisani otpravak presude kojom je Dokić u ponovljenom postupku osuđen na 15 meseci zatvora, na koji će se žaliti.

Revolt kod Dokića izazvala je presuda Siniši Vučiniću, koga je juče Treći opštinski sudu Beogradu uslovno osudio na šest meseci zatvora, s rokom provere od dve godine, zbog pretnji smrću poslaniku Žarku Koraću i novinaru nedeljnika "Vreme" Milošu Vasiću.

Opštinski sud u Rumi osudio je 24. septembra, u ponovljenom postupku, Dokića na 15 meseci zatvora zbog pretnji koje je uputio ambasadorki Australije u Srbiji Kler Birgin i produžio mu pritvor.

Otac Jelene Dokić, koja je uzela australijsko državljanstvo, prvom presudom je bio je osuđen na istu zatvorsku kaznu.

Sudsko veće, koje je izreklo obe prvostepene presude, sa Draganom Kličković na čelu, produžilo je Dokiću pritvor zbog opasnosti da će ponoviti delo za koje je osuđen.

http://www.rtv.rs/sr/vesti/hronika/sudska_hronika/2009_10_08/vest_155686.jsp
 
ne komentarisemo presudu,vec Dokicev strajk gladju...Posle strajka,mogu da mu celiju proglase za Svetu srpsku zemlju,k'o kod Filareta,pa da podignemo neku omanju crkvu...Mislim da bi i Sveti Sinod i Paja to podrzali...

Zatvorska kapela mozda....
Mada nije "sveti" covek ????

U mom slucaju se ne racuna, jer samstudirao uporedo,pa ispadne da imam vise godina skole nego godina zivota :)
Sto uopste ne znaci da sam pametan, ali sam toliko skroman da znam da tumacim sudsku presudu.Jer ovde mozete traziti pravdu za raznorazne... neko za ubistvo dobije 3 a neko 40 godina robije. I uopste mi nije jasno kako ne zhvatate da se to ceni od slucaja do slucaja....

Pa o tome se i radi-obojica su patriote:Dokic je sklon raketiranju (na recima),a Vucinic sklon reketiranju (u stvarnosti),nasilju raznog stepena....
Vučinić je dosad bio neosuđivano lice.

Ali vise puta optuzivan,za razliku od Dokica....
Obojicu na svetu dijetu.....
Samo ....Vucinic je jos upotrebljiv....
 

Back
Top