Pravda ili nepravda?

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
11.371
Pošto sam htela da podignem jednu pošiljku u pošti ušla sam i na sajt pošte i na sajt jednih dnevnih novina.

Tokom Uskršnjih praznika dežuraju pojedine pošte. I pojedine apoteke.

Samoposluge, državne i privatne kao i Tržni centri rade sutra skraćeno, do 18.00.

Ali.. mnoge privatne manje i veće prodavnice radiće već u subotu. Nedelja će biti neradni dan, a ponedeljak ponovo radni.

Da li je pravedno da prodavnice rade skoro kao da nema praznika?

Ili je nepravda da zaposleni u prodavnicama rade dok svi ostali odmaraju?

Ovo pitanje važi i za Vaskrs ( Uskrs ) ali i za sve državne i verske praznike.

Inače, ja sam radila kada su bili državni i verski praznici, samo tokom predizborne kampanje, uoči izbora.

Mislim da su tada radili i dežurni matičari i dežurni u pisarnici.

Ne znam da li se to promenilo.

Nazalost.Potrebno je da neke ustanove rade.nadam se da ce biti adekvatno placeni za praznike.U mojoj bivsoj firmi,nije bilo ni drzavmog ni verskog praznika,radilo se normalno,ali smo imali praznicne nadnice,koje su bile vece od obicnih.

Ovako su se pitali u Kanadi pa su izglasali zakon da je zabranjeno da rade nedeljom i praznicima. A onda su se ljudi bunili jer žele da rade, ima posla a država im ne da.

Verovatno imaju lepe, pristojne plate.

Nazalost.Potrebno je da neke ustanove rade.nadam se da ce biti adekvatno placeni za praznike.U mojoj bivsoj firmi,nije bilo ni drzavmog ni verskog praznika,radilo se normalno,ali smo imali praznicne nadnice,koje su bile vece od obicnih.

Ne znam da li dobijaju veće dnevnice kada rade za praznike.

U redu je da rade dežurne bolnice i apoteke..

Ali..ja ću sutra kupiti dva hleba i neke sokove, da ne bih išla u ponedeljak,

Ovde mislim na lanac prodavnica "Sunce" koje je u vlasništvu QVATTRO COMPANY..

Znam i ko su vlasnici i kako maltretiraju zaposlene koji rade za malo manje od hiljadu evra.

Radnik na delikatesu meri i na vagi. Radi i na popunjavanju robe i na kasi.

Nemaju zaposlenog koji prati datume isteka namirnica..tako da često vraćamo mleko, mislim na nas, na sve kupce.

Ti zaposleni neće raditi samo u nedelju.

Poslednja izmena:
Ukratko, nema pravila (tako je kod nas)

U inostranstvu se to zna, ako postoji neka firma koja radi praznikom,a radnici nece tog dana da rade jer imaju pravo,onda se pitaju ko hoce dobrovoljno da radi ali normalno se podrazumeva da je zarada dupla nego obicno, (ako si toga dana trebao da zaradis 150€ obracunava se na 300€).

Ma gađaju se ciframa..gastoska posla.
Znam ih bolje nego svoj džep.
Ne znam kolegu odozgo i izvinjavam mu se, možda čovek nije upoznat i nije iz te branše.
Tačno da je za praznike dupla plata.
Držimo se naših magacina i voćkica i nintendo igrica i mojih knjigica..sigurica
🍻

Ma gađaju se ciframa..gastoska posla.
Znam ih bolje nego svoj džep.
Ne znam kolegu odozgo i izvinjavam mu se, možda čovek nije upoznat i nije iz te branše.
Tačno da je za praznike dupla plata.
Držimo se naših magacina i voćkica i nintendo igrica i mojih knjigica..sigurica
🍻
Switch je igračka
Switch 2 je za profesionalce
Veće, bolje, jače
Skupo ko PS5 samo što ovo ne može da dosadi a PS5 skuplja prašinu

1775864810165.jpeg

Kako si lepo nalakirao nokte😍
Bilo bi tu i drugih igrica.
Šala mala..uzaludno se ne nadaj..nisam od tih
🍻
I kako ovoj zemlji da bude bolje kad je pun kufer ovakvih?
Ja stavim sliku sa interneta gde se fizičke razlike radi vide stari i novi Switch 1/2 a on gleda nokte.

Isti komšija - krenuo u prodavnicu pregorela mu sijalica u kući, mali ne može da uradi domaći po mraku a on video kopa se nešto na ulici pa stao kraj rupe dokle ide u dubinu...

I takvima da daju svemirsku platu???

Oj Srbijo medj šljivama...

Pošto sam htela da podignem jednu pošiljku u pošti ušla sam i na sajt pošte i na sajt jednih dnevnih novina.

Tokom Uskršnjih praznika dežuraju pojedine pošte. I pojedine apoteke.

Samoposluge, državne i privatne kao i Tržni centri rade sutra skraćeno, do 18.00.

Ali.. mnoge privatne manje i veće prodavnice radiće već u subotu. Nedelja će biti neradni dan, a ponedeljak ponovo radni.

Da li je pravedno da prodavnice rade skoro kao da nema praznika?

Ili je nepravda da zaposleni u prodavnicama rade dok svi ostali odmaraju?

Ovo pitanje važi i za Vaskrs ( Uskrs ) ali i za sve državne i verske praznike.

Inače, ja sam radila kada su bili državni i verski praznici, samo tokom predizborne kampanje, uoči izbora.

Mislim da su tada radili i dežurni matičari i dežurni u pisarnici.

Ne znam da li se to promenilo.
Šta je sve u redu ili ne otvara polemiku u prazno, ali ono što zaista mislim da prodavnice hrane ne bi trebalo da rade nedeljom a još manje 24h

Svi su došli iz selendri pa nek mi pokažu šta je to tamo radilo 24h i za koje potrebe?
Dalje, nedeljom da se odmara.
Ovako, dosadno nekina kuċi pa aje'da nerviraju po komšiluku...
Znači puspešuje se mentalna bolest kod pojedinih, svakim danom sve više, uskoro za cenzus

Medjutim, sv3 da trgovinski lanci ne rade nedeljom uvek će se naći neki Bosanac, Smederevac, Južna Pruga da se "dosete". - "danas je moja biznis šansa"

To znači da treba biti i službeno zabranjeno.
Zbog debila koji su u Beograd doneli svoja seljačka mečkarenja, prosta i primitivna.

По мени, не постоје "ускршњи празници"
Васкрс је само један дан и идемо даље.
Сутра нови светац.
У нове радне победе.
Банкротира Србија од празновања и муњарских замајавања и измишљања. Кредит, фора, превара..ал не потраје то дуго.
Христос васкрсе!
🤗

Back