Pravda i ja se slazemo

Christadelphian

Aktivan član
Poruka
1.554
oko nekih tumacenja pa me je to zabrinulo
da li sam u tome u pravu.
Pa pitam ostale
1. Da li zene trebaju nositi marame u ekleziji (crkvi) ?
2. Da li 10 zapovesti vaze ?
3. Da li treba svetkovati subotu ?
4. Da li je Mihailo Isus ?
5. Da li je evharistija potrebna ?
Ne mogu vise da se setim , ako se setim dopisacu !
Pozdrav i hvala

...pravda-
Nemoj tako
nemoj da me razocaras
ja sam mislio da to ti mislis a ne neko za tebe!!???
A interesuje me zasto , lepo sam napisao !
Svedoci su mi braca kao i svi ostali koji dopuste da ih tako zovem
a i sa njima se nesto slazem nesto ne !
Pozdrav

Vader:
Ja vjerujem da Arhanđel Mihael = Isus Hrist

:wink: Ства-рно? Па зашто тако мислиш. Ако очеш погледи књигу Јована Дамаскина "Небеска јерархија". Има интересантни ствари.

"Михајил" значи "Као Бог" али овај Св.Арханђео није Господ Исус Христос. Он је Велики Свети ратник и ратовао са сатаном и његовими кљевретима.

:D Поздрав!

Razumijem vaše reakcije i čuđenje. I ja sam se čudio kad sam prvi put za to čuo, mislio sam "zar nije Mihael samo arhanđel a Isus Hrist nešto mnogo više, sin Božiji koji je iznad svakog arhanđela". Tada mi je ideja da Isus jeste Mihael djelovala kao spuštanje Isusa sa višeg na neki niži nivo.

Алjона:
Ако очеш погледи књигу Јована Дамаскина "Небеска јерархија"
Knjigu nisam čitao pa ne znam kakva je ali koliko sam vremnom saznao nebeska hijerarhija je mnogo kompleksnija nego što mislimo.

Vader:
Razumijem vaše reakcije i čuđenje. I ja sam se čudio kad sam prvi put za to čuo, mislio sam "zar nije Mihael samo arhanđel a Isus Hrist nešto mnogo više, sin Božiji koji je iznad svakog arhanđela". Tada mi je ideja da Isus jeste Mihael djelovala kao spuštanje Isusa sa višeg na neki niži nivo.

Алjона:
Ако очеш погледи књигу Јована Дамаскина "Небеска јерархија"
Knjigu nisam čitao pa ne znam kakva je ali koliko sam vremnom saznao nebeska hijerarhija je mnogo kompleksnija nego što mislimo.

:) Па сунце драго, могу ти ускоро нешто казати о јој. Веома је интересантно :)

freewill:
Vadere eto sada i ti imas polaziste, osnovu da osnujes jedno novo verovanje , jednu novu veru
Ne razumijem. Na osnovu čega? Na osnovu toga što vjerujem da Mihael jeste Isus Hrist? Mnogi to isto vjeruju. Ako se ne varam Jehovi Svjedoci ili Adventisti ili i jedni i drugi vjeruju da Mihale jeste Isus Hrist. A i van tih organizacija (van bilo kojih vjerskih organizacija) ima ljudi koji to vjeruju.

Vrijeme će pokazati.

Christadelphian:
U svakom slucaju sazancemo jednom
mislim da je to sitna tema za spasenje!

Baš tako.

Christadelphian:
oko nekih tumacenja pa me je to zabrinulo
da li sam u tome u pravu.
Pa pitam ostale
1. Da li zene trebaju nositi marame u ekleziji (crkvi) ?
2. Da li 10 zapovesti vaze ?
3. Da li treba svetkovati subotu ?
4. Da li je Mihailo Isus ?
5. Da li je evharistija potrebna ?
Ne mogu vise da se setim , ako se setim dopisacu !
Pozdrav i hvala
ne slazemo se 4. (nego se ti njome slazes sa J.SVEDOCIMA), a u 2. delimicno, jer 10 zapovesti nisu moj kriterijum ako imam visi standard, merilo. Dakle, ja ne kradem ne zato sto tako kaze dekalog nego zato sto nisam hteo da ukradem ni kad nisam ni znao za dekalog, kad sam bio mali i sa klincima se mangupirao u samiski. Sto se tice 3. (4. od 10.), ona me cak ni ne interesuje, jer se Hristos obrusio na subotu, jer je bio u grobu u subotu, jer apostol tvrdi da nece niko uci u subotnji pocinak, jer je propustena prilika. Znaci, oni koji ne veruju da je Hristos obecani Mesija, oni treba da slave, ali oni koji veruju - ONI NE SMEJU DA JE SLAVE, JER JE TO SVETOGRDJE NA VOSKRSENIJE KOJE TREBA DA SLAVI SVAKI ONAJ KOJI SE NADA DA CE BITI MEDJU SPASENIMA, A NE OSUDJENIMA PRILIKOM SVEOPSTEG VASKRSENJA, A ZA KOJE SE NE ZNA NI DAN, NI CAS KADA CE BITI.

Алjона:
Vader:
Ja vjerujem da Arhanđel Mihael = Isus Hrist

:wink: Ства-рно? Па зашто тако мислиш. Ако очеш погледи књигу Јована Дамаскина "Небеска јерархија". Има интересантни ствари.

"Михајил" значи "Као Бог" али овај Св.Арханђео није Господ Исус Христос. Он је Велики Свети ратник и ратовао са сатаном и његовими кљевретима.

:D Поздрав!
Ne, sigurno je da sveti Arhangel Mihail nije Isus Hrist. On je "nastao" na nasim prostorima i to od Staroslovenskog Boga.......hm....ne mogu da se setim imena. Ali, bitno je to da je Isus Hrist prica za sebe........iako se, mozda, sve vere poklapaju.
Pozdrav!

Znaci ovako
Otkrivljenje je simbolicka knjiga
i teska za razumevanje
"treba imati mudrosti"
Ovaj stih zahteva pomnije proucavanje
jer se mnoge teologije baziraju na njemu bez osnova tj pogresno
Uglavnom se ogradjujem od prorocanstava i za svako imam objasnjenje sa napomenom da ja nisam dovoljno mudar pa tako i ovde
Dobra strana
verovatno predstavlja Hrista
sto ne znaci da je on arhandjel ili da se zove Mihajlo .
Moje licno misljenje je da je i to simbol svega dobrog
Losa strana
sigurno (koliko tumacenje prorocanstva moze biti)
predstavlja nikako neko bice sotonu i demone
vec olicenje i zlo sveta
kojeg je simboli koji su nabrojani
jer znamo da to sto je nabrojano nije jedno te isto
posto vidimo malo pre da je zmaj nesto odredjeno sto ni malo ne lici na sotonu ili zmiju i vrlo je veliko da nebi stalo ni u solarni sistem a ne na zemlju.

Back