Pravac kretanja kulera na procesoru

• Začetnik teme Začetnik teme ole1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Provalio sam sad, skinuo neki program za monitoring.
Ovako stvari stoje , komp je star 3 dana, znaci prasine nema.
Fan speed je 6329 rpm i pise dole nesto 100% .

Upropastice me, pomagajte... subjektivni osecaj je kao da keva usisava u drugoj sobi .

temperature procesora je oko 42-43 stepena

Provalio sam sad, skinuo neki program za monitoring.
Ovako stvari stoje , komp je star 3 dana, znaci prasine nema.
Fan speed je 6329 rpm i pise dole nesto 100% .

Upropastice me, pomagajte... subjektivni osecaj je kao da keva usisava u drugoj sobi .

temperature procesora je oko 42-43 stepena

nece biti nista odma, i ja sam imao bukvalno istu situaciju kad sam kupio nov racunar pre dve godine,da ,bio jul,oni su duzni da podese brzinu ventilatora a ne kupac, jer se vecina ljudi nerazume u biosu mozes da smanjis brzinu na normalnu, meni je sad blizu 3000,koju marku ploce imas, kod tebe je trenutno namestena najveca osetljivost na temperaturu, ona mora da se smanji

Poslednja izmena:
Udji u bios , nadji smart fan opciju tu su podesavanja, tu moras da smanjis osetljivost na temp procesora, brojeve moras da smanjis, isprobavaj kako ide i naces kako treba da bude,idi na manual i smanjivaj rucno brojeve, nemoj se nista brinuti sto je sad na 6800 meni je tako bilo 3 dana,

A u slab sam ti ja sa poznavanjem oko biosa, ploca je MSI 870A-g54
al ako smanjim rpm, oce li vrisnuti temperatura?

Ajde ako ti nije tesko step-by-step da mi objasnis kako i sta, ako nije komplikovano, ako jeste onda cu ga odneti negde da mi to nameste....
Ako mi ni to ne pomogne , odo kupiti neki kuler za jedno 3 hiljade ***** li ga ...

Nisu ti podesili normalnu brzinu ventilatora u biosu to je njihova obaveza, za pocetak skini levu stranicu kucista pasce buka mnogo i brzina obrtaja , pa onda u biosu lagano podesi na optimalne perfomanse, imao je jedan lik isti problem ko ti sa msi plocom pre neki dan, sacekaj da nadjem post , ja bi ti pomogao ali imam biostar plocu i drugaciji je bios
samo da kazem meni je osetljivost na temperaturu bila 50 , sa njom brzina obrtaja je bila preko 6000 obrtaja ja sam smanjio osetljivost na 31 i sad je sve kako treba

Poslednja izmena:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/481555-Da-li-je-ovo-prevelik-fan-speed
Ovaj lik ima isti problem samo je ploca iz 7 serije, pogledaj tu, ako neresis problem nosi komp u prodavnicu gde si ga kupuio njihova je obaveza da ti isporuce kompjuter sa podesenom normalnom brzinom ventilatora, cudi me kako ih to mrzi pa to je 30 sec posla, i meni su tako isporucili komp, mislio sam da ce ventilator crci, sramota

A u slab sam ti ja sa poznavanjem oko biosa, ploca je MSI 870A-g54
al ako smanjim rpm, oce li vrisnuti temperatura?

nece ti se povecati mnogo temperatura od 5 do 7 c plafon , za procesore sve ispod 60 c nije problem, tvoj kad smanjis brzinu ventilatora ce biti max 45c, sem ako neigras igrice ili tako nesto , onda ce biti veca, meni je brzina ventilatora trenutno na 3000 obrtaja ali sa skinutom levom stranicom, vent mi se preko 3400 cuje malo se mrda a ja nemam takav sravciger kakav je treba ventilatoru, nikad u zivotu nisam video takav sraf

Poslednja izmena:
Ovo je luda kuca. sad sam taj smartFAN u biou upalio posto je bio disabled.
stavio sam minimum fan speed 50% , i sad mi radi na 3900-4000 rpm , i temperatura je manja za 6 stepeni, znaci smanjio sam brzinu kulera a temperatura pala sa 43 na 37, ***** ti ovu fiziku.....

Ovo je luda kuca. sad sam taj smartFAN u biou upalio posto je bio disabled.
stavio sam minimum fan speed 50% , i sad mi radi na 3900-4000 rpm , i temperatura je manja za 6 stepeni, znaci smanjio sam brzinu kulera a temperatura pala sa 43 na 37, ***** ti ovu fiziku.....

Motor ventilatora se bio pregrejavao na toj brzini preko 6000 obrtaja, stavis prst i opeces se tamo na sredini gde je motor tako je kod mene bilo, stvarno ja ne znam kako je taj ventilator kod mene izdrzao i jedan dan i zaboravio sam za to da se pregrejavao ,bio je prakticno usisvao vruc vazduh,smanji ti tu brzinu ventilatora jos malo tu na 3500 obrtaja i reci koja je temp, trebala bi biti oko 40c

Poslednja izmena:
E izvinjavam se za maltretiranje, al ajde jos jedno pitanjce,
Taj fanTarget da stavim na 40-45-50 stepeni?
I fan speed na koliko %, citam malo po netu , kazu da bi u principu taj fan speed trebalo da stoji na maximalno ali da ne pravi veliku buku, znaci da kao probam 50%-60%-70%... i da vidim kad ce krenuti da zuji

Jel kuler treba da uduvava vazduh u procesor ili da vuce iz njega ?
Hvala!

955 phenom imam, i nesto mi je previse glasan....

Ova tema je... za temu...KOMPJUTERSKA NEPISMENOST...;).

TEMA: Pravac kretanja kulera na procesoru....:hahaha:.( nisam mogao da se suzdržim .;)..)

KULER... je....HLADNJAK + VENTILATOR ( na njemu )

Pravac kretanja ..vazduha...iz ventilatora na hladnjaku je....ISPRAVNO...da ..POTISKUJE VAZDUH U HLADNJAK..;).

Ako ti je ..VENTILATOR GLASAN....zači da se ...PREBRZO OKREĆE..;).i znači da ti je...HLADNJAK PUN PRAŠINE..;).

Ova tema je... za temu...KOMPJUTERSKA NEPISMENOST...;).

TEMA: Pravac kretanja kulera na procesoru....:hahaha:.( nisam mogao da se suzdržim .;)..)

KULER... je....HLADNJAK + VENTILATOR ( na njemu )

Pravac kretanja ..vazduha...iz ventilatora na hladnjaku je....ISPRAVNO...da ..POTISKUJE VAZDUH U HLADNJAK..;).

Ako ti je ..VENTILATOR GLASAN....zači da se ...PREBRZO OKREĆE..;).i znači da ti je...HLADNJAK PUN PRAŠINE..;).

Momcino, jel imas ti ista pametnije u zivotu da radis , osim da trazis pravopisne greske u tudjim postovima, koji su tu da bi se pomoglo nekome, a ne da se ti pravis pametan.

Back