Jel kuler treba da uduvava vazduh u procesor ili da vuce iz njega ?
Hvala!
955 phenom imam, i nesto mi je previse glasan....
Hvala!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Treba da uduvava, leto je normalno je , ako ti smeta smanji brzinu u biosu, sve preko 4500 obrtaja je previse
Provalio sam sad, skinuo neki program za monitoring.
Ovako stvari stoje , komp je star 3 dana, znaci prasine nema.
Fan speed je 6329 rpm i pise dole nesto 100% .
Upropastice me, pomagajte... subjektivni osecaj je kao da keva usisava u drugoj sobi .
temperature procesora je oko 42-43 stepena
A u slab sam ti ja sa poznavanjem oko biosa, ploca je MSI 870A-g54
al ako smanjim rpm, oce li vrisnuti temperatura?
nece ti se povecati mnogo temperatura od 5 do 7 c plafon , za procesore sve ispod 60 c nije problem, tvoj kad smanjis brzinu ventilatora ce biti max 45c, sem ako neigras igrice ili tako nesto , onda ce biti veca, meni je brzina ventilatora trenutno na 3000 obrtaja ali sa skinutom levom stranicom, vent mi se preko 3400 cuje malo se mrda a ja nemam takav sravciger kakav je treba ventilatoru, nikad u zivotu nisam video takav sraf
to je štok hlađenje najverovatnije , za taj phenom ti treba malo bolje hlađenjeJel kuler treba da uduvava vazduh u procesor ili da vuce iz njega ?
Hvala!
Ovo je luda kuca. sad sam taj smartFAN u biou upalio posto je bio disabled.
stavio sam minimum fan speed 50% , i sad mi radi na 3900-4000 rpm , i temperatura je manja za 6 stepeni, znaci smanjio sam brzinu kulera a temperatura pala sa 43 na 37, ***** ti ovu fiziku.....
stavio sam minimum fan speed 50% , i sad mi radi na 3900-4000 rpm , i temperatura je manja za 6 stepeni, znaci smanjio sam brzinu kulera a temperatura pala sa 43 na 37, ***** ti ovu fiziku.....
Koliko su maximalni obrtaji vent/kulera ? Mogu li uticati i na brzinu ventilatora u napajanju ?
Jel kuler treba da uduvava vazduh u procesor ili da vuce iz njega ?
Hvala!
Ova tema je... za temu...KOMPJUTERSKA NEPISMENOST....
TEMA: Pravac kretanja kulera na procesoru.....( nisam mogao da se suzdržim .
..)
KULER... je....HLADNJAK + VENTILATOR ( na njemu )
Pravac kretanja ..vazduha...iz ventilatora na hladnjaku je....ISPRAVNO...da ..POTISKUJE VAZDUH U HLADNJAK...
Ako ti je ..VENTILATOR GLASAN....zači da se ...PREBRZO OKREĆE...i znači da ti je...HLADNJAK PUN PRAŠINE..
.