Prava zivotinja (Animal Rights not Real Animal)

To nije ništa novo. SPC ima čitav program zasnovan na uništavanju životne sredine, odvajanju ljudi od prirode i zatiranju srpske tradicije i kulture. :thumbdown:

Joj, prvo omašila sam temu, nisam htela na ovoj da stavim ovaj link.
Drugo, sveštenik reče da ne može više da brine o vučici. Monika Brukner i njen azil su delovali kao logično rešenje. Onda dođe Jelena Tinska da provaljuje u azil i vrati vuka svešteniku koji ga ne želi... :dash: Ako sam ja dobro razumela. Stav SPC znam, kao i srpsku tradiciju mesožderstva.

Drugo, sveštenik reče da ne može više da brine o vučici. Monika Brukner i njen azil su delovali kao logično rešenje. Onda dođe Jelena Tinska da provaljuje u azil i vrati vuka svešteniku koji ga ne želi... :dash: Ako sam ja dobro razumela.

U tekstu koji si postavila piše:
On se o životinji brinuo od njenog rođenja, pa sve do trenutka kada je, odlukom vladike žičkog Hrizostoma, odvedena u Đurđevo, u azil kojim upravlja Monika Brukner. Posle oduzimanja vučice monahu, u javnosti se - prvo na „Fejsbuku“, a potom i u medijima - pojavila inicijativa da se ona vrati u Kovilje.

Tinska, za „Novosti“, priznaje da je organizovala ovu akciju, ali tvrdi da je u svemu imala blagoslov - patrijarha srpskog Irineja.
- Naš aktivista Jovan Vasiljević dobio je usmeni blagoslov od patrijarha da vrati vučicu monahu Amvrosiju - tvrdi Tinska.
Ja zaista nigde nisam primetio da monah više ne može da se stara o vučici, niti mogu da zamislim koji bi bio razlog za tako nešto.

Stav SPC znam, kao i srpsku tradiciju mesožderstva.

Srbi nemaju tradiciju mesožderstva. To je izmišljotina novijih vremena.

Poslednja izmena:
U tekstu koji si postavila piše:

Ja zaista nigde nisam primetio da monah više ne može da se stara o vučici, niti mogu da zamislim koji bi bio razlog za tako nešto.

Srbi nemaju tradiciju mesožderstva. To je izmišljotina novijih vremena.

Na tv-u u jutarnjem programu bili gosti Jovan Memedović i Monika Brukner. I tada su rekli da monah ne želi da mu vučica bude vraćena. Da li je to rekao zbog odluke vldike, ili ne, opet je pitanje...
A za mesožderstvo - ja ni u novijoj ni u starijoj tradiciji ne mogu da zamislim srpsku svetkovinu bez ražnja i prinošenja žrtve...

:eek: Pa vi ste stvarno neverovatni...kako uspeste od poreza na kućne ljubimce da stignete do pljuvačine po SPC i srpskom narodu :rtfm:
U vezi SPC je sve po zasluzi, jer SPC propagira odvajanje čoveka od prirode i uništavanje prirodnih dobara gde god stigne.

Na tv-u u jutarnjem programu bili gosti Jovan Memedović i Monika Brukner. I tada su rekli da monah ne želi da mu vučica bude vraćena. Da li je to rekao zbog odluke vldike, ili ne, opet je pitanje...
Monah mora da sluša svog vladika, šta god mislio, tako da dok se ne ukine naredba vladike Hrizostoma, ne možemo znati da šta monah zaista misli.

A za mesožderstvo - ja ni u novijoj ni u starijoj tradiciji ne mogu da zamislim srpsku svetkovinu bez ražnja i prinošenja žrtve...
Jedno je o prazniku pojesti parče mesa, a sasvim drugo jesti roštilj svaki dan.

Monah mora da sluša svog vladika, šta god mislio, tako da dok se ne ukine naredba vladike Hrizostoma, ne možemo znati da šta monah zaista misli.

Jedno je o prazniku pojesti parče mesa, a sasvim drugo jesti roštilj svaki dan.

Neću ulaziti u mišljenje monaha, i iz kojih razloga ne želi vuka nazad, ako ne želi. Ali opet je besmisleno mešanje trećih ljudi u odnos vladika - monah. Svi smo svesni da je monah sam odabrao da bude pokoran vladiki, stoga šta mi tu možemo da učinimo? Monahu medveđu uslugu? :think:
Caliburn, da li se u Srbiji za praznik jede parče mesa ili je prase obavezno? U Srbiji je svaki događaj slavi obrtanjem ražnja, ne mora biti crkveni praznik.

Neću ulaziti u mišljenje monaha, i iz kojih razloga ne želi vuka nazad, ako ne želi. Ali opet je besmisleno mešanje trećih ljudi u odnos vladika - monah. Svi smo svesni da je monah sam odabrao da bude pokoran vladiki, stoga šta mi tu možemo da učinimo? Monahu medveđu uslugu? :think:
Nisam shvatio šta me pitaš... :dontunderstand:

Caliburn, da li se u Srbiji za praznik jede parče mesa ili je prase obavezno? U Srbiji je svaki događaj slavi obrtanjem ražnja, ne mora biti crkveni praznik.

Prase nije obavezno. ;)
To što se tako stvari proslavljaju je posledica novijih vremena i uništenja tradicionalnih vrednosti. Nekada su Srbi stoku zvali blago, a korišćenje mesa u ishrani je bilo rezervisano isključivo za praznike, tj. skoro da je imalo ritualni karakter. Žrtvovanje životinje se činilo sa poštovanjem prema životu, jer je to obred u kome se jedan život žrtvuje za mnoge živote.
Danas veoma malo ljudi ima poštovanje prema hrani koju jede.

:dontunderstand: objasni mi, molim te, kako SPC unistava zivotnu sredinu i sve to ostalo sto si napisao?

SPC promoviše stav da je čovek nadređen prirodi, a veoma rado svoje objekte gradi na mestima netaknute prirode, uništavajući staništa brojnih vrsta.
Učenje je SPC da je čovek iznad svake životinje i iznad prirode, da im je gospodar, da može da njima upravlja kako god mu se ćefne.
Na primer, na pamet mi pada ilegalno izgrađena crkva u Banjičkoj šumi, na prostoru na kome se nalazi rezervat za ptice. O tome se možeš detaljno informisati pri "Ligi za ornitološku akciju Srbije" (kako o pravnom statusu objekta, tako i o posledicama koje taj objekat ima po životnu sredinu).
Dalje, SPC se svim silama trudi da izbriše narodnu tradiciju poštovanja prirode. Na primer, na više lokacija su posečena sveta drveta.

Back