Prava zivotinja (Animal Rights not Real Animal)

Ej, a meni uopste nije jasno, ******, ako je napravljeno potpuno isto krzno vestacko, kao sto je i ono prirodno, tako da nema sanse da izvalis razliku, sta je tim zenama onda u glavi. I ona pesma "ako imas herca pokloni mi bundu od nerca", svaka glupaca koja gotivi tu seljancuru, cim je cuje pozeli jednu bundu. U inostranstvu se to vise ne nosi toliko koliko ovde, zato sto su oni ipak na visem nivou sto se toga tice od nas. Pre neki dan je u autobus usla baba sa lisicom oko vrata, a lisica ima glavu i noge i vestacke oci, recite koliko je to odvratno, ona bukvalno nosi mrtvu zivotinju oko vrata. I neki cigancici poceli da je zezaju, u fazonu " vidi matoru, zaklala macku" boze koliko mi je bilo drago.

:lol:

Sad sam se setila koliko su me kako klinku plashile te mrtve lisice.

Moja mama je od prijateljice jednom dobila takvu lisicu i lasicu.Bile su divne.Tada sam bila mala i plakala sam kad god ih vidim.Lisicu sam setala po kuci,praveci se da mi je ljubimac.Tada nisam shvatala da su one nekada bile zive,ali mi je svjedn bilo jaaaakooo zao.Mama ih je posle negde odnela ili vec nesto,svejedno znam da ih vise nema.Takodje i tepisi,ubijanje slonova zbog kljova,...Strasno!!!

Hocu samo da vam kazem da se PETA zalaze za to da se zabrani rasa pit bull i da se eutaniziraju svi psi te rase, pa sad postoje i kampanje protiv PETE, evo prilazem i slicice..

Ma i tamo imas masu cikotina, extremizam svake vrste je pogresan.
Ono sto nece da se otvori je dostupno i sa gay-foruma, onog na kom ima crno-bela lista. Objasnila sam kako se do njega dolazi. To su one fotke o kojima si ti pisala. Danas sam sestru od strica (onu koja mi je poklonila Camai kupku za rodjendan) naterala da pogleda te fotke i rekla joj da zamisli tako svog Cicija.

Zna li neko da li postoji neka ozaka na proizvodima da nisu testirani na životinjama i kako izgleda?

Zeka u trouglicu, kruzicu ili ovalu, sapa u nekom od tih oblika ali nisu u obavezi da to stalno naglasavaju. Npr. Avon i Oriflame imaju te oznake samo na katalogu, na pojedinacnim pakovanjima proizvoda nemaju. Evo ovako: imas gomilu crnih&belih lista pa mozes malo da ih proucis, pisala sam vec kako da ih nadjes. Na vrhu svih crnih lista su Procter&Gamble a smem da se kladim da vise nema domacice koja svoju dnevnu rutinu moze da zamisli bez Vanish-a, Cifa i Domestosa. Da ne pricam da je sinonim za papirne pelene Pampers!

Zeka u trouglicu, kruzicu ili ovalu, sapa u nekom od tih oblika ali nisu u obavezi da to stalno naglasavaju. Npr. Avon i Oriflame imaju te oznake samo na katalogu, na pojedinacnim pakovanjima proizvoda nemaju. Evo ovako: imas gomilu crnih&belih lista pa mozes malo da ih proucis, pisala sam vec kako da ih nadjes. Na vrhu svih crnih lista su Procter&Gamble a smem da se kladim da vise nema domacice koja svoju dnevnu rutinu moze da zamisli bez Vanish-a, Cifa i Domestosa. Da ne pricam da je sinonim za papirne pelene Pampers!

Pogledala sam već te liste...
Hvala u svakom slučaju! Bezveze što nemaju svi striktno oznake... Zeku u trougliću sam negde videla mada sam prekopala svoju kozmetiku i većina je sa bele liste a ne videh ni zeku ni šapu... Nema veze....

Pogledala sam već te liste...
Hvala u svakom slučaju! Bezveze što nemaju svi striktno oznake... Zeku u trougliću sam negde videla mada sam prekopala svoju kozmetiku i većina je sa bele liste a ne videh ni zeku ni šapu... Nema veze....

A jesi li pretresla kucnu hemiju? Ja prelazim sa Cifa i Doestosa na Bref ovaj i onaj, ima ih sa raznim funkcijama. A i Saponia Osijek je na beloj listi, Ornel je odlican! Samo ne znam sta cu bez Vanish-a.

Moja mama već uveliko kupuje Bref i Ornel (žuti extra miriše :) ) nevezano za crnu i belu listu...

Ja sam uzela plavi jer nije bilo onog sa mirisom cokolade i vanile. Sledeci ce bar malo da mi zasladi zivot. (:lol:) Mada, i plavi je super. Uzimala sam Denk Mit i jako lepo mirise u flasi a ves je fantasticno mekan i odlicno se pegla ali posle pranja uopste nema miris. Necu se ljutiti na moderatore ako me banuju posto je ovo totalno offtopic.

Ja vise udavih! Moram nesto da podelim s vama. Strina mog muza inace jako lepo plete i isplela je mojoj Milici dzemper. Svi se dive dzemperu samo sam ja jedva cekala da ga isprlja! Verujete li da mi je bukvalno muka kad nanjusim Lenor? Ne preterujem i ne izmisljam, creva su mi se prevrtala celo prepodne, sve dok nije umazala dzemper Fornetijem.

Meni je najstrashniji primer zlostavljanja zivotinja za koji sam cula, da tamo negde u Kini valjda, u skupljim restoranima imaju na meniju majmunov mozak. Kad gosti dodju u restoran, izaberu majmuna, zivog, u kavezu, koga hoce da jedu i onda im ga serviraju tako shto mu pred njima cekicom razbiju lobanju, i serviraju im svez, jos uvek pulsirajuci mozak. I to se smatra delikatesom, privilegijom bogatih, politicara, javnih licnosti itd.
Uzas najjeziviji... Kakvi to ljudi uopste mogu da odu u takav restoran? Da im to predstavlja licno zadovoljstvo!?! Ja se stresem od pomisli da sa njima gazim na istoj planeti. :cry:

Sorry! :oops: Posebno sto vise ne koristim Vanish. Mada, dzempercic je kao bombonica, samo je miris bio u pitanju. Ah, taj diiivni plavi Ornel! A kakav je onaj sa cokoladom i vanilom, mogu samo da nagadjam! Mislim Ornel. A od Lenora mi je stvarno i bukvalno muka. Bez zezanja. Nisu me te stvari toliko pogadjale dok sam bila u Orki, valjda sam bila pripremljena na svakakve gadosti a i nisam bila nicija mama, sad sam malo prolupala. :wink:

Морам да вас подсетим - ова тема се већ увелико претворила у чат тему, по тој логици бих требала или да је закључам или да бришем постове.
Сигурно сте приметили оно обавештење да крстарица пооштрава мере, а ми модератори имамо ту обавезу да то испоштујемо и спроведемо.
Да ли могу да вас замолим да се вратите на тему да не бих морала да је закључавам?

@mili

Zao mi je, malo sam se zanela. Mada, ne bas toliko. Vidis, Vanish i Lenor su marke kompanije Procter&Gamble koja je na samom vrhu svih crnih lista po pitanju animal cruelty a Ornel je vlasnistvo firme Saponia-Osijek koja je na beloj listi. Ako neko zna kako da se otvori link sa onim groznim fotkama, mislim da bi vise ljudi uvidelo koliko je animal testing grozna stvar. A kad vec postoji alternativa, zasto da ne?!

Back