- Poruka
- 29.366
Kakva su prava veterana u Srbiji?Šta od prava imaju veterani?Kakav je njihov status u državi Srbiji?
Ovo je autorska tema.Ne znam zašto se to mora da napiše.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svi dobrovoljci iz Srbije koji su ratovali u Vojsci Republike Srpske mogu da ostvare svoja prava po Zakonu o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Srpske
Od 23 000 poginulih boraca VRS 700 je bilo iz Srbije 72 iz Rusije i njihove porodice mogu ostvarit sva prava kao i porodice poginulih u RS
Znaci ako nisu stambeno zbrinuti dobijaju od drzave stanove u RS u boraackim zgradama koje pravi drzava,imaju pravo na boracki dodatak mjesecni i godisnji ,vojne inavlidnine zavisno od kategorije invalidnost,porodice poginulih imaju mjesecna primanja,imaju pravo na beneficirani radni staz ako su proveli 3 godine u ratu racuna im se 6 god radnog staza,u procesu privatizacije imali su pravo na dodatne vaucere koje su mogli uloziti i za uzvrat dobiti akcije preduzeca ali to je isteklo pravo,mogu dobiti bespovratne kredite od poracke organizacije itd itd
Vojne invalidnine se krecu od 1000 evra za invalide prve kategorije ,to su amputirci ,teze ranjeni pa do 35 evra 7,8 kategoriju itd
Mnogi ljudi koji su bili pripadnici VRS iz Srbije vjerovatno ni ne znaju da mogu ostvarit prava u RS ili porodice poginulih iz Srbije
Могао бих да остварим нешто од тога али ми не пада на памет. Било би ме срамота самог себе.
Ako si bio pripadnik VRS imas prava po zakonu,stvarao si ovu drzavu
javi se na tel 387 51 211726 boracka organizacija banjaluka imas pravo na mjesecni ili godisnji boracki dodatak zavisno koliko imas godina i koliko si vremena proveo u zoni borbenih dejstava,dobices upute kako da pravo ostvaris
Kod nas u RS se ne koristi termin ratni veterani vec borci odbrambeno-otadzbinskog rata
ili ratovi devedesetih kod nas je odbrambeno-otadzbinski rat
Naravno!Ali ovde je akcent teme bačen na borce u Srbiji.Da se vidi kakva i koja prava imaju.
- - - - - - - - - -
Ujedno da se usporede sa pravima boraca u Republici Srpskoj.
- - - - - - - - - -
Ne znam zašto niko ne piše ništa.Valjda nema boraca među forumašima.
Kakva su prava veterana u Srbiji?Šta od prava imaju veterani?Kakav je njihov status u državi Srbiji?
Мени само није јасно да неко тражи дневнице јер је бранио СВОЈУ земљу.
Sto tebe vise pogadja njegovo pitanje, nego to sto srpski ratni veterani zive k'o kerovi, zaboravljeni od drzave ?
Da je pameti u Skupstini Srbije nebi mogao da sedi niko ko nije nosio uniformu za vreme rata i bio rasporedjen na ratistu.
Zato vam i jeste takvo stanje u drzavi i prema drzavi, jer vas vode i predstavljaju lopovi i nitkovi.
Могао бих да остварим нешто од тога али ми не пада на памет. Било би ме срамота самог себе.
Mene nije sramota. Nisam uzeo ni dnevnice, Celog zivota im nesto oprastamo, Kolika je lova za mobilisane,pun period?