Prava radnika za praznike

Penny12

Početnik
Poruka
4
Zaposlila sam se kao zamena za zenu koja je na porodiljskom bolovanju. Radim od septembra, a na svaka 2 meseca mi produzavaju ugovor.
E sad, posto se meni drugi dvomesecni ugovor zavrsava 30 decembra, ja sam otisla da pitam sekretaricu da li ce mi produziti jos 2 meseca, dakle januar i februar. Inace, koleginica koju menjam se vraca tek u avgustu na posao. Sekretarica mi je rekla “pa sada ce praznici, od 1. do 23. smo na odmoru, sta ja da kazem ministarstvu sta si ti radila za to vreme, videcemo 23. da ti produzimo ugovor”.
Da li je to opravdano i u redu da ja kao radnik nemam prava, kao ostali radnici, na placen odmor za praznike? U pitanju je drzavna ustanova.

Zaposlila sam se kao zamena za zenu koja je na porodiljskom bolovanju. Radim od septembra, a na svaka 2 meseca mi produzavaju ugovor.
E sad, posto se meni drugi dvomesecni ugovor zavrsava 30 decembra, ja sam otisla da pitam sekretaricu da li ce mi produziti jos 2 meseca, dakle januar i februar. Inace, koleginica koju menjam se vraca tek u avgustu na posao. Sekretarica mi je rekla “pa sada ce praznici, od 1. do 23. smo na odmoru, sta ja da kazem ministarstvu sta si ti radila za to vreme, videcemo 23. da ti produzimo ugovor”.
Da li je to opravdano i u redu da ja kao radnik nemam prava, kao ostali radnici, na placen odmor za praznike? U pitanju je drzavna ustanova.

Радници који су у радном односу имају право на празнике.

Теби је, ако се не варам, радни однос истекао 30. децембра. Ниси у радном односу.

само ми је чудно, шта ти пише у уговору о раду?

"Мења трудницу" или "на одређено време од 2 месеца", а само радиш на њеним пословима?

Direktor mi je rekao da cu ostati tu do avgusta, da je do tad slobodno mesto, ali s tim da mi se ugovor produzava na svaka 2 meseca. Potpisala sam prvi ugovor u septembru, pa drugi u novembru. E sad posto su praznici oni ne planiraju da mi produze ugovor 1 januara ili 30 decembra za naredna dva meseca, vec tek od 23 januara kad se ponovo krece na posao.
Sad to vuce pitanja, da li se ja onda uopste i vracam 23. na posao, oni cak mogu izgleda da odluce da me u januaru uopste i ne zovu, pa da potpisem ugovor tek od februara, sto je nezgodno jer ja onda za ceo jedan mesec necu dobiti primanja.
Svakako je posao u mojoj struci, koji bas volim i trenutno ne postoji sansa da nadjem drugi posao u struci.

Npr moja majka radi kod privatnika i isto je ugovor na 2 meseca i njoj ugovor istice 30 decembra, ali su odlucili da joj produze na naredna 2 meseca iako ce biti na odmoru 2 nedelje.

Back