Prava prica o Prstenu

• Začetnik teme Začetnik teme ender
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
PRVI DEO

Jednog popodneva, stari kralj Talin setao je svojim vrtom, i sa osmehom na licu posmatrao novi dan. Zraci sunca prelivali su se preko njegove sede kose, bio je vec star, 900 leta bio je dug period i dusa mu je vec bila umorna. Ogromno drvo horkada pruzalo je hlad, a posto je sunce vec bilo u zenitu Talin resi da se odmori."Ah drvo zivota"-uzdahnu. Doba prosperiteta i napredka svih rasa Srednje zemlje traje vec 1000 godina, doba mira, ali nije oduvek bilo tako. Sa suzama u ocima strari elfovski kralj pogleda u daljinu, i poce da se priseca...

Svi smo mislili da ce poraz Saurona i povratak kralja Aragona oznaiti novi pocetak i napokon doneti dugo ocekivani mir medju rasama. Kako smo samo pogresili. Ono sto nismo znali je da je Sauron imao sina Alora. Alor je imao energicnost svoga oca, ali je imao i ono sto je Sauronu nedostajalo-strpljenje. Nije mu mnogo vremena trebalo da ponovo okupi orkovske snage, ali njegove ambicije su bile vece, on nije zeleo samo Srednju zemlju, zeleo je ceo svet. Alor je znao da sam nikada nece uspeti u ubrzo se udruzio sa zlim carobnjakom, vladarom zapadnim zemalja, Gorbahom. Gorbah je bilo veoma mocan carobnjak, nekada najveca nada dobra postala je najveci sluga zla. Zloba i pohlepa potpunu su unistile njegovu dusu. Jedini izlaz Gorbah je nasao u smrti, tako da je njegova armija nemrtvih iz dana u dan rasla. Nova pretnja nadvila se ovaj put nad celim svetom. Carke su ubrzo pocele-ljudska rasa je bila ojacana novim saveznistvima, ali Alor nije bio Saruon, cekao je strpljivo svoju priliku i ulazio u borbe samo kada je bio 100% siguran u svoju pobedu. Ni vesti sa zapada nisu bile ohrabrujuce, Gorbah je brzo napredovao,njegove armije nemrtvih unistavale su sve pred sobom, tako da je samo bilo pitanje vremena pre nego sto se spoji sa Alorovom vojskom. A ni Alor nije sedeo skrstenih ruku, neverovatne takticke ideje donele su mu niz vaznih pobeda. Mordor se ponovo uzdizao i ovaj put cinilo se vise nego ikad. Razne politicke igre sprecavale su ujedinjenje slobodnog sveta, jer su svi gledali da izvuku neku korist iz svega. Za to vreme Alorovi **** postajali su sve organiovaniji i pripremljeni. Alor je uveo posebne kampove za obuku i trening, sto je dovelo do stvaranja novi elitnih orkovskih jednica, jacih, brzih i najvaznije pametnijih. Elitne orkovske jedinice predstavljale su dobro obucenu i pripremljenu ratnu masinu. Novi strah se sirio Srednjom zemljom, i dok su se ostale rase prepirale zlo je napredovalo.

Pocelo je polako da se smrkava, Talin je pazljivo posmatrao zalazak sunca. Posle svih ovih godina nikada nije prestao da mu se divi "Harum la na mur"-Priroda je veca od svega-rece dok mu je hladan povetarac milovao lice. Tu pred njim stajala je kamena statua Valkedenskih lovaca, davno zaboravljenog plemena, koji je licno njegov otac iskelsao. Na statui je stajao natpis "Za sve sto ste ucini za slobodu, za sve sto ste ucinili za mene, za ostvarenje prorocanstva- Hvala vam." "Hm...prorocanstvo" pomisli Talin do se lagano penjao uz stepenice velike palate, "cudno je to kako se uvek u trenucima kada se sve cini izgubljeno radja nada."

Dok je Alorova moc rasla pojavio se tracak nade , staro, davno izgubljeno prorocanstvo. Govorilo je o coveku koji ce doci glave Aloru i doneti vise vekovni mir svim rasama. Drevno prorocantsvo doneli su mudraci iz juznijih zemalja, pricajuci o coveku koji nosi oznaku ispod desnog oka, znak srebrne zvezde. Znak novog kralja, znak oslobodioca, znak koji ce se prenositi sa kolena na koleno dok god bude mira u srednjoj zemlji. Nada se polako vracala medju narode, politika je bacena u stranu i slobodni narodi su se ujedninili. Sada je bilo vreme za borbu.

Alor nije mnogo brinuo zbog alijanse ostalih rasa, vec je osvojio sve vaznije strateske polozaje, i znao je da sa nemrtvom armijom na svojoj strani nece izgubiti. Elitne orkovske jedinice pokazale su se izuzetno efikasnim tako da alijansa nije predstavljala opasnost, opasnost je predstavljalo prorocanstvo, onaj koji je mogao oznaciti njegov kraj, on mora biti uhvacen. Alor je svojim najboljim lovcima naredio da mu dovedu coveka sa srebrnom zvezdom ispod desnog oka. "Invazija nece poceti dok on ne bude mrtav"- rekao je Alor, Gorbahova vojska bila je na 2 dana od kapija Mordora, nije bilo potrebe za panikom, ionako LOV je upravo poceo.

Tiron je odrastao u Mirvudskoj sumi, i proveo mirno detinjstvo redovno vezbajuci kako bi jednog dana ostvario svoj san i postao jedan od Mirvuskih elfova cuvara, najoranizovanije elfovske vojne jedinice. Na njegov 81 rodjendan zelja mu se i ostvarila, bila je to velika cast i privilegija. Zbog svojih izuzetnih sposobnosti veoma je brzo napredovao i ubrzo postao jedan od zastitinika sume. Vremenom razocarao se se u ljude i elfove zbog njihove pohlepe i nadmenosti, i povukao se duboko u sumu, sto dalje od svih. Na svoj 121 rodjendan, 20 godina otkako je otisao od svega, cuo je za prorocanstvo, i za zlo koje se sirilo. Sedeci jedno vece sam sa zvezdama pomislio je na one zbog kojih je otisao, na one koji su ga prognali svojim nepostovanjem zivota. A onda je pomislio na zlo koje se sprema da zavlada celim svetom. Jos jednom je pogleodao zvezde, jos jednom je oslusnuo zov sume, majka priroda mu je govorila, znao je sta mora da uradi. Lagano je ustao, nezno dodirnuo beleg ispod svog desnog oka, srebrnu zvezdu, i odlucnim korakom zaputio se ka gradu Tal'Ka, njego izgansto bilo je zavrseno, doslo je vreme da pomogne. Zvezde na nebu jos jace zasijase, suma se smesila, nesto novo se spremalo osecala je to.

NASTAVICE SE...

ender:
Galathilien:
Ne smeta vam ako vam se i ja pridruzim? :oops:
Naravno da ne smeta, svako je dobro dosao, ako si procitao price od ranije mozes da izaberes sam neku pa da nastavis :lol:
Samo da napomenem, ja sam zensko... :)
Sto se tice price, ok, pokusacu nesto da smislim ovih dana... Svaka vam cast! Stvarno ste genijalci kada imate onakve ideje... Hehe, patuljcica, heeheh

Galathilien:

Ja se stvarno izvinjavam :oops: nisam znao
Galathilien:
Sto se tice price, ok, pokusacu nesto da smislim ovih dana... Svaka vam cast! Stvarno ste genijalci kada imate onakve ideje... Hehe, patuljcica, heeheh
Samo pusti masti na volju videces kako se prica sama pise :wink: . Onda sa nestrpljenjem cekam tvoju pricu, a sto se mene tice videcu da napisem nastavak price koju sam zapoceo, stvarno bi bio red :roll:

ender:
Galathilien:

Ja se stvarno izvinjavam :oops: nisam znao

Ma nema problema... :wink:
Galathilien:
Samo pusti masti na volju videces kako se prica sama pise :wink: . Onda sa nestrpljenjem cekam tvoju pricu, a sto se mene tice videcu da napisem nastavak price koju sam zapoceo, stvarno bi bio red :roll:
Vazi, pokusacu nesto da smislim, ali mislim da nece biti gotovo do sutra... Hocete li nastavljati rp na lord temi?

U redu.
Evo nisam imala sta da radim, pa sam napisala rp. Nadam se da moze da prodje... Ti mi kazi ako trebam da uvedem neke ispravke. A ako nije u redu, pa izbrisacemo...

Javana je sedela pokraj Barda nezno mu cesljajuci gusto-crnu grivu i pevajuci po obicaju. Razmisljala je o uobicajenim stvarima koje su je mucile citav zivot. Imala je sest godina kada je prvi put videla elfovski narod. Oni su sada otisli daleko na sever, ali secala se susreta u Fangorskoj sumi kada je imala 15 godina. Dve godine je od tada proslo. Odrasla je o pricama o Aragornu i Gandalfu i drugim ljudima koji su im omogucili ovako bezbrizan zivot. Ali vreme se menjalo. U mladosti je imala obicaj da jase skoro svakog leta sa ocem u Gondor i lepi Itilijen, ali sada je to postalo gotovo nemoguce. Ona se neobicno ponosila time sto vodi direktno poreklo od Jovajne i Faramira i mastala je o tome da jednoga dana postane poput nje. Uostalom, svi su joj govorili kako neverovatno lici na nju, kao da se ponovo sama Jovajna rodila, ali nije nikome verovala... Ipak, u potaji, svidela joj se ta ideja. Zlo je raslo. Pitala se zasto bas u njeno vreme. Ali i radovala se toj ideji. Cula je da se na severu sprema otpor i od kada zna za sebe spremala se za taj dan, za bitku. Jos jednom je pokusala da se seti majke koja je umrla veoma mlada. Nejasno joj je slika dolazila u misli. Visoka i ponosna sa cvrstim pogledom koji bi slomio najjacu volju. Imala je dar predvidjanja, a receno je da potice od Numenorske loze koja je gotovo cista tekla u njenoj krvi. Ipak, odlucila je da se uda za severnjaka. I dalje je veliko prijateljstvo vladalo medju Gondorom i Rohanom, ali vremena su postala opasna. Retko su sada glasnici dolazili u pohod. Opet su ljudi ucinili istu gresku kao njihovi preci. Ostavili su Mordor necuvan. Snage su se ponovo okupile, polako ali sigurno, dok su ljudi nesvesni bezbrizno i srecno ziveli cvetajuci u miru i blagostanju. Ali skupo ce to blagoslanje kostati njihove potomke jer propast je vec pocela polako da im se priblizava. Mnogo lukaviji, Alor je okupio svoje snage u tajnosti i nije se otkrivao dok vreme konacno nije stiglo, a i tada, ljudima je delovalo to kao prazna prica. Smejali su se na pomisao da se jos jedan mracni gospodar uzdize. Ali na jugu mnogo toga se desavalo. Smrtonosni talas krenuo je polako preteci da se obrsi na Gondor, ponosnu kraljevinu. Vilenjaci su se jos secali Aragornove velicanstvenosti i mudrosti i sa tugom su gledali kako kraljevstvo Gondor polako propada posle njegove smrti. Ali i dalje je blagostanje vladalo. Ljudi su pevali pesme o Frodu devetoprstom i Semvajsu mudrom, secali su se sa radoscu Jomera i Teodena, secali su se princeva vilenjackih i lepote Aruenine i Galadrijeline. Secali su se i pevali pesme o mudrosti Elrondovoj, najstariji od njihovog roda, jer oni su ga i dalje smatrali covekom iako je on davno otisao na zapad. Javana je pogledala u nebo i pogledom pratila ladju Earendilovu. Na trenutak joj se ucinilo da ga vidi kako stoji ponosno jezdeci nebom, ali vizija je nestala. "Cuvaj nas oce" prosaputala je tiho. Jer to je on za njih predstavljao. Otac svih slobodnh ljudi, izbavitelj, nada koja sija na nebu i nikada ih ne napusta. Dok god on bude jezdio na nebu tako ce i nada opstati sa njim. Zvezde su najednom zasjale jace i i ona se nasmejala ne znajuci ni sama zasto. Srce joj je postalo lakse i ponovo se ispunilo nadom. Polako je ustala i otisla u zlatni Meduzeld pevajuci tiho pesmu zapadnih zemalja dok je daleko na zapadu Manve sedeo na svom prestolu u Tanikvetilu probijajuci magle svojim pogledom.

E ovo je stvarno predivno, :D procitao sam ga tri puta, da mi slucajno nesto ne promakne. Imas neverovatan dar za pricu steta sto nisi bila sa nama od pocetka. Definitivno moramo da nastavimo ovu pricu, ja cu videti da do sutra zavrsim ono sto je trebalo da jos ranije :oops: Ne bi bilo lose da isprepletamo pricu i heroje, jer imas neku ideju kako bi razvijala svoju junakinju?
P.S. Stvarno mi se svidela prica :wink:

Svidela ti se?
:D E bas mi je drago. Mislila sam da nece biti bas dobro... Pa, nemam neku odredjenu ideju. Samo sam za promenu uzela jednog lika koji je ljudskog roda... Mozda bi dalje trebala da ide na sever da traga za vilenjacima kako bi se pridruzila borbi... Ali sacekacu tvoj nastavak da vidim...
PS. Feanor je rekao da ce doci ovih dana da se javi... Nije imao vremena da pise bilo kakav rp. I da, rekao je opet da pozdravim tebe i tiriona
Odo ja, pa se cujemo veceras (nadam se) :)

Galathilien:
Svidela ti se?
:D E bas mi je drago. Mislila sam da nece biti bas dobro... Pa, nemam neku odredjenu ideju. Samo sam za promenu uzela jednog lika koji je ljudskog roda... Mozda bi dalje trebala da ide na sever da traga za vilenjacima kako bi se pridruzila borbi... Ali sacekacu tvoj nastavak da vidim...
PS. Feanor je rekao da ce doci ovih dana da se javi... Nije imao vremena da pise bilo kakav rp. I da, rekao je opet da pozdravim tebe i tiriona
Odo ja, pa se cujemo veceras (nadam se) :)
Stvarno cu se potruditi da sutra bude gotov, pozdrav za tebe i pozdravi feanora :)

Ma nema problema, ne moras da zuris toliko... Ja ne znam da li cu uopste dolaziti radnim danima na net, posto moram da ucim, sada pocinju ispitivanja, tako da je malo nezgodno. Ali bicu tu svakog petka i mozda subote... E da, Feanor je takodje rekao da vam kazem da snimite messengere (ustvari tebi, posto tirion vec ima). Samo odes na google i ukucas msn messenger 6.2 download. Ne treba dugo da se snimi, oko pola sata mozda. Zatim napravis adresu na hotmail, i to je to. To u slucaju da nemas msn, a ako imas, pa to je jos bolje. Dobro, to je to. Idem ja sada.
S' nestrpljenjem ocekujem nastavak... ;)

Back