prava mera

Za nju je psiholog rekao mom ocu da ima veći IQ, ali to ne treba da ga raduje jer će raditi stvari koje će malo ko moći da razume, neće ići po utabanim stazama. Tad je imala 19, tako je i bilo.
Meni je to ličilo na narcisoidnost, ali nije ni to. Jednostavno drugačiji kalup.

Vest iz uvodnog posta je primer koliko je novinarstvo kod nas profesija bez skrupula. Kao lešinari su, nemam drugi izraz za njih. Koji je motiv dečaku bio, koji su odnosi u porodici i šire bili, njegova psihička struktura i šta je od toga doprinelo da skoči kroz prozor može samo da se nagađa. A oni fljus, oproštajno pismo dvanaestogodišnjaka prenose u javnost. Još idu dalje da se raspituju kod familije. Bolesnici.

Mislim da su ovakve vesti krajnje neprimerene za objavu u stampi i diskusiju bilo koje vrste, navodjenje kao primera i sl...

umesto karijere posveti se poslu. karijera i posao nisu isto. dobar posao u smislu slobodnog vremena i solidne kinte moze da ponudi vise nego ''karijera'' a samim tim i vise prostora za porodicu. ako pravnik hoce da bude advokat, to je dobar posao... i porodiv=ca uglavnom ne trpi. a ako zeli da bude vrhovni sudija republickog, ustavnog, kasacionog itd suda, to je karijera...

Karijera obicno ima strogo zacrtanu putanju od samog starta (detinjstvo), sa veoma jasnim ciljem i jakom podrskom primarne porodice...sve ostalo je posao...

ako shvatimo da imamo najmanje tri jednako važna prioriteta i ako sva tri uvek držimo na maksimumu velike su šanse da doživimo kratak spoj već do četrdesete.
znači nešto mora da bude off
samo šta?

Ono do cega je pojedincu najmanje stalo?
Problem je verovatno u tome sto ljudi zele sve, misle da im sve pripada i da sve moraju imati...ovo doba je zbilja doba instant sebicnjaka u kojem se ne odgaja dobar covek, vec edukovani sebicnjak.

zanemaruje se stalno genetika, karakter deteta itd

Kao i okolina...da bi se neke vrednosti primile, potrebna je i podrska okoline...ako te kuci vaspitavaju na jedan nacin, a okolina uvek iznova dokazuje da vaze druga pravila, paaa krajnji rezultat ce biti upitan...

Mislim da novina laze i izmislja. Koje ce dete od12 godina ostaviti nekakvo oprostajno pismo?
Dete se naljutilo, zelelo je da se osveti majci i ubilo se. Kakvo sad oprostajno pismo.
Ali zvuci "zanimljivo".

Najerovatnije - senzacionalističko đubre....

- - - - - - - - - -

ne verujem da lazu jer je ostavljanje pisma nacin da se kazni odredjena osoba
ocigledno je da je njegovo nezadovoljstvo i ljutnja bila usmerena na majku zbog zabrane koju mu je postavila

Ne znamo da li je ostavio oproštajno pismo, možemo samo da prihvatimo ako verujemo novinarima... možda uopšte nije imao nameru da izvrši samoubistvo (i da postoji to pismo, niko se ne ubija zbog zabrane igrica...uvek postoji mogućnost da se izvrda takva zabrana - drugari, igraonice... ) , već je ispitivao svoje granice sposobnoti iz radoznalosti i desio se nesrećn slučaj...recimo.....mi o ovom slučaju ne znamo ništa.

Ne znamo da li je ostavio oproštajno pismo, možemo samo da prihvatimo ako verujemo novinarima... možda uopšte nije imao nameru da izvrši samoubistvo (i da postoji to pismo, niko se ne ubija zbog zabrane igrica...uvek postoji mogućnost da se izvrda takva zabrana - drugari, igraonice... ) , već je ispitivao svoje granice sposobnoti iz radoznalosti i desio se nesrećn slučaj...recimo.....mi o ovom slučaju ne znamo ništa.
Dive je gledala u kristalnu kuglu.

https://www.krstarica.com/vesti/hro...m&utm_medium=thumbs&utm_campaign=thumbs_house

dete u pubertetu, mi pritisnuti obavezama i nervozni
sa 12 godina deca nemaju realnu sliku o smrti kao meri za kaznjavanje svojih roditelja zbog necega sto su im uskratili
kako kao zene i majke, kao muskarci i muzevi nalazite tu pravu meru u zivotu koja vam sve drzi u nekom balansu
bez ispada koji prave veliku stetu na nekoj uskracenoj strani
posvetite se previse deci, zapostavite muza - puca brak
posvetite se previse karijeri - puca brak
posvetite se previse porodici - nemate od cega da zivite..

posvetio, ispo momčina i po, bez suicidalnih namera i tako nekih fiks ideja kako bi kao mene zajebo, iako puno toga nije imao

Back