prava mera

dive

Legenda
Poruka
61.198
https://www.krstarica.com/vesti/hro...m&utm_medium=thumbs&utm_campaign=thumbs_house

dete u pubertetu, mi pritisnuti obavezama i nervozni
sa 12 godina deca nemaju realnu sliku o smrti kao meri za kaznjavanje svojih roditelja zbog necega sto su im uskratili
kako kao zene i majke, kao muskarci i muzevi nalazite tu pravu meru u zivotu koja vam sve drzi u nekom balansu
bez ispada koji prave veliku stetu na nekoj uskracenoj strani
posvetite se previse deci, zapostavite muza - puca brak
posvetite se previse karijeri - puca brak
posvetite se previse porodici - nemate od cega da zivite..

Krivica roditelja.
Po meni je ovo nevidjena glupost danasnjeg drustva,ljudi kojji imaju porodicu i decu trebali bi da nadju neku sredinu....

Nemam kad da otvaram link
Ali babe kazu,nadjes svalera,pa ti sve obaveze,sva balansiranja idu od ruke.jel sretna mama,zadovoljna deca i muz :malav:
Pardon ,sad vi mozete da nastavite ozbiljno

https://www.krstarica.com/vesti/hro...m&utm_medium=thumbs&utm_campaign=thumbs_house

sa 12 godina deca nemaju realnu sliku o smrti kao meri za kaznjavanje svojih roditelja zbog necega sto su im uskratili
kako kao zene i majke, kao muskarci i muzevi nalazite tu pravu meru u zivotu koja vam sve drzi u nekom balansu

Kakva tragedija.... :(

Kljucna rec - skromnost i zahvalnost. Kada si takav nekako ti zivot podari jos vise nego sto si ocekivao.

Sto se tice samog dogadja, tuzno i pretuzno i uzasan teret koji je ostavljen roditeljima. Zeleo je da ih kazni i kaznio ih je na najgori moguci nacin.
Bezglavo odbacen zivot zbog nebitne sitnice. :(

A da li se ti bojiš smrti?

moji strahovi nikada nisu bili vezani za smrt, nego za neuspeh
sad se vise nicega ne bojim

- - - - - - - - - -

Nemam kad da otvaram link
Ali babe kazu,nadjes svalera,pa ti sve obaveze,sva balansiranja idu od ruke.jel sretna mama,zadovoljna deca i muz :malav:
Pardon ,sad vi mozete da nastavite ozbiljno

decak od 12 godina je skocio sinoc sa sedmog sprata i smrtno stradao jer mu je majka zabranila da igra video igrice

Јежим се док читам. Нажалост, за неке је касно али зато треба радити на томе да се не понавља. Ново време носи нове зависности. Ко зна какви изазови тек чекају нове генерације.
Знам девојку која је до те мере била хировита и размежена да је гутала таблете чим не добије новац за нову хаљину. Ко је крив? Вероватно је и до природе и до васпитања, све по мало удробљено.
Да, неку родитељи су лењи да заиста буду родитељи. И мисле да је довољно да је дете чисто, сито... А праве комуникације и присности нема.
Заиста верујем да сам више имала среће са дететом него што су његов однос и поглед на живот последица мог утицаја. Али код нас, и када је било најтеже, било је те сигурности и усмерености једног на друго. Можда и зато што трећег суштински нисмо ни имали, не знам...
Живот је склоп избора, труда,... али и околности и среће.
Приоритети? Да, дете ми је увек било то. Чак нисам ни бирала, просто је природно...

Katastrofalno i poražavajuće. To je moj odgovor na temu i komentar na ovaj slučaj.
I to katastrofalno i poražavajuće ne samo za porodicu ovog dečkića i njihovu okolinu, nego za čovečanstvo generalno. Šta mislite, koliko je ovakvih slučajeva u svetu svaki dan?

moji strahovi nikada nisu bili vezani za smrt, nego za neuspeh
sad se vise nicega ne bojim

- - - - - - - - - -

decak od 12 godina je skocio sinoc sa sedmog sprata i smrtno stradao jer mu je majka zabranila da igra video igrice

Znači, bez straha bi skočila?

- - - - - - - - - -

Јежим се док читам. Нажалост, за неке је касно али зато треба радити на томе да се не понавља. Ново време носи нове зависности. Ко зна какви изазови тек чекају нове генерације.
Знам девојку која је до те мере била хировита и размежена да је гутала таблете чим не добије новац за нову хаљину. Ко је крив? Вероватно је и до природе и до васпитања, све по мало удробљено.
Да, неку родитељи су лењи да заиста буду родитељи. И мисле да је довољно да је дете чисто, сито... А праве комуникације и присности нема.
Заиста верујем да сам више имала среће са дететом него што су његов однос и поглед на живот последица мог утицаја. Али код нас, и када је било најтеже, било је те сигурности и усмерености једног на друго. Можда и зато што трећег суштински нисмо ни имали, не знам...
Живот је склоп избора, труда,... али и околности и среће.
Приоритети? Да, дете ми је увек било то. Чак нисам ни бирала, просто је природно...

Pročitah "tablet".

@Tema Danas su roditelji skrajnuti. Deca slušaju više sve druge nego roditelje. Zato i ova majka nije uspela kaznom da reši problem. Dete jednostavno nije razumelo njenu poruku.

Znači, bez straha bi skočila?

- - - - - - - - - -

Pročitah "tablet".

@Tema Danas su roditelji skrajnuti. Deca slušaju više sve druge nego roditelje. Zato i ova majka nije uspela kaznom da reši problem. Dete jednostavno nije razumelo njenu poruku.
Nisam razumela sta si hteo da me pitas
Onog trenutka kad bi moj zivot izgubio smisao, skocila bih
Dok u nama postoji smisao bitisanja I zelja, tu smo

Mislim da nisu roditelji skrajnuti, vec da se oni sklanjaju od onoga sto im je zadatak..
Danas u Srbiji nije lako podizati decu, pogotovo ako to hoces da uradis postenim radom

- - - - - - - - - -

Ti si zaljubljen u Dive.Moja preporuka je da pređeš na nešto mlađe.Nije žilavo i svakako se lepi za prste.

Ti si zaljubljen u Dive, ali da bi te primetila moras da budes muskarac

Ti si zaljubljen u Dive.Moja preporuka je da pređeš na nešto mlađe.Nije žilavo i svakako se lepi za prste.

No comment.

- - - - - - - - - -

Nisam razumela sta si hteo da me pitas
Onog trenutka kad bi moj zivot izgubio smisao, skocila bih
Dok u nama postoji smisao bitisanja I zelja, tu smo

Mislim da nisu roditelji skrajnuti, vec da se oni sklanjaju od onoga sto im je zadatak..
Danas u Srbiji nije lako podizati decu, pogotovo ako to hoces da uradis postenim radom

Ko se plaši smrti, taj ne bi skočio.

Nisam citala link,zao mi je.pretpostavljam da dete nije skocilo zato,ocigledno je da je imao psihickih problema,a to je bilo samo okidac

mislim da nije u pitanju psihicki problem, nego los odnos roditelj - dete
deca sa 12 godina ne znaju da je taj korak u smrt konacan, na tom uzrastu ga dozivljavaju kao postupak kojim ce da kazne roditelje, a posle toga ce sve da bude kako treba
meni je ova tuzna vest bila samo polazna tacka da se zapitam koliko smo sposobni da napravimo ravnotezu u zivotu, s obzirom na uslove u kojima zivimo, a da sa takvim nasim stavom nista ne trpi, pa ni mi
moje dete radi godinu i po dana
predana poslu, neko ko je od malih nogu naucen na obaveze, rad i odgovornost
sportista, zdrava, zbog ronjenja je svake godine imala redovne sportske lekarske preglede
na sistematskom koji im je organizovala firma pronadju joj povisena antitela i neke netipicnosti na ekg-u zbog kojih je nosila juce holter
ovo sve moze da bude i posledica onoga sto smo obe dozivele, a moze i pritisak na poslu i stres sa kojim ona nije izbalansirala u svoju korist
ima stabilnu vezuz, ima treninge relativno redovno i ovaj rezultat
hocu da kazem, sta sutra kad bude imala svoju porodicu, decu, jos vise obaveza, ako joj sada na neki nacin trpi zdravlje
koliko svako od nas moze da pronadje pravu meru u svom zivotu na svim poljima, da bi mogao da stiklira sve sa ok - i decu i muza i sebe i sefa i vucica i taba :)

]

Ko se plaši smrti, taj ne bi skočio.

to je sad siroka tema
razlog neskakanje nije strah od smrti, ako imas odluku da zelis da zivis
nije strah u pitanju, nego zelja

umesto karijere posveti se poslu. karijera i posao nisu isto. dobar posao u smislu slobodnog vremena i solidne kinte moze da ponudi vise nego ''karijera'' a samim tim i vise prostora za porodicu. ako pravnik hoce da bude advokat, to je dobar posao... i porodiv=ca uglavnom ne trpi. a ako zeli da bude vrhovni sudija republickog, ustavnog, kasacionog itd suda, to je karijera...

umesto karijere posveti se poslu. karijera i posao nisu isto. dobar posao u smislu slobodnog vremena i solidne kinte moze da ponudi vise nego ''karijera'' a samim tim i vise prostora za porodicu. ako pravnik hoce da bude advokat, to je dobar posao... i porodiv=ca uglavnom ne trpi. a ako zeli da bude vrhovni sudija republickog, ustavnog, kasacionog itd suda, to je karijera...

evo moje dete ne juri karijeru, radi posao
i posle godinu dana ima posledicu..a sta kad se obaveze povecaju

Nisam citala link,zao mi je.pretpostavljam da dete nije skocilo zato,ocigledno je da je imao psihickih problema,a to je bilo samo okidac

isto i ja mislim. danas deca sve ranije zapate psihicke probleme, a ko je sklon da se ubije uvek ce pokusavati.

- - - - - - - - - -

deca sa 12 godina ne znaju da je taj korak u smrt konacan, na tom uzrastu ga dozivljavaju kao postupak kojim ce da kazne roditelje, a posle toga ce sve da bude kako treba
meni je ova tuzna vest bila samo polazna tacka da se zapitam koliko smo sposobni da napravimo ravnotezu u zivotu, s obzirom na uslove u kojima zivimo, a da sa takvim nasim stavom nista ne trpi, pa ni mi
sportista, zdrava, zbog ronjenja je svake godine imala redovne sportske lekarske preglede
na sistematskom koji im je organizovala firma pronadju joj povisena antitela i neke netipicnosti na ekg-u zbog kojih je nosila juce holter
ovo sve moze da bude i posledica onoga sto smo obe dozivele, a moze i pritisak na poslu i stres sa kojim ona nije izbalansirala u svoju korist
hocu da kazem, sta sutra kad bude imala svoju porodicu, decu, jos vise obaveza, ako joj sada na neki nacin trpi zdravlje
koliko svako od nas moze da pronadje pravu meru u svom zivotu na svim poljima, da bi mogao da stiklira sve sa ok - i decu i muza i sebe i sefa i vucica i taba :)

to je sad siroka tema
razlog neskakanje nije strah od smrti, ako imas odluku da zelis da zivis

nama je strah od smrti urodjen, koliko ja znam...tako da imalo dete pojam ili ne, tesko da bi psihicki zdravo i stabilno dete skocilo.

Sad cu mozda zvucati glupo ali treba biti dobar i popustljiv i sve ti je u zivotu lakse ako se dajes
Emotivni sebicnjaci su nesrecni i to prenose na svoju decu
Dete je imalo psihicke probleme sigurno zbog losih odnosa u porodici na zalost a ako mene pitate porodica je najvažnija pa tek onda sve drugo

- - - - - - - - - -

Porodica su muz / zena i deca
To je zajednica
Srecan porodicni zivot je po meni prvi uslov za srecu
Mora se cuvati porodica i treba se davati u zivotu
Uvek se vrati
Na poslu to nije uvek tako tako da poso bude i prodje a porodica ostaje

to je sad siroka tema
razlog neskakanja nije strah od smrti, ako imas odluku da zelis da zivis
Ali može da zaustavi "skakača".
A što se tiče dvanaestogodišnjaka, dobro oni znaju šta je smrt. Ako ne znaju, samo im kaži: "nema te, ne postojiš više". Opet kažem, ako ljudi savladaju strah od smrti, skočiče zasigurno.

O ovome (ne o dogadjaju vec o temi) sam veceras pricala sa svekijem
Pomenule smo temu kidnapovanja dece i trgovine organima itd...
I kako ih treba cuvati...
ali kako pronaci meru a ne otici u paranoju?
Kako ih osamostaliti u ovom haosu od drzave, drustva, vrednosti?

Kako plivati u svemu tome, ostati dobar roditelj, zena, cerka, prijatelj, radnik?
Kako sve izbalansirati?

- - - - - - - - - -

Ali može da zaustavi "skakača".
A što se tiče dvanaestogodišnjaka, dobro oni znaju šta je smrt. Ako ne znaju, samo im kaži: "nema te, ne postojiš više". Opet kažem, ako ljudi savladaju strah od smrti, skočiče zasigurno.

Ajde ne lupetaj vise.
Depresija je problem broj 1 i ona vodi u smrt sigurno, ako se ne uvidi i ne leci na vreme!

Sad cu mozda zvucati glupo ali treba biti dobar i popustljiv i sve ti je u zivotu lakse ako se dajes
Emotivni sebicnjaci su nesrecni i to prenose na svoju decu
Dete je imalo psihicke probleme sigurno zbog losih odnosa u porodici na zalost a ako mene pitate porodica je najvažnija pa tek onda sve drugo

- - - - - - - - - -

Porodica su muz / zena i deca
To je zajednica
Srecan porodicni zivot je po meni prvi uslov za srecu
Mora se cuvati porodica i treba se davati u zivotu
Uvek se vrati
Na poslu to nije uvek tako tako da poso bude i prodje a porodica ostaje
Kukolja u žitu koliko voliš, a mi ne možemo da ga se otarasimo, jer ne znamo ko je žito, a ko je kukolj. Tako da te priče, loši odnosi u porodici padaju u vodu. Možda ti imaš pozitivno iskustvo u tom smislu, ali postoji masa porodica koje nemaju. I to je to. Nema rešenja.

- - - - - - - - - -

O ovome (ne o dogadjaju vec o temi) sam veceras pricala sa svekijem
Pomenule smo temu kidnapovanja dece i trgovine organima itd...
I kako ih treba cuvati...
ali kako pronaci meru a ne otici u paranoju?
Kako ih osamostaliti u ovom haosu od drzave, drustva, vrednosti?

Kako plivati u svemu tome, ostati dobar roditelj, zena, cerka, prijatelj, radnik?
Kako sve izbalansirati?

- - - - - - - - - -

Ajde ne lupetaj vise.
Depresija je problem broj 1 i ona vodi u smrt sigurno, ako se ne uvidi i ne leci na vreme!
Doktore, hvala na savetu.

Deca zive virtuelne svetove, satima pred ekranima
Kao i mi uostalom
Svaki dan sate posvetim forumu, jer sam zavisnik
Tu mi je dobro
Posao mi je vezan za internet, pa usput sam uvek tu.

Moramo biti svesni svega
I boriti se
Kad dete pridje, gasis tel i komp i posvecujes mu se
Jedini nacin da uticemo na njih i da se nadamo da ce sve biti ok

Back