Da li se slazete oko ovoga? Da li imate osecaj da nas ova opasna modernizacija zapravo unistava, ili samo iskazuje da zapravo ne mozemo biti monogamni? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li se slazete oko ovoga? Da li imate osecaj da nas ova opasna modernizacija zapravo unistava, ili samo iskazuje da zapravo ne mozemo biti monogamni?![]()
Moze, i znam dosta ljudi koji jesu.
Da li se slazete oko ovoga? Da li imate osecaj da nas ova opasna modernizacija zapravo unistava, ili samo iskazuje da zapravo ne mozemo biti monogamni?![]()
A koliko su zapravo srecni? I koliko njih znas da su zajedno a da nije zbog dece ili lose materijalne situacije?
Tesko. Koncept prave ljubavi je nedavno izmisljen, 18-19. vek, nisam siguran.
Ne unistava nas modernizacija nego nam objasnjava sta se dogadja u nasim telima bioloski i psiholoski proces uparivanja dva coveka.
dvoje mladih moze biti zajedno iz "ljubavi", sto je delom uslovljeno seksualnom zeljom, delom romanticnim pricama uz koje su rasli (knjige,tv itd.) Kasnije se to menja, nivo hormona kod muskaraca opada pa pocinje da razmislja racionalnije a i partnerka mu stari i vise nije privlacna toliko, dok je partnerki cilj da mu rodi decu i tako ga zadrzi za sebe.
Vremenom se naviknu jedni na druge i to je to...
Previše ljudi vole da uprošćavaju stvari ako nisu zaista upoznali pravu ljubav ali ajde nije ni to od juče:
Pazi ne moras verovati meni, ni naucnicima na rec...
Napravi jedan jednostavan eksperiment. Misli na zenu, devojku, simpatiju koju volis jako puno i zapamti kako se osecas, zatim otidji i snizi nivo hormona mastrubacijom.. Odma posle toga pomisli o svojoj voljenoj. Da li osecas ljubav? Ili ti je svejedno i ne osecas nista posebno? Pre ce biti da je ovo drugoNaravno vrlo brzo se organizam vrati u normalu pa su osecaji opet tu.
Kroz ljudsku istoriju brak je bio iz koristi, a muskarac je opstio sa raznim devojkama, sto danas ne moze u braku jel da.. Tek dosta kasnije u 18-19. veku se radja romantizam i ideja vecne i prave ljubavi. To je ideja, nije realnost... Nesto kao religija.
Niko sa strane ne moze da proceni kvalitet necijeg braka niti sta ih drzi zajedno. Ono sto bi nekog drugog rastavilo, nekog drugog upravo drzi na okupu.A koliko su zapravo srecni? I koliko njih znas da su zajedno a da nije zbog dece ili lose materijalne situacije?
I te kako je moguće da ljubav i brak potraju do kraja života,i modernizacija nema nikakve veze sa tim.Da li se slazete oko ovoga? Da li imate osecaj da nas ova opasna modernizacija zapravo unistava, ili samo iskazuje da zapravo ne mozemo biti monogamni?![]()
ja sam naso ko j ostaleDa li se slazete oko ovoga? Da li imate osecaj da nas ova opasna modernizacija zapravo unistava, ili samo iskazuje da zapravo ne mozemo biti monogamni?![]()
ja sam naso ko j ostale![]()
19 i po sto pitasA izvini, koliko godina imas?
19 i po sto pitas![]()
ne baxuzirajPa posto kazes da si nasao ravu ljubav, pa me zanimalo koliko godina imasSad kapiram. Pitacu te za 2 godine sta ti se desava po pitanju prave ljubavi
![]()
ne baxuzirajcim dodjem iz vojske zenim se
![]()
1. Ne
2. Ne