prava duhovnost i svesnost

sasasta

Buduća legenda
Poruka
33.998
mnogi prodaju m... za bubrege

propovedaju ravnotezu duha

dok grabe sto vise mogu

za razliku od njih https://www.kurir.rs/zabava/pop-kul...njao-17-godina-a-evo-kome-daje-celo-bogatstvo

zna koliko mu treba i koliko mu je dosta

"Moj san je da budem obična i srećna osoba. Najteže u životu nije zaraditi bogatstvo, već sačuvati mir do kraja života, na jednostavan i brižan način rekao je on.

mozda i jeste malo preterano, bar da ostavi sebi milionce za crni fond

A nekada sam k'o budala radio samo humane stvari
za malu platu dežuro operis'o i liječio
u debele knjige oči svake noći bečio
po klinikama volontirao, dupe svoje kečio

Sada radim u struci sam sam svoj gazda
sam sam većinski vlasnik privatnog preduzeća
Saab, Jaguar, Bentley, ja sam čovjek od ukusa

Na balkonu moje vile ne smrdi kaca kiselog kupusa
ložim kamin dok drkam na stenvej
a na klaviru se prevrće mlada pica
u kabinetu u negližeu cvrkuće sekretarica

Prašinu sa knjiga tvrdih korica
briše francuska sobarica
ispod klavira čuči, puši ga
gimnazijalka ponavljačica

Jedan i vječni, RAMBO AMADEUS

Duhovnost su izmislili siromašni želevši na taj način da imaju nesto sto bogati nemaju, ko fol "siromasan sam, al sam srecan i imam dusevni mir". S obzirom da i sam nemam nekih uspeha u životu mnogo sam se bavio duhovnošću, jer mi nosta drugo ne preostaje nego da budem duhovan.

Duhovnost su izmislili siromašni želevši na taj način da imaju nesto sto bogati nemaju, ko fol "siromasan sam, al sam srecan i imam dusevni mir". S obzirom da i sam nemam nekih uspeha u životu mnogo sam se bavio duhovnošću, jer mi nosta drugo ne preostaje nego da budem duhovan.

evo covek ima mnogo

ali zna koliko mu treba

i sta ga cini zadovoljnim i ispunjenim

a kad znas sta te cini srecnim - imas sve

evo covek ima mnogo

ali zna koliko mu treba

i sta ga cini zadovoljnim i ispunjenim

a kad znas sta te cini srecnim - imas sve

Kljucno je ovo prvo, a to je da ima mnogo. Jedino ako imas mnogo, imas i predispoziciju da budes srećan, sto ne znaci nužno da ces biti. Ali ako si siromasan, onda nemas ni tu predispoziciju.

- - - - - - - - - -

Мора и боранија нечим да се закити.

Tako je.

Kljucno je ovo prvo, a to je da ima mnogo. Jedino ako imas mnogo, imas i predispoziciju da budes srećan, sto ne znaci nužno da ces biti. Ali ako si siromasan, onda nemas ni tu predispoziciju.
kako znaš? zar zaista misliš da siromašni ljudi ne mogu da budu srećni,da sreća zavisi od smrdljivog materijalizma,ili troluješ? :think:
(ak opet pocnes da lupaš sa ''ma oni se samo zavaravaju,siromasi,da su srecni'' onda i ja tako mogu da kaem ''pa i bogati se samo zavaravaju da su srecni'',tkd ni taj ''argument'' nema smisla)

Nikada tako nećeš biti srećan jer koliko god da imaš želećeš još .....

Inače ja mislim da zaista jeste ovo tačno

"Kakve su ti misli takav ti je život" otac Tadej

Sreća se krije tu ....

Svi smo duhovna bica (nije duhovnost nikakva misterija rezervisana iskljucivo za vise, posebne ljude), druga je stvar sto pojedini zanemarju taj aspekt zivota, a drugi se bave njime.. nemoguce je konstantno ziveti u ravnotezi duha, biti konstantno svesan....jer zivimo u materialnom svetu, a covek je po svojoj prirodi gresan i padu sklon...ma sta radili, niko nece ubeci bolesti i smrti...ali to ne znaci da ne moramo ziveti u ljubavi i truditi se da budemo bolji sebi i drugima...

Back