Pranje kupljenog

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
138.293
Slusam kako pricaju da pirinac iako je iz kese (ne pricam o rinfuznom) treba da se opere pre upotrebe.

Ali zato bas on?
Da li neko pere frikomov zaledjen grasak ili neki drugi zaledjen proizvod pre nego sto ga stavi da se kuva?

Kad kupite staklenu casu u prodavnici vi je operete ali zato one plasticne odmah koristite bez pranja?

Zasto je to tako?

Zasto neki kupljene majice ili pantalone peru kad ih donesu kuci ali ih u isto vreme bez problema nose u prodavnici dok probaju? ako si mogao tad da nosis, sta je problem jos jedan dan nositi pa onda oprati?

Zasto za neke proizvode vazi pravilo da se peru odmah nakon kupovine ili pre upotrebe a za druge slicne ne vazi?

osm naravno gaca ja sta god da kupim od odece nosim pre prvog pranja.
narocito sto je vecinski iz onih kesica u kojima se donose u prodavnice.
A radnici što pakuju ispipaju sve to a mogu pobrisati i celo u najmanju ruku...jel si čuo da su tiskali poruke u neke komade tipa mi radimo za dolar dnevno neka deca....dotiče li te to kad kupujes garderobu

Ja perem sve, ova tema je bila 10 x dragi Tabiću!
Perem čak i kukuruz kokičar dan prije upotrebe da se dobro stigne osušiti.
Tjesteninu prije kuvanja, rižu obavezno-OBAVEZNO, za rižu je puno razloga zašto treba prati.
Odjeću takođe perem sve prije prvog oblačenja, osim jakni i kaputa.
Pa onda treba i jaknu i kaput, što njih izostavljaš? Hehe

Ja perem sve, ova tema je bila 10 x dragi Tabiću!
Perem čak i kukuruz kokičar dan prije upotrebe da se dobro stigne osušiti.
Tjesteninu prije kuvanja, rižu obavezno-OBAVEZNO, za rižu je puno razloga zašto treba prati.
Odjeću takođe perem sve prije prvog oblačenja, osim jakni i kaputa.
jel peres i brasno pre upotrebe? :mrgreen:

i ne rece za zaledjeno povrce i voce :D

e da sir za onaj tvoj burek jel operes :rotf:

Nekada se sve novo pralo, sad retko sta
Pirinac, pribor za ishranu da ali stvari ne
Zato sto se virusi i bakterije ne prenose stvarima a racunas da masovna proizvodnja dosta smanjuje kontakt sa prenosiocima bolesti
Paradoks je da peres hranu sto je već genetski modificirana a unosimo mikro plastiku na globalnoj razini a trebam prati plastične čaše što ću ih razbacati poslje u reku

Paradoks je da peres hranu sto je već genetski modificirana a unosimo mikro plastiku na globalnoj razini a trebam prati plastične čaše što ću ih razbacati poslje u reku
Nista gen mod nisam svesno konzumirao
Mikroplastika je izgleda naduvana stvar, skoro pisali da su naucnici ukapirali da se u stvari ta mikroplastika
nalazi na njihovim RUKAVICAMA
I da su zato rezultati veliki

nisi shvatila sustinu teme..ovo nije tema samo klasicno perem ili ne perem nego zasto nesto peres a drugo ne peres jer sam siguran da ne peres zaledjeno povrce ili da ne operes cipele pre prvog nosenja... ili sto rece skafander..jel operes jaknu?

i naravno..jel operes plasticnu casu pre upotrebe? :D
A stvarno, više je obuća probana i "rizičnija" zbog češćih prljavih nogu i čarapa.
Da li treba deratizacija? Haha

Back