e ja idem u med,prvi sam raz.i mogu ti reci da je sql i wishe od mog ochekiwanja.....
dakle,zavisi koji je smer,ja sam med.sestra.
e ovako:ja u mojoj skoli imam naprvljenu kao olnicku sobu sa 3 kreveta i tri lutke(ogromne),tako da mi u prvoj vezbamo tamo,jer smo nedovoljno strucni da bismo isli u bolnicu.tamo vezbamo:namestanje kreveta,pranje kose,rehabilitaciju,masazu.
u drugoj godini idemo u bolnicu i tamo ljudima proveravamo vitalne znake-dakle,pritisak i puls,i malo ih masiramo
u trecoj idemo u bolnicu na odeljenje za hirurgiju,a i u cetvrtoj,tamo ne znam sta radimo...
no,sve u svemu,i ja sam cula sve i svasta,ali,jbt,ako neko voli medicinu,pomoce coveku da je u bilo kakvom stanju....u skoli je fenomenalno,suboticka medicinska skola je najbolja skola u subotici,i ne idem u nju zato sto je najbolja,nego,jednostavno,volim medicinu...
ako si mislila na ono da moraju da kupaju pacijente,itd,zavisi od skole,neke skole to rade,a neke ne,zavisi....a i da bude to radila,ona ako hoce da bude med.sestra,mora i to da zna,nece joj ruke otpasti....