Praistorija Boga (Sta je Bog radio pre stvaranje Zemlje?)

1. STVARANJE SVIJETA​

Prvi izvještaj o stvaranju​

U početku stvori Bog nebo i zemlju. 2 Zemlja bijaše pusta i prazna; tama se prostirala nad bezdanom i duh Božji lebdio je nad vodama.

Sveti Avgustin je odgovorio na ovo pitanje, da je Bog pravio pakao za one koji postavljaju takvo pitanje.
Medjutim sa druge strane i nauka ne moze da objasni, sta je bilo pre Velikog praska, Kazu nije bilo prostora i vremana.

:think:

Ne pise, ali tri stvari su sigurne, nije bio ni u nebu ni na zemlji jer nisu postojali, dakle nije bio ovom vidljivom svijetu. Dva, i nakon stvaranja neba i zemlje nije bio tu nego je bio prisutan Svetim Duhom. Tri, nije napisano kako je nastala voda. Tako da bi ja rekao da se bavio vodom prije stvaranja neba i zemlje.

Bavio se Kvantnom Fizikom prije nego sto je stvorio vidljivi vremenski prostor.
 
Poslednja izmena:
U vreme kad su smišljane priče o bogu, niko nije razmišljako tako duboko. Niko nije ni pretpostavljao da će se neko jednog dana pitati šta je bilo pre.
Da jeste, sigurno bi osmislio neku priču i ubacio je u knjigu. To bar nije teško.
covek nije stvorio Boga da bi "objasino" poreklo ljudskog roda vec da zavede red u ljudskom rodu. A ko stoji iza "stvaranja Boga" jasno je vec na samo pocetku Biblije. "careve ne smemo dirati jer su oni od Boga postavljeni................poreze moramo placati...............caru carevo, Bogu bozje (misli se na carski novac koji po biblbijskim ucenjima pripada caru)..............i verovatno postoji u Bibliji jos niz Bozjih "naredbi" gde se stite carevi.......pa cak i u nametanju malte ne obaveze da se trpi i muci kroz zivot, jer ce isposnici biti nagradjeni kada umru..........sto asocira na suzbijanje revolta protiv careva koji pljackaju narod.............TAKO DA SU CAREVI PO BIBLIJI VISESTRUKO ZASTICENI OD NARODNIH MASA, STRAHOM OD BOZJE KAZNE AKO SE DRZNU I KRENU NA CAREVE.

Posebno danas, postoji velika potreba da drzava (politicari) finansiraju religiju i da je medijski favorizuju , da je uguravaju u skole, ........jer je svest covecanstva na visem nivou a stime i zdrav razum pa je OPSTANAK "CAREVA" (POLITICARA) DANAS UGROZENIJI NEGO IKADA I BEZ STRAHA OD "BOZJE KAZNE" KOJE SIRE SVE RELIGIJE NA SVETU , NE BISMO IMALI OVAJ DANASNJI HAOS I RATOVE PO SVETU....................JER BEZ ZASTITE OD "BOGOVA" TO JEST RELIGIJE, NIJEDAN POLITICAR, ODNOSNO, SVETSKA VLADA, DANAS NE BI OPSTALI.
 
To tvrdi Biblija.
Zasto si siguran da je to pocetak svega?
Moze biti pocetak ciklusa koji se ponavljaju.
Iz texta to nije jasno zato moramo posegnuti za drugim paralelnim textovima iz biblije koje bojim se da ti ne poznaš jer vidljivo je da brzopleto zakljucujes kao i svi ovde(nema mnogo oko 10 ak to je ovaj frekventni forum)
 
Zasto si siguran da je to pocetak svega?
Moze biti pocetak ciklusa koji se ponavljaju.
Iz texta to nije jasno zato moramo posegnuti za drugim paralelnim textovima iz biblije koje bojim se da ti ne poznaš jer vidljivo je da brzopleto zakljucujes kao i svi ovde(nema mnogo oko 10 ak to je ovaj frekventni forum)
A može biti i da je Biblija izmišljotina bez osnova, tako?
 
Valjda bog pre nije ni postojao. Msm nije ni posle al dobro.
verovatno pre nije bilo potrebe za postojanjem Boga. Razvojem drzave i vladara, pojavila se potreba za uvodjenjem reda kod divljih rulja ukljucujuci i zastitu drzave , citaj vladara, od tih rulja..

i molim moderaciju da zdrav razum ne poistovecuje sa "provokacijom". Covecanstvo je ipak napredovalo od Mojsija do danas.
 
A kako je univerzum postojao pre čoveka? Pre bilo kakve potrebe.
Aко пре није било потребе за постојањем Бога, за кога није било потребе ? За људе, зар не ? Или мислиш на период пре настанка људи да онда није било потребе за Богом ?
 

Back
Top