Prag: Napad na učenike iz Beograda

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

kalama

Aktivan član
Poruka
1.558
Prag: Napad na učenike iz Beograda


Učenike beogradske Matematičke gimnazije, na ekskurziji u Pragu, ispred hotela u kojem su smešteni, napali učenici srednje Medicinske škole iz Zadra.

Lakše su povređeni jedan profesor i turistički vodič agencije "Modena trevel" iz Novog Sada, koja je organizovala beogradsku ekskurziju. Kako kažu u toj agenciji, veći incident izbegnut je zahvaljujući tome što su se đaci i profesori iz Srbije sklonili u autobus.

Incident se dogodio sinoć, kada su se učenici Matematičke gimnazije iz diskoteke vraćali u svoje sobe. Na hotelskom parkingu, dok su izlazili iz autobusa, sačekali su ih đaci zadarske škole koji su počeli da ih vređaju.

Na insistiranje profesora, đaci iz Srbije vratili su se u autobus, čime je sprečeno da neko bude povređen.

“Naši učenici su se između dva i pola tri vraćali iz organizovane posete diskoteci i u trenutku kada su izlazili iz hotela, mučki su napadnuti. Bila je napravljena prava noćna zaseda za naše učenike koji ih apsolutno ničim nisu isprovocirali. To se srećom završilo dobro, ali su nastradali vodič i jedan od profesora kada su se isprečili”, kaže Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije.

Učenici i profesori beogradske gimnazije noć su proveli u autobusu, a oko šest sati ujutru, agencija "Modena trevel" je organizovala premeštaj naših učenika u drugi hotel. Direktor agencije kaže da je vodič odgurnut kada je pokušao da uđe u hotel i razgovara sa upravom.

"Naš predstavnik ostavio decu u autobusu i prilikom ulaska u hotel oni su ga gurali. On je ipak razgovarao sa upravom hotela, hotelskim obezbeđenjem i posle par sati situacija je stavljena pod kontrolu i sada su deca apsolutno bezbedna", kaže Nemanja Marković, direktor agencije "Modena trevel".

Tokom dana turistički vodič, jedan od profesora i predstavnik našeg konzulata u Pragu, u praškoj policiji dali su izjave. Iako su roditelji iz Beograda insistirali da se deca vrate sa puta, uz garancije škole i agencije oni će na ekskurziji ostati još dva dana, kako je prvobitno planirano.
 
Monstruozno :evil:

Što se uopšte čuditi ovakvim incidentima od strane maloletnika...dovoljno je samo pogledati bilo koju njihovu informativnu emisiju i uočiti na koji način ti tamo voditelji, novinari ili bilo koja javna ličnost , govori o Srbima , na kroasanskom " srbijancima" uz kako složenu facu, pa ništa više i ne treba.:roll:

Mogu misliti kakvi tek primerci izlaze iz takvih kuća i od takvih roditelja , a o anonimusima i da ne pričam...:neutral:

Svaka čast našem vodiču i profanu, a pohvale i našoj deci:ok:

I u ovakvim stvarima se vide razlike između nas i njih , kao i naše omladine i njihove zadojene mržnjom od malena:ok::klap:
 
Mostar -- Devet ljudi je povređeno u neredima do kojih je došlo u Mostaru nakon sinoćne utakmice u kojoj je Engleska pobedila Hrvatsku rezultatom 5:1.

Besni zbog poraza Hrvatske, navijači iz hrvatskog dela grada počeli su da lome izloge na prodavnicama, a potom su napali policiju, koja je bila primorana da upotrebi suzavac. U saopštenju policije navode se da su u neredima povređena šestorica policajaca i trojica navijača. Svi su pušteni kućama nakon lekarske intervencije.

Prema rečima portparola policije Srećka Borasa, uhapšena su osmorica navijača, od kojih su trojica maloletnici.

U kvalifikacijama za prvenstvo sveta sinoć je igrala i reprezentacija Bosne i Hercegovine protiv Turske i taj duel praćen je u muslimanskom delu Mostara.

Posle nerešenog rezutata 1:1, koji Bosni i Hercegovini daje dobre izglede da se plasira u baraž, u muslimanskom delu grada je počelo slavlje i postojala je bojazan da bi moglo doći do sukoba sa hrvatskim navijačima, ali se to, na seću, nije desilo.
 
Математичка и Медицинска :roll: Ко се ту туко? Једино ако је сан сваког хардкор усташе да буде медицинкса техничарка. Ко нас по медицинским нема 5 мушких особа.
 
neko laže
http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=42155
Grupa đaka iz Hrvatske vređala je učenike beogradske Matematičke gimnazije na ekskurziji u Pragu, ali nikakvog fizičkog sukoba među njima nije bilo, rečeno je u turističkoj agenciji iz Novog Sada koja je organizovala putovanje srpskih đaka.

Ma evo sad ti bilo sa lica mesta na RTS-u...........stigao autobus sa srpskim djacima ustashe kad su videle BG tablice odmah nasrnuli na doticne i nisu im dali u hotel da udju......
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top