Nisi gledao dovoljno.prebaceni su i krda konja.
Pre 6 dana konji NISU bili prebaceni, a pre tog datuma je Dunav vec poceo da opada i u Srbiji je nenormalno toplo vreme. Evo ga i link
LINK<------------- Dakle, ja se informisem po novinama a ne gledam TV, a ko pise/objavljuje istinite informacije nemam pojma.
Hocu reci ako konji nisu bili prebaceni pre 6 dana kada je vodostaj poceo opadati onda su oni koji su ih transportovali (ako su ih uopste transportovali) bolidi koji to rade samo zbog suludog medijskog pritiska. Pretpostavljam da je i cela ova prica uradjena iz politickih razloga, sukob politicara Martijana Risticevica i vlasnika goveda i zakupca drzavnog zemljista (Bacvanin zakupljuje, pazi ovo, drzavnu zemlju u sremskom okrugu - onog ko mu je izdao tu zemlju treba obesiti o jaja nasred Srema) poznatog prevaranta Plavsica iz Kovina je iskoristila propagandna masinerija Dzilasovih medija usred protesta zbog izbornog poraza kao jos jedan dokaz nesposobnosti i kvarnih namera vlasti. Pa tako se neproverene vesti koje siri taj backi prevarant valjaju iskljucivo po N1, Novoj, Danasu, 021. Jednostavno taj lupez je hteo da ustedi ostavljajuci svoja goveda na ostrvu i tako ustedi na transportu do svojih stala no zeznula ga hidrologija, Dunav je narastao i njegov rizik se nije isplatio. Onda je podigao dreku optuzujuci i Kurtu i Murtu u vreme kad je vlast bila rovita zbog protesta i gledala da izbegne dalje zaostravanje. Da je to prava drzava njemu bi se kao nesavesnom vlasniku zivotinja te zivotinje oduzele a transport i hrana koju su mu darivali drzava (da, bivsi moj zemljace svi vi to placate, od vasih para taj lupez iz Kovina je to dobio za dzaba) bi mu se naplatili zaplenom imovine. Ali posto ste vi banana zemlja, zemlja gde svaki bolid ima svoje misljenje i svoja "prava", gde svako urla da ga drzava pljacka i da se zaverila protiv njega nista od toga se nece desiti.
Meni su neverovatni clanovi drustava za zastitu zivotinja, zasto oni ne dignu glas protiv vlasnika tih goveda, zbog izgladnjivanja, zbog ostavljanja stoke u kriticnim uslovima? Ah, da, da se ne zamere Dzilasovim medijima... nije popularno danas reci lupezu da je lupez, Dzilasovi mediji te odmah proglase za bota, sendvicara, vucicevca. Nije danas lako u Srbiji biti posten i covek od integriteta, drndaju te i drzavni i opozicioni mediji ako govoris istinu.
Ovo je ilustracija za ono sto sam pisao o kanalu izmedju Krcedinske ade i obale reke u fortlandu ispod Gardinovaca (Backa), na pojedinim mestima je sirok celih 10-tak metara, a na najsirem delu 40-50m. Mislis li da divlji konji to ne mogu da preplivaju? Ako je neko slao skelu po divlje konje za prebacivanje na obalu onda je tezak, tezak bolid ili strasno uplasen medijskom halabukom, neko ko se boji da ne bude smenjen zbog te gluposti.
Toliko mastila i televizijskog vremena baceno na ekstremnu glupost, kao svi su zabrinuti za divlje konje sa ade a niko nema pojma o njihovom stanistu ni o njima. OK, jasni su mi mediji, sto vise senzacionalistickijih naslova to bolje za njih, od toga se hrane i zive. Ali ocito od mrznje i gluposti zivi vecina komentatora na te vesti, obicnih malih ljudi. Dakle ljudi, raspitajte se malo ako ne znate, nije sramota pitati. No, samo ne pitajte "strucnjake" sa srpskih medija, to je tezak olos, normalni ljudi ne daju izjave srpskim medijima.