Poznato ko je oskrnavio spomenik Gavrilu Principu

Marija_Nana_Princip_i_Milan_Cvijeticanin.png
Marija_Princip_i_Petar_Ba%C4%87ovi%C4%87.png

Dve lepe slike iz 2. svetskog rata.
Majka Gavrila Principa sa dva naša oficira.

Ajmo, sokolovi, da vas čujem: Ko su ovi oficiri?

Uglavnom, ako su želeli da se slikaju sa Gavrilovom majkom, znači da je sam Gavrilo bio jako cenjen u našoj vojsci. Slava mu.

Jeli kolega aleksa jesi planirao da ti OVO vodi drzavu ? Prastaj brate, al kad vidim ove smuci mi se sve. Ovo ne bi moglo dve ovce sa ispase da vrati a ne da vodi drzavu.

Ima li ko doveden tamo u tom studentskom pokretu da im objasni da se slavski kolaci ne seku u 21 cas uvece, da crkva nije nocni klub i da je pravoslavni obicaj da dodjes na liturgiju u 8 ili 9 ujutru kako se gde odrzava, da budes pritustan do kraja a onda ce svestenik osvestati kolac uz molitvu i vino?

Izgleda da niko od njih ne kapira nista od toga.

I ovo ti podrzavas? Pa ti mi delujes kao pametan covek a ovo ovde ja nemam reci sta je...

Jeli kolega aleksa jesi planirao da ti OVO vodi drzavu ? Prastaj brate, al kad vidim ove smuci mi se sve. Ovo ne bi moglo dve ovce sa ispase da vrati a ne da vodi drzavu.

Ima li ko doveden tamo u tom studentskom pokretu da im objasni da se slavski kolaci ne seku u 21 cas uvece, da crkva nije nocni klub i da je pravoslavni obicaj da dodjes na liturgiju u 8 ili 9 ujutru kako se gde odrzava, da budes pritustan do kraja a onda ce svestenik osvestati kolac uz molitvu i vino?

I ovo ti podrzavas? Pa ti mi delujes kao pametan covek a ovo ovde ja nemam reci sta je...

Hahahahahaha allah se uvali :D :D

Ne razumem ko im ovakve stvari uopste organizuje i odakle im ideja da uopste nesto ovako rade?ovo moze da uradi samo neko ko uopste ne poznaje ama baš nista oko tih stvari.
Svasta sam video u životu ali ovako nesto nisam...

Jel su uhapseni odgovorni?
U Rusiji da ovako ofarbas Staljina ili Lenjina pitanje je dal bi policija uspela da te spase od linca gradjana.
Не можеш поредити Гаврила са њима. Гаврило је Србин а та двојица нису Руси.
Они тамо имају статус Броза у Србији и заштићени су истим народним лудилом.

Poredjenje je simbolika, ne ideolosko.
Нисам ни мислио на идеолошке разлике већ на националне. Србин и Рус олако пљују и сатиру сопствено национално биће, баш зарад идеологије, коју чак и не разумеју.
Глупаче које скрнаве Гаврилов споменик у својој глупости не схватају да су идеолошки његови наследници.
Глупост је у Србији узнапредовала до неслућених висина, на обе стране политичког фокуса.
Свако данас може и хоће да студира и свако хоће и може да постане министар.
Све што је некада било раритетно и поштовано, данас је широко распрострањено и обезвређено.

Osnovno pravilo kad neko hoće da preko AI smesti nekome je da zadrži njihova lica. Ah, da, i da farba iz kofice ne skače kao iz gejzira.
To je već završena priča. Pokušaj sklanjanja pažnje sa slučaja Selaković. Ali, zapamtite što vam kažem, neko opako smešta tom čoveku već duže vreme.Imam ideju ko mu smešta, ali neću da se još izletim. Samo ću reći da je to neko iz vlasti.

Što se Principa tiče nije ovo tema o njegovom životu i delanju već o akciji ovih kokošaka. Svakako je Principov akt problematičan kao i oba svetska rata koja su Srbi vodili u 20-tom veku.

Pa i nije posebno problematican. Takvih akcija je bilo i retko koji atantat je doveo do rata, kamoli do rata globalnih razmera.

Princip u meni budi sazaljenje. Nisko, sitno i siromasno dete bez mnogo sansi.
Tog dana je djavo licno zaseo na brdo iznad Sarajeva.
Da je prvi onaj musliman pucao - on bi ga i ubio.
Da je bomba potrefila bolje, taj treci bi ga ubio. Da Pocorek nije pogresio ulicu, auto ne bi ni zastajao.
Gavrilo je slucajni ubica miliona Srba i slucajni heroj, kako za koga. Ujedno je i slucajni Srbin jer je izjavljivao da zeli Jugoslaviju na sudjenju.

Nije bas ni da je ubio mladost carske loze. Ubio je coveka od pola veka.
Coveka koji je takodje imao istu bolest kao i Gavrilo, onog u koga carevina nije ni ulagala.

Ulagalo se u Rudolfa i ja sam dugo verovala u romanticnu sliku iz filma. Verovala sam u sliku prelepog Omara koji se prekrasnim crnim ocima zrtvuje zbog Marije. Kada sam malo porasla shvatila sam da Rudolf jeste bio buducnost carstva, ali da je bio i tezak pijanac i svaleras koji je zapatio sifilis od prostitutki i ostavio sopstvenu zenu neplodnom te da su ga verovatno ubili Austrijanci u tom Majerlingu.

Rudolf i Franc bas i nisu primeri aristokratije.
To je vreme i kada je zastita koju je Sisi imala kod Ludviga (to onaj sto je napravio Nojsvanstajn i pomagao Vagneru) opadala jer je Bizmark jacao. Ludvig je svoju krunu poslao i onda se udavio u vodi do kolena.
Doslovno do kolena!

Tako da...Rudolfa i Ludviga su ubili njihovi te tesko da je neki sirotan iz bosanskog sela terorista svetskog kalibra.
Ta carevina je naprosto istorijski dotrajala.

Ju, nisam skoro pročitala ovoliku količinu mržnje prema studentima i blokaderima. Ti mora da spadaš u neutralne, il ne zanima te al imaš rafalnu mržnju da prosipaš.
ако се не слажем са блокадама и са влашћу не значи да сам неутралан само нема моје опције у понуди

Pa i nije posebno problematican. Takvih akcija je bilo i retko koji atantat je doveo do rata, kamoli do rata globalnih razmera.

Princip u meni budi sazaljenje. Nisko, sitno i siromasno dete bez mnogo sansi.
Tog dana je djavo licno zaseo na brdo iznad Sarajeva.
Da je prvi onaj musliman pucao - on bi ga i ubio.
Da je bomba potrefila bolje, taj treci bi ga ubio. Da Pocorek nije pogresio ulicu, auto ne bi ni zastajao.
Gavrilo je slucajni ubica miliona Srba i slucajni heroj, kako za koga. Ujedno je i slucajni Srbin jer je izjavljivao da zeli Jugoslaviju na sudjenju.

Nije bas ni da je ubio mladost carske loze. Ubio je coveka od pola veka.
Coveka koji je takodje imao istu bolest kao i Gavrilo, onog u koga carevina nije ni ulagala.

Ulagalo se u Rudolfa i ja sam dugo verovala u romanticnu sliku iz filma. Verovala sam u sliku prelepog Omara koji se prekrasnim crnim ocima zrtvuje zbog Marije. Kada sam malo porasla shvatila sam da Rudolf jeste bio buducnost carstva, ali da je bio i tezak pijanac i svaleras koji je zapatio sifilis od prostitutki i ostavio sopstvenu zenu neplodnom te da su ga verovatno ubili Austrijanci u tom Majerlingu.

Rudolf i Franc bas i nisu primeri aristokratije.
To je vreme i kada je zastita koju je Sisi imala kod Ludviga (to onaj sto je napravio Nojsvanstajn i pomagao Vagneru) opadala jer je Bizmark jacao. Ludvig je svoju krunu poslao i onda se udavio u vodi do kolena.
Doslovno do kolena!

Tako da...Rudolfa i Ludviga su ubili njihovi te tesko da je neki sirotan iz bosanskog sela terorista svetskog kalibra.
Ta carevina je naprosto istorijski dotrajala.
Ubistvo Ferdinanda je samo izgovor. Ferdinand je došao u BiH da nadgleda vojne vježbe na granici sa Srbijom, AU bi napala Srbiju svakako.

Ubistvo Ferdinanda je samo izgovor. Ferdinand je došao u BiH da nadgleda vojne vježbe na granici sa Srbijom, AU bi napala Srbiju svakako.

Da.
Kao što bi se i I sv. rat desio svakako, gde je napad AU na Srbiju isto samo izgovor ostalih da se umešaju.

Nego drugi fenomen je ovde zanimljiv.

Autošovinistima i levoliberalnim pojavama ne smeta Jugoslavija i Jugoslovenstvo, dok ih Princip mnogo žulja. Inače i sam je bio Jugosloven u duši i dosta zaslužan za stvaranje omiljene im Jugoslavije.
To je dosta zanimljivo.
Staljinova petokraka im je takođe fuj fuj, dok Titovu petokraku često glancaju.

Isto tako su i veliki borci protiv mafije i korupcije ali istovremeno obožavaju Mila Đukanovića.

Gadna sorta.. :)

Back