Quantcast

Poznati Dorćolci

StoRmyGirl

Domaćin
Poruka
4.175
Meni je pupchana vrpca vezana na Dortjolu.. i jako patim za njim,
otkako smo se preselili odande pre 2,5 godine.

Prekoputa mene je Slavnitj, a u samom kraju Koshtunica,
Vuchitj, Ivana Mihitj, Izvorinka Miloshevitj, Igor Pervitj, Nebojsha
Glogovac, Ruzhica Djindjitj, itd.
Eeee..
 
M

matora63

Gost
na dorćolu sam svakim radnim danom...rekoh da i prodadosmo stan na dorćolu....možda ima neki kutak koji je skriven, ali mora da je dobro skriven, jer ga ja za mojih matortih godina još nisam videla...dunav je tu, ok.
 
M

matora63

Gost
viđam ga na dorćolu....ofarbanog u crno sa tamnim naočarima, po ovakvom sivom danu. volim bajaginu muziku, ali me nervira njegova ta svakodnevana izveštačenost. uostalom, kako neko ko se deklariše kao zemunac može da živi na dorćolu...? doduše, može, jer se zemun dobro vidi sa dorćola. barem kula sibinjanin janka.
 

gost 10000

Veoma poznat
Poruka
10.853
ne bih da hulim...ali, sve ove što si pobrojao su malo šubi-dubi-duPogledajte prilog 29722
još i da ukapiram taj žargon iz 63-eg-----šoobi-doobi dvorska looda....dobro, ovaj prvi možda i jeste...kao režim i taj rad......ali je brate i načitan.....i iz dobre kooće.. nije mu ćale došao sa sela da nasipa močvare preko save.........a ostali su carevi.... i loona lo ajde ona jeste malo....... i kapičići........
 

gost 10000

Veoma poznat
Poruka
10.853
pa što ti je čoodno što neko pati za svojim krajem.............neko mora da se preseli....mile sa čoobure.... pa ode na nbg a napiše na vratima "mile sa čoobure".. mada je on prototip kretena.... ....mislim..imati gajbu u nekom kraju ništa ne znači..........ili. živeti 5 ili 10 godina......od 30-40...nije isto...kao kad si bio klinac i odrastao si negde ...pa se vežeš......eto , meni čoodno da neko može da se veže za onaj kraj oko idee i merkoora i kineza.... na nbg.....al kapiram .....tamo su odrasli...
 
M

matora63

Gost
odrasla sam na nbgd...i volim ga, ali mi je zemun, zbog detinjstva posebno drag. a dorćol....šta da kažem....ne mogu da kažem da mi je drag, jer sam tamo silom prilika. dobro ga poznajem, ali...nema osećaja....doduše, mirsi pečenog kestenja me baš takao pre neki dan. juče, u stvari.
 

gost 10000

Veoma poznat
Poruka
10.853
jeste...sve je u tome kako mi lično nešto doživljavamo....ja sam do letos voleo zemoon...a sada boga molim da ne kročim nikad više nogom tamo......razlozi su lične prirode.......ušče..i kraj...dobrovoljno nema šanse... ( ;
 
M

matora63

Gost
pa to jeste...i ja mislim isto o zemunu, zbog ličnih stvari. šta ako sretnem staru ljubav...kako šeta decu? mislim, to bi trebalo da apstrahujem...volim i zemun, ybga. do kraja....da sam muško, pa da kažem do yaya, ali nisam.
 

StoRmyGirl

Domaćin
Poruka
4.175
Bila sam ubedjena da si ti Matora, iz Jagodine.. mislim,
Strawberry fields. :?

Patim za Dortjolom najvishe zbog prevoza. Navikla sam da
svuda stignem za 3 minuta. Sad stalno kasnim i muka mi
je od toga. :( Ali, moram da priznam, onima koji bi mozhda
zheleli nekada tamo da sviju svoje gnezdo, da tje se 99%
razocharati. Leti su paklene vrutjine, zime su bez snega, a
pogled sa prozora je uvek precrtan gustim smogom i prashinom.
Nekada se deshava da danima ne udahnete chist vazduh..

Ipak mi nedostaje.. :cry:
 

Rujevit

Domaćin
Poruka
3.450
Rada Đuričin je isto u blizini...
Ви причате о рођеним Дорћолцима или и о онима који су се доселили? Велика је разлика. Рада Ђуричин је колико знам из Вршца, Глоговац из Требиња итд. Није исто бити рођен у одређеном делу града или се доселити у већ поодмаклим годинама. Сви хрле у те, могу слободно рећи, боемске делове, али то не значи да и носе дух тог краја.
 

StoRmyGirl

Domaćin
Poruka
4.175
Lepo je nositi duh tog kraja, ali moram da priznam
da i nije neko detinjstvo odrasti izmedju betona i asfalta.
Jeste da je Kalemegdan oduvek bio blizu, ali za dete
zaposlenih roditelja - ne..

Pitala sam se hotje li neko skrenuti pazhnju na razliku izmedju
dodjosha i starosedelaca. A ima ih..
 

Top