Poznati detalji o objavi i preinstaliranju Cyberpunk 2077 igre

Smarti

Buduća legenda
Poruka
30.383
Poznati detalji o objavi i preinstaliranju Cyberpunk 2077 igre


Cyberpunk 2077 - dugo iščekivani RPG naslov CD Projekt RED studija - je gotovo spreman za konačnu objavu. Studio je sada objavio kada će tačno igrači biti u mogućnosti da pre-loaduju, odnosno unapred instaliraju kao i da započnu sa igranjem. Svaka platforma ima svoj plan.

Kada je u pitanju PC, Cyberpunk 2077 pre-load će biti dostupan za preuzimanje 7. decembra (12:00 po centralnoevropskom vremenu) na GOG prodavnici. Steam i Epic Games Store verzije igre će biti dostupne u 17h, istog dana. Svaka od PC kopija, kao i Stadia verzija igre će za igranje biti otključana u ponoć 10. decembra.


cyber2_1.jpgKada su u pitanju konzole, sve Xbox verzije Cyberpunk 2077 igre imaju dostupan pre-load od 3. decembra u 17h. Vlasnici PlayStation konzola najviše moraju da čekaju na pre-load, jer on kreće 8. decembra. Za konzole, Cyberpunk 2077 će u svim regijama biti dostupan u ponoć, 10. decembra po lokalnom vremenu.

Izvor: Neowin
 
Sony je povukao Cyberpunk 2077 sa PlayStation Store-a

Sony je povukao Cyberpunk 2077 sa PlayStation Store-a


Sony Interactive Entertainment je ranije tokom nedelje odlučio da povuče Cyberpunk 2077 igru sa PlayStation Store-a i da kupcima koji to žele ponudi pun povraćaj novca.

Izgleda da potez ima uticaja na sve PlayStation korisnike, a ne samo na vlasnike konzola starije generacije, kao što je PlayStation 4.

"Sony Interactive Entertainment (SIE) stremi da obezbedi visok nivo zadovoljstva korisnika, te stoga počinjemo da nudimo pun povraćaj novca za sve gejmere koji su kupili Cyberpunk 2077 preko PlayStation Store-a. SIE će takođe ukloniti Cyberpunk 2077 iz PlayStation Store-a do daljnjeg", stoji u saopštenju kompanije.

Ovaj potez kompanije je usledio kao posledica ogromnog protesta i kritika gejmera na konzolama starijih generacija, kao što su PS4 i Xbox One. Gejmeri tvrde da igra ima neverovatne bagove i da ne izgleda ni približno dobro kako je prikazano u trejlerima. CD Projekt Red je priznao da nije prikazao gejmerima kako Cyberpunk 2077 izgleda na starijim konzolama i ponudio je pun povraćaj novca.

Oni koji žele povraćaj novca, potrebno je da se uloguju na ovu stranicu sa svojim PlayStation ID. Nakon što SIE verifikuje da je Cyberpunk 2077 kupljen preko PlayStation Store-a, korisnik će imati opciju da zahteva pun povraćaj novca, nakon čega se igra uklanja iz biblioteke i obavlja se proces vraćanja sredstava preko originalnog metoda plaćanja.

Izvor: TechPowerUp
 
Cyberpunk 2077 je prodat u 13 miliona kopija uprkos problemima


Cyberpunk 2077 je prodat u 13 miliona kopija uprkos problemima


Uprkos kontroverzama, koje su zadesile najnoviji naslov CD Projekt Red studija, Cyberpunk 2077 igra je hit. Studio je sada istakao da je naslov prodat u oko 13 miliona kopija (zaključno sa 20. decembrom).

Ovaj predviđeni prodajni rezultat u obzir uzima sve platforme, uključujući i Sony PlayStation Network gde više nije moguće kupiti igru, potom više od osam miliona prednarudžbi pre objave, kao i proces povraćaja novca za fizičke i digitalne kupovine.

Sa 13 miliona prodatih kopija, Cyberpunk 2077 je generisao više od 780 miliona dolara prihoda tokom prvih 10 dana dostupnosti. Ovo igru smešta u ekskluzivno društvo. Rockstarov Red Dead Redemption 2 je tokom prvog vikenda dostupnosti zabeležio 725 miliona dolara prihoda, dok je Call of Duty: Modern Warfare tokom prva tri dana imao prihod od 600 miliona dolara.

Izdavači uobičajeno ne objavljuju ovakve rezultate, sem ukoliko igra ne ostvaruje dobru prodaju. U slučaju Cyberpunk 2077 igre u opticaju je još jedan motiv. Iz kompanije ističu da je menadžerski odbor odlučio da objavi informacije o prodaji zbog potencijalnog uticaja na odluke investitora.

Nedugo nakon povlačenja igre sa PlayStation Network-a, akcije CD Projekt Red-a su zabeležile pad od 22 procenta, a kompanijina tržišna kapitalizacija je iznosila 1,8 milijardi dolara. U međuvremenu, kompanija se donekle oporavila ali ovo nije sprečilo investitore da razmotre potencijalne tužbe protiv kompanije.

Izvor: Engadget
 

Back
Top