Poznajete li nekog ko se u zadnjih par godina zaposlio preko NSZ?

Da li poznajete nekoga ko se u zadnjih 10 godina zaposlio preko NSZ ?

• Poznajem

• Ne poznajem

• NSZ treba ukinuti

• NSZ ne treba ukinuti

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Lex et Honor

Primećen član
Poruka
748
Moram priznati da ne poznajem. Misljenja sam da NSZ treba ukinuti i da nema apsolutno nikakvu svrhu. Neko ce reci prekvalifikacija, ali drzava i bez posredstva NSZ moze da subvencionise skole i kurseve koji nude prekvalifikaciju i dokvalifikaciju. Danas gotovo svi imaju pristup internetu. Umesto NSZ treba da postoji samo web portal za koji je nadlezno ministarstvo rada, gde ce biti istaknuti konkursi za drzavne firme i institucije koje traze radnike

Poslednja izmena:
Moram priznati da ne poznajem. Misljenja sam da NSZ treba ukinuti i da nema apsolutno nikakvu svrhu. Neko ce reci prekvalifikacija, ali drzava i bez posredstva NSZ moze da subvencionise skole i kurseve koji nude prekvalifikaciju i dokvalifikaciju. Danas gotovo svi imaju pristup internetu. Umesto NSZ treba da postoji samo web portal za koji je nadlezno ministarstvo rada, gde ce biti istaknuti konkursi za drzavne firme i institucije koje traze radnike

Slažem se.

Pa cela drKava Srbija je farsa. I nju treba ukinuti. :kez:

_nobody_

Koliko ja znam ljudi se prijavljuju u Zavod samo radi odredjenih beneficija - overene zdravstvene knjizice, prava na pretplatnu kartu za prevoz i slicno. Sto se tice zaposljavanja niko na to ne racuna.

Znam da je promenjen zakon i da sada, ako se ne varam, kada se prijavis na biro imas pravo da odbijes da li 2 ili 3 posla, ako ne prihvatis treci ponudjeni od strane Zavoda brisu te iz spiska nezaposlenih jer se smatra da biras posao i da stoga nisi nezaposlen (u smislu imas od cega da zivis). Sto ima donekle logike.

Mozda bi jedno od resenja bilo da niko ne moze nigde da se zaposli ako oglas za zaposljavanje nije oglasen i u Zavodu za zaposljavanje, ali mislim da je to samo jako mnogo dodatnog posla za firme, bilo drzavne ili privatne.

A sto se tice situacije kod nas, mnogi koji nesto znaju da rade rade privatno na crno (moleri, keramicari, vodoinstalateri i slicna zanimanja koja ne zahtevaju radionicu ili prostor u kome ce raditi, vec idu po kucama), i ne pada im na pamet da se zaposle negde. Tako da ovo sto je hteo kolega franak "nece proci" kod nas, jer takvi likovi ne sede u Zavodu.

jedan se zaposlio U NSZ..oni samo služe da zaposle sami sebe.

NSZ je nakaradni srpski cirkus u kome se nezaposleni dočekuju i ispraćaju sa osmehom na licu od koga vam je muka. Počev od onih jadnih obrazaca koje vam daju da popunite, a koji ne služe ničemu, pa do imbecilnih saveta kako ustvari treba sami sebi da pomognete da se zaposlite. Građani imaju užasno iskustvo sa NSZ (čast politički podobnim izuzecima) i sramota nas je što uopšte moramo u jednom trenutku da se javimo na evidenciju da bismo npr. stekli pravo na socijalnu pomoć.

:kez:

_nobody_

posao-buducnosti.jpg

Back