Samo se nadam da sto pre pozavrsavam sve svoje obaveze, pa da na miru krenem da ucim.
Jer taj jezik zasluzuje da se vreme potrosi na njegovo savladavanje!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno, to i ja hocu da uradim. Ali obaveza je previse. I ne verujem da cu stici pre leta. A inace, ne zelim da se polovicno posveti izucavanju ovog jezika...tirionelf:Samo se nadam da sto pre pozavrsavam sve svoje obaveze, pa da na miru krenem da ucim.
Hear! Hear!Feanor the elf king:Naravno, to i ja hocu da uradim. Ali obaveza je previse. I ne verujem da cu stici pre leta. A inace, ne zelim da se polovicno posveti izucavanju ovog jezika...tirionelf:Samo se nadam da sto pre pozavrsavam sve svoje obaveze, pa da na miru krenem da ucim.

Datirionelf:Hear! Hear!Feanor the elf king:Naravno, to i ja hocu da uradim. Ali obaveza je previse. I ne verujem da cu stici pre leta. A inace, ne zelim da se polovicno posveti izucavanju ovog jezika...tirionelf:Samo se nadam da sto pre pozavrsavam sve svoje obaveze, pa da na miru krenem da ucim.
Ispiti i obaveze i...ostalo...![]()
Hvala na pozdravu i dobrodosao.hit:pozdrav elendile, feanore, tirionelfu i ostalima. odlicna vam ova tema. ja sam bas izvalio da u gospodaru i silmarilionu ima nesto kao iz stvarnosti.numenor-atlantida, gondor i mordor-srbija i kosovo, minas tirit(grad na udaru neprijatelja)-pristina(takodje grad na udaru siptarima), rat za prsten-drugi svetski rat, sauron-hitler, dusmanin ima dva saveznika izengard i harad-neprijatelj ima dva saveznika italiju i japan, situacija u okrugu posle rata-situacija u engleskoj posle rata itd. Nemogu sad bas da se setim ali ima jos toga sto podseca na sadasnjost.
...i da ne davim dalje... Ozbiljno! Tragi-komicno. Na zalost, u pravu si potpuno! Kao i tirionelf... Dobro ti je ono za Pristinu i Kosovo, ali ne verujem da je Tolkien bio upoznat sa tim dok je pisao knjigu... :wink:hit:pozdrav elendile, feanore, tirionelfu i ostalima. odlicna vam ova tema. ja sam bas izvalio da u gospodaru i silmarilionu ima nesto kao iz stvarnosti.numenor-atlantida, gondor i mordor-srbija i kosovo, minas tirit(grad na udaru neprijatelja)-pristina(takodje grad na udaru siptarima), rat za prsten-drugi svetski rat, sauron-hitler, dusmanin ima dva saveznika izengard i harad-neprijatelj ima dva saveznika italiju i japan, situacija u okrugu posle rata-situacija u engleskoj posle rata itd. Nemogu sad bas da se setim ali ima jos toga sto podseca na sadasnjost.
)
) je svakako Turgon i Fingolfin naravno... Ima ih jos mnogo, ali kada bi pravio listu, sigurno bi to bili skoro svi likovi u Silmarilionu, ali ova tri su mi posebno omiljeni likovi... Od ljudi, najbolji po mom misljenju je Barahir, a posle njega mogao bi Beren da prodje. Tingol me je stvarno iznervirao svojim ponasanjem, ali ipak mislim da nije zasluzio da ga onako ubiu. Ipak je on bio jedan od uzvisenih kraljeva vilovnjackih. Ali sta ces, takav je zivot...
Hvala Iluvataru da jos neko zeli da uci jezik vilenjaka,recimo EldaraFeanor the elf king:Sto se tice SIlmariliona, pa ja recimo da nisam pocetnik, ali ipak nisam imao vremena da se bavim jezicima. Rado bih ti pomogao, ali mislim da ces pre ti za par meseci biti u stanju da pomognes meni... U svakom slucaju, resio sam da naucim jezike za vreme leta... Nadam se da cu uspeti. Ko zna, vremenom, mozda budemo mogli nasu konverzaciju da vodimo i na elfovskom...Cathai:Ja sam, u pogledu Silmariliona, totalni pochetnik - stigoh tek do prvih 50 stranica, ali polako guram dalje..
Da li neko zna jezik elfova? Imam dobro shtivo (chini mi se) odakle uchim ali primecjujem da postoje razlichiti 'effovski' jezici (ili dijalekti), a ne znam tachno koji jezik vazhi za koje podneblje, tj. za koje elfove...
Ako neko zna, pa josh ako zheli i da kazhe... divota
Tenna’ ento lye omenta!![]()
Iluvatar je veliki! Vecna mu slava! Sa zadovoljstvom mogu da kazem da nisam jedini koji uci ili ce uciti ove jezike.Silmaril:Hvala Iluvataru da jos neko zeli da uci jezik vilenjaka,recimo EldaraFeanor the elf king:Sto se tice SIlmariliona, pa ja recimo da nisam pocetnik, ali ipak nisam imao vremena da se bavim jezicima. Rado bih ti pomogao, ali mislim da ces pre ti za par meseci biti u stanju da pomognes meni... U svakom slucaju, resio sam da naucim jezike za vreme leta... Nadam se da cu uspeti. Ko zna, vremenom, mozda budemo mogli nasu konverzaciju da vodimo i na elfovskom...Cathai:Ja sam, u pogledu Silmariliona, totalni pochetnik - stigoh tek do prvih 50 stranica, ali polako guram dalje..
Da li neko zna jezik elfova? Imam dobro shtivo (chini mi se) odakle uchim ali primecjujem da postoje razlichiti 'effovski' jezici (ili dijalekti), a ne znam tachno koji jezik vazhi za koje podneblje, tj. za koje elfove...
Ako neko zna, pa josh ako zheli i da kazhe... divota
Tenna’ ento lye omenta!![]()
![]()
8)da, na tebe sam mislio... nego, hajde stvarno postuj oce nas... bas me zanima kako ideVarda:ti to mene pozivas a?? kako ti napreduje ucenje?moram priznati da nisam tako dobra kao vi,ja samo ucim iz LOTR-a i sa nekih cd-a koji mi je dao drug,dao mi je i "Oce nas" preveden jako dobro!