POZIV NA LINC DEO DRUGI!

Mozda. Zvecane je uglavnom srpsko, koliko se secam.

Posto Doncic preti onima koji misle da izlaze na izbore onda to valjda nema veze sa ovom zenom.

nije uglavnom srpsko, vec cisto srpsko, znaci ibar razdvaja mitrovicu i onda na 2-3 km prema leposavicu je zvecan. i to nije prvi put. a po onome sto znam do sada, nevezano za ovu situaciju DSS vodi glavnu rec na kosovu, milom ili silom svi moraju raditi kako kaze kostunjavi. ovo sam cuo od nekolicine srba.

Još uvek je na Kosovu prisutan "duh" Slobodana Miloševića
po njegovom modelu i dalje, sve funkcioniše
svako, ko je iole, ISKRENO "otvoden" za pomirljivu komunikaciju sa albancima, koji su tamo većina, biva proglašen izdajnikom a zna se kako se uzdaja kažnjava
Stojanka Petković ima pravo da itnese svoj stav, i verujem da je potpuno U PRAVU ako kaže da na izbore treba izaći. To je njen lični stav a ne stav G17

Kada, ovde u Beogradu neko kaže, da ima poštenih albanaca (u šta sam potpuno sigurna) da na Kosovu ima srba koji i te kako profitiraju na "patriotizmu". da su srpski političari veoma odgovorni za dešavanja na Kosovu,,,,,,,,,, taj biva anatemisan,pronalazi mu se cigansko poreklo, izmišlja kriminalna prošlost, ili na osnovu izraza lica pravi duboka psihoanaliza............sve u odbranu ličnih interesa
e pa kako to izgleda kada se tamo neko drzne da "iskoči" iz tog klišea, vidimo na primeru ove nesrećne žene, koja se, očigledno, bori "s vetrenjačom"

"Posteni Albanci" je bila uobicajena fraza za vreme Milosevica i znacila je "Albanci koji rade za drzavu Srbiju i protiv volje vecine svog naroda". Rahman Morina, recimo, je primer Postenog Albanca.

Prema tome, mozda bi se dalo reci da je Stojanka Petkovic "Postena Srpkinja" ali iz siptarske perspektive.

"Posteni Albanci" je bila uobicajena fraza za vreme Milosevica i znacila je "Albanci koji rade za drzavu Srbiju i protiv volje vecine svog naroda". Rahman Morina, recimo, je primer Postenog Albanca.

Prema tome, mozda bi se dalo reci da je Stojanka Petkovic "Postena Srpkinja" ali iz siptarske perspektive.

izraz POŠTEN ima jasno značenje i nema mesta "varijacijama na temu" a koliko se slažem sa slobinim tumačrnjem poštenja, valjda ti je jasno

Pa ne vazi, jer idiom "Posteni Srbin" nije u upotrebi i ne bi znacio ama bas nista osim "Srbin koji je posten", dok "Posteni Albanac" znaci ono o cemu sam gore pisao.

I dalje nisi objasnila zasto treba ucestvovati na izborima. Cini mi se da u stvari ni sama ne znas zasto.

"Posteni Srbin" nije u upotrebi -"Posteni Albanac" znaci ono o cemu sam gore pisao.
...................................................................................................................................
a ja sam tebi isto napisala šta podrazumevam pod izrazom POŠTEN i da slobino, a i tvoje tumačenje ne prihvatam
a što se tiče izbora, iskustvo je pokazalo da je većinski način mišljenja . na Kosovu, upravo bio poguban za njih same
dovoljno govori to što taj narod, već godinama podržava istu politiku koja ih vodi u propast, pa je po meni logično da je ta žena u pravu i da je trebalo podržati

Albanci na Kosovu su , skoro, apsolutna većina, to je činjenica pa svidjalo se to nama ili ne
svaki srbin, koji namerava da ostane da živi tamo treba da se opredeli za politiku koja će imati uticaj na njegov život i opstanak na Kosovu

"Posteni Srbin" nije u upotrebi -"Posteni Albanac" znaci ono o cemu sam gore pisao.
...................................................................................................................................
a ja sam tebi isto napisala šta podrazumevam pod izrazom POŠTEN i da slobino, a i tvoje tumačenje ne prihvatam
a što se tiče izbora, iskustvo je pokazalo da je većinski način mišljenja . na Kosovu, upravo bio poguban za njih same
dovoljno govori to što taj narod, već godinama podržava istu politiku koja ih vodi u propast, pa je po meni logično da je ta žena u pravu i da je trebalo podržati

Nije to nikakvo tumacenje i nema sta da prihvatas ili ne prihvatas, kad se na srpskom kaze "posteni Albanac" asocijacije su sasvim jasne.

Ako sam te dobro razumeo, ispravna politika se pronalazi tako sto se gleda sta radi, hoce ili za sta glasa vecina Srba - ispravno je ono sto je dijametralno suprotno od toga. :lol:

Zamisli da Srba jednom nestane? Izgubila bi moralni kompas nacisto!

Eh, kako sami sebe zakopamo, a vala i zatrpamo pred ostalim svetom. Ne trebaju nam neprijatelji.
Bedno.
Sta je bedno, Jomini?!
To sto, kako kaze Alergicna, svako ima pravo da iznese svoj stav POJEDINACNO, bez obzira pripada li vladajucoj koaliciji ili ne.
Jer, ako je Vlada donela odluku da preporuci Srbima na Kosovu da ne izlaze na izbore i time daju legitimitet siptarskim, otkud pravo pojedincu da to svojim gestom anulira,kao sto je ucinili pomenuta gospodja?!

Sta bi se desilo da svako iz Vlada kaze svoj LICNI stav, i tako imamo najmanje tridesetak licnih stavova, od kojih niciji ne poklapa s nicijim, na sta bi to onda licilo?!

Ko bi se tu uopste snasao i u normalnoj zemlji, kamoli ovakvoj u kakvoj mi zivimo, ili jos gore na Kosovu i Metohiji?!

Otkud njoj pravo da blanko optuzi Srbe i pre nego sto se pokaze ko su izvrsioci?!

"Poslanica" je pominjala i nekakav mito i korupciju, a meni nesto daleko od pameti da zvecanski Srbi (obicni mali ljudi) imaju ikakve veze s korupcijom, nego je mozda "poslanica" korumpirana pa joj se neko sveti?!

Znaci, ostaje mnogo mogucnosti, ali, najlakse je optuziti Srbe, onako generalno:roll:

Sta je bedno, Jomini?!
To sto, kako kaze Alergicna, svako ima pravo da iznese svoj stav POJEDINACNO, bez obzira pripada li vladajucoj koaliciji ili ne.
Jer, ako je Vlada donela odluku da preporuci Srbima na Kosovu da ne izlaze na izbore i time daju legitimitet siptarskim, otkud pravo pojedincu da to svojim gestom anulira,kao sto je ucinili pomenuta gospodja?!

Sta bi se desilo da svako iz Vlada kaze svoj LICNI stav, i tako imamo najmanje tridesetak licnih stavova, od kojih niciji ne poklapa s nicijim, na sta bi to onda licilo?!

Ko bi se tu uopste snasao i u normalnoj zemlji, kamoli ovakvoj u kakvoj mi zivimo, ili jos gore na Kosovu i Metohiji?!

Otkud njoj pravo da blanko optuzi Srbe i pre nego sto se pokaze ko su izvrsioci?!

"Poslanica" je pominjala i nekakav mito i korupciju, a meni nesto daleko od pameti da zvecanski Srbi (obicni mali ljudi) imaju ikakve veze s korupcijom, nego je mozda "poslanica" korumpirana pa joj se neko sveti?!

Znaci, ostaje mnogo mogucnosti, ali, najlakse je optuziti Srbe, onako generalno:roll:

ccc:roll:
znači gospođa je dobila moltovoljeve koktele na kuću, auto, garažu i to te ne tangira?
da je rekla da su albanci već bi ispisali ovde 50 strana i sažaljevali je.
ovako je još proglašavate za krivca
eeeee srbijo....

ccc:roll:
znači gospođa je dobila moltovoljeve koktele na kuću, auto, garažu i to te ne tangira?
da je rekla da su albanci već bi ispisali ovde 50 strana i sažaljevali je.
ovako je još proglašavate za krivca
eeeee srbijo....

Ja nigde nisam odobrila molotovljeve koktele na bilo ciju kucu:roll:
Ovde se pominje nekakav duh Slobodana Milosevica (kojeg su i oni kojima pripada "poslanica") skrojili kapu i iskopali grob zajedno sa haskim "pravednicima", a ja samo hocu da kazem, kako niko nema pravo da anulira zvanicni stav svoje sopstvene Vlade.
Njena odgovornost je veca od odgovornosti obicnog coveka koji nema nikakvu vlast.

Ja nigde nisam odobrila molotovljeve koktele na bilo ciju kucu:roll:
Ovde se pominje nekakav duh Slobodana Milosevica (kojeg su i oni kojima pripada "poslanica") skrojili kapu i iskopali grob zajedno sa haskim "pravednicima", a ja samo hocu da kazem, kako niko nema pravo da anulira zvanicni stav svoje sopstvene Vlade.
Njena odgovornost je veca od odgovornosti obicnog coveka koji nema nikakvu vlast.

Ne, iz tvog teksta se može zaključiti: šta je tražila to je i dobila!
Nisi odobrila, ali nisi ni osudila. Ni jednom jedinom rečju!
Naprotiv izražavaš sumnje u mogućnost korupcije tih "malih i siromašnih" ljudi....

"G17 plus se kao stranka nije prijavila za pokrajinske izbore. Građanska inicijativa G17 plus se prijavila za izbore u Štrpcu, Leposaviću i Zvečanu ali je pre tri nedelje odustala od učešća i istovremeno pozvala građane da ne učestvuju na izborima", dodala je ona.

Osećam se poražena kao osoba koja se već nekoliko godina bavi politikom i bori protiv separatizma i protiv nezavisnosti Kosova i Metohije, rekla je Petkovićeva
.

Sta ti zakljucujes, boli me uvo!

Sta kaze "poslanica":"Osećam se poražena kao osoba koja se već nekoliko godina bavi politikom i bori protiv separatizma i protiv nezavisnosti Kosova i Metohije"............
Na nacin sto ce izaci na izbore i dati legitimitet onima, koji su upravo obecali nezavisnost istog.

Na stranu to sto je Vlada Srbije bila jedinstvena i decidna- na izbore ne izlaziti.

Na osnovu cega si ti siguran da su to bili SRBI?!

Mozda je neki Siptar iskoristio momenat omrazenosti doticne medju Srbima (hocu reci priliku), ili tu ima i ponekog mita i korupcije (sama ih pomenu), ali, daj da se optuze Srbi, to je najlakse.

Back