Mozda je pisano o ovome, ali ja nisam uspeo da nađem informaciju koja me zanima. Naime, dobio sam poziv za ocenu zdrastvene sposobnosti za službu u rezervnom sastavu. Koliko sam shvatio nasumično pozivaju one koji su prešli 30tu a nisu služili vojni rok (koji je ukinut) a ovo je njihova glupost za koju imaju potporu u zakonu. Može li neko reci sta taj pregled podrazumeva visina tezina pritisak i ostale gluposti.. sto se tice moje telesne gradnje visok sam 177 cm i imam 55 kg što ispod svih kriterijuma, a mnogo sam fem pa se jako plašim ako me ocene kao sposobnog i da dobijem na kraju poziv, imam fobiju od svih vidova naoružanja, ne bih da pogledam pušku a kamoli da je taknem. Sta da odgovorim ako me pitaju npr (mozda i ne pitaju ali otkud znam) da li voziš, da li znaš da plivas da odgovaram negativno na ta pitanja iako vozim iako znam da plivam tako da ne znam pošto nemam živaca za to psihički ne bi podneo a bogami ni fizički s obzirom na moju telesnu gradju. Druga opcija ako me ipak proglase sposobnim da tražim odlaganje koliko god mogu, pošto sam malo izucio zakon da se može odložiti zbog teške bolesti člana porodice, pošto mi je otac već više od 10 godina potpuni invalid i nipošto ne sme ostajati sam i zdravlje mu se tokom vremena samo pogoršava i stalno mora negde na preglede, nedavno je čak i završio u bolnici pošto mu se stanje pogoršalo, jel uvažavaju to pod time teška bolest člana porodice naravno uz prilozenu medicinsku dokumentaciju. Pošto cu apsolutno sve pokušati samo da ne idem (ako me proslede sposobnim u fizičkom i psihickom smislu). I nervira me to sto drugi moraju da odlučuju o tome valjda samo ja znam kako se osećam i koliko mogu