Pozitivni uticaju dešavanja u svetu na stanje u Srbiji

bjdarko

Aktivan član
Poruka
1.194
Ovo moram da prokomentarišem i nekako mi se čini bitnim u narednom periodu.

Dakle, dok se mi koprcamo u blatu i pokušavamo da iz njega izađemo Evropa i razvijeni svet (van Evrope) itekako razmišlja pravilno i produktivno! Ulažu u niove tehnologije i osvajaju najnovija znanja iz SVIH oblasti. Naravno, mi smo slepi.

Međutim, zadnja dešavanja u Libiji, Saudijkoj Arabiji i katastrofa u Japanu, izazvale su krizu svetskih razmera, i to u hrani i vodi, i energentima. To se da videti na berzama i svakodnevnim medijskim izveštavanjem. Dakle poskupljenja, ali ona stvarna, a ne ova kod nas što nemaju dve blage veze sa ekonomskim parametrima.

Ali, nije samo to zadeslo ovo područje. Naime, vraćaju se gastrabajteri-beže pred "stihijom". Prvo iz Libana hiljadu i više, a sada i iz Japana! I Zamislite ljudi kada neko dođe iz normalnog sistema, uređenog, u ovu nedođiju, ovo rasulo! Šta će da ga snađe? Pravi pravcati ŠOK! Kako pokojni Zoran Đinđić reće ono o žabi, tako će i biti, počeće prvi da negoduju i da se bune. Ovo je jako verovatno!

Zato, da li da im kažemo da traže drugo mesto "za odmor" ili da menjamo sistem na bolje, pitam ja VAS?

Pozz!

Back