Pozitiva

• Začetnik teme Začetnik teme dzabi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
69575456_1900380696731491_8483295420238266368_n.jpg

upravo po supermarketima rade od jutra do sutra.
Upravo tako, rade i kad su bolesni,, jadni ljjudi, i to za bednu platu
-U prodavnici pica mi prodavac rekao 'radim svaki dan po ceo dan'
-U zlatiborcu na pitanje do koliko h rade rekla 'dok ne pocrkamo'
-U matijevicu za kasom STOJI kasirka vidno pod temperaturom, pitam je zasto kuci ne ide, kaze 'jes kad bi smela', kaze ne smeju da imaju ni stolicu za kasom

Nije bolje ni u ostalim trgovinama
Uopste, postali smo katastrofalno bedni

Upravo tako, rade i kad su bolesni,, jadni ljjudi, i to za bednu platu
-U prodavnici pica mi prodavac rekao 'radim svaki dan po ceo dan'
-U zlatiborcu na pitanje do koliko h rade rekla 'dok ne pocrkamo'
-U matijevicu za kasom STOJI kasirka vidno pod temperaturom, pitam je zasto kuci ne ide, kaze 'jes kad bi smela', kaze ne smeju da imaju ni stolicu za kasom

Nije bolje ni u ostalim trgovinama
Uopste, postali smo katastrofalno bedni
ljude su privatnici pretvorii u robove. zato sam za to da bar nedeljom porodice budu na okupu. narod neka kupuje subotom ili nekim drugim danima, snaci ce se vec.

Mnogo smo se profinili pa vise ne umemo kupovati ostalim danima i za nedelju sta nam treba.
Necemo pocrkati ako su nedeljom prodavnice zatvorene ali ce zato mnogi trgovci dobiti 4 dana mesecno slobodna umesto dva ili jedan kako je u vecini slucajeva.
Ко ради код приватника уме да ради суботом... ајд' нека буде свака друга. То оставља тек 2 дана месечно који су потпуно слободни за снабдевање.

Ко ради код приватника уме да ради суботом... ајд' нека буде свака друга. То оставља тек 2 дана месечно који су потпуно слободни за снабдевање.
ne razumem ovo.....TEK DVA DANA MESEČNO..pa šta se toliko kupuje da ti ni dva dana nisu dovoljna....mada čisto sumnjam da su dva dana jedina za kupovinu...svaki dan može da se kupi ponešto.
dakle:
1. ako su toliko stipse (ili sirotinja) da isključivo kupuju na sniženjima - dva dana su sasvim dovljna za strateške stvari u kupovini.
2. ako ima 2 dana nisu dovoljna, onda uopšte nisu stipse i sirotinja, nego zaebavaju narod koji želi da ne radi nedeljom :lol:

ne razumem ovo.....TEK DVA DANA MESEČNO..pa šta se toliko kupuje da ti ni dva dana nisu dovoljna....mada čisto sumnjam da su dva dana jedina za kupovinu...svaki dan može da se kupi ponešto.
dakle:
1. ako su toliko stipse (ili sirotinja) da isključivo kupuju na sniženjima - dva dana su sasvim dovljna za strateške stvari u kupovini.
2. ako ima 2 dana nisu dovoljna, onda uopšte nisu stipse i sirotinja, nego zaebavaju narod koji želi da ne radi nedeljom :lol:
Одавно постоји та дилема о радном времену. Када треба да ради "обичан свет" а када трговине. Што се мене тиче, викендом би трговци морали да раде по сваку цену, јер тада сви код државе и неки део код приватника (недељом сви осим дежурних служби). Викенд би за трговце требао да буде нпр. понедељак-уторак, или уторак-среда, и да се то зна.
Не морају сви да имају викенд субота-недеља. Викенд је два узастопна дана одмора, намењених осталим активностима осим посла.

Верујем да би овакав приступ дао резултата.

Што се тиче горњег примера... Ко ради код приватника и радним даном дође кући не пре 6... није баш расположен да се гура са силном публиком ради веће куповине.
Кад додамо још неке ствари типа усисавања... не може све да се постигне у једном дану.

kakvog rezultata? sta je cena toga da porodica nije zajedno bar jedan dan u nedelji?
apsolutno me ne zanima niciji profit, niciji rezultati, osim uspeha porodice ''kao celije drustva''.
a to da li ce neko da kupi merix za 120 din manje - zabole me.
p.s. da li je neko raspolozen da ide u kupovinu koja je njemu potrebna - i to me bas zabole, platin. ne mora da ide u kupovinu ako mu nije nesto potrebno. ako jeste - ici ce kad rade prodavnice. uostalom, neka naruci onlajn :lol:

Back