POZITIVA :D

Corinna

Primećen član
Poruka
669
Dosta je bilo tema o kukumavanju, depresiji!!!.
Znamo da je zivot tezak, ali moramo se okrenuti pozitivi, gledati na zivotne problme sa vedrije strane i hraniti se pozitivnom energijom:D
Koje su to reci koje izgovarate u trenucima ocaja, neraspolozenja i beznadja, a koje vas uvek izvuku na povrsinu?
Sta je to sto vam daje motivaciju da se ujutru probudite, obavaljate vase svakodnevne duznosti i da se bolje osecate? Da li je to neka osoba, vi sami, vas uspeh ili neuspeh, porodica, film, muzika ili nesto deseto?:cool:
Kako razmisljate i o cemu mastate kada ste neraspolozeni?
Da li pustite masti na volju, ili pustite neku energicnu pesmu koja vas "dize iz mrtvih":cao:

lepo je to samo ako je neko stabilan nece ni pominjati takva stanja,ovako lici da se fejk dize psychopatski mi to

Ti bas volis prvi da odgovaras na moje teme. Jel:lol:
Elem
Koliko sam uocila ovde ima raznih ljudi, a svakome se bar jedom desi nesto u zivotu sto ga promeni. Ima razlicitih ljudi i situacoja...tema je sasvim prijatna. A ti si izgleda flegmatik kome je i Vojvodina uzbrdo.

Znamo da je zivot tezak, ali moramo se okrenuti pozitivi, gledati na zivotne problme sa vedrije strane i hraniti se pozitivnom energijom:D
Koje su to reci koje izgovarate u trenucima ocaja, neraspolozenja i beznadja, a koje vas uvek izvuku na povrsinu?
Sta je to sto vam daje motivaciju da se ujutru probudite, obavaljate vase svakodnevne duznosti i da se bolje osecate? Da li je to neka osoba, vi sami, vas uspeh ili neuspeh, porodica, film, muzika ili nesto deseto?:cool:
Da li pustite masti na volju, ili pustite neku energicnu pesmu koja vas "dize iz mrtvih":cao:

Snagu i motiv mi daje ljubav i zajednisvo s mojim najblizim u porodici.
Ne mastam o iracionalnom.
Razmisljam sta i kako treba da uradim da bi postigla svoje ciljeve - dnevne, nedeljne, mesecne, godisnje, visegodisnje. :)
Ako to postignem, barem priblizno... ostvaricu sve svoje snove ^^

Razmisljam upravo o toj svetloj buducnosti i lepim stvarima koje treba da se dogode za 5-10 godina....

Relax muzika i klasicna me smiruju, daju mi koncentraciju... i mnogo vise urade za mene... nego neka "energicna pesma" sa bogatim ritmovima.....

Snagu i motiv mi daje ljubav i zajednisvo s mojim najblizim u porodici.
Ne mastam o iracionalnom.
Razmisljam sta i kako treba da uradim da bi postigla svoje ciljeve - dnevne, nedeljne, mesecne, godisnje, visegodisnje. :)
Ako to postignem, barem priblizno... ostvaricu sve svoje snove ^^

Razmisljam upravo o toj svetloj buducnosti i lepim stvarima koje treba da se dogode za 5-10 godina....

Relax muzika i klasicna me smiruju, daju mi koncentraciju... i mnogo vise urade za mene... nego neka "energicna pesma" sa bogatim ritmovima.....

Slazemo se u potpunosti.... sve do poslednjeg pasusa:mrgreen:

Motiviše me budućnost koju vidim kao svetu, tačno je da je ovde malo toga svetlo, ali mislim da upravo ta negativan i mrak ubijaju ljude, ako ne veruješ u bolje sutra, bar na ličnom planu, onda ti je život jako lošeg kvaliteta. To me motiviše i osećaj da sam potreban mojoj sadašnjoj porodici.

samo svrati na pdf religija i da viš' kako ćeš slatko da se razonodiš :mrgreen:

Izgovaram sebi "ma ko ga hebe" u trenucima ocaja. Bolje lagati sebe, ma nije me briga, ne treba mi ista, ne treba mi niko nego se stresirati i kidati zivce. A primetio sam da se manje tako stresiram, umesto da se brinem i dizem sebi pritisak poceo sam da mantram te tri reci.
Nije ni to efikasno resenje, jer jednog dana ce me biti briga kada zagusti i moracu da se stresiram i kidam. Nisu neke magicne reci, a mozda cak i cine vise stete na kraju, ali eto, donekle pomaze.

Primetio sam i da me komp tu smiruje, posebno video igre, popravlja mi raspolozenje obicno. Ne resava problem, ali skrenem misli, a i zna da me oraspolozi.

Motivacija? Pa sta znam, imam normalnu i ok porodicu, ok prijatelje, nije da su mi neka motivacija da sam euforican zbog njih ili sta vec, ali da nemam to pa ne verujem da bih imao volje da ustajem iz kreveta ili za bilo sta drugo.

Kad sam neraspolozen brinem sta cu i kako cu sa sobom, od cega cu sutradan da zivim, kako da prezivim, sta sam uradio sa svojim zivotom, gde idem, da li sam nacinio i cinim li prave izbore, kuda ti izbori vode, da li cu uopste ustajati iz kreveta kada i ako ne budem vise imao porodicu i prijatelje i slicna egizstencijalna pitanja.

Pomislim da od ovoga ne moze gore i pocnem da pravim neke svoje sulude planove koje nikada ne pokusam da realizujem.
Takodje volim da pustim muziku, Kacusu ruskog vojnog hora kao i neka pesme koje se granice sa power metal zanrom, to me uvek dobro razdrma i da mi volju za zivotom.

Mada, ljubav je najbolji lek za depresiju samo sto je nema uvek kod svakoga.

"Moras"
To je jedina rec koja me motivise.Kada se nadem u nekom problemu jednostavno samog sebe ubedim da izguram dalje.Stisni zube,prihvati posledice,nikoga ne uvlaci u svoje probleme i drzi ih samo za sebe.Sve je to u jednoj reci.

"Moras"
To je jedina rec koja me motivise.Kada se nadem u nekom problemu jednostavno samog sebe ubedim da izguram dalje.Stisni zube,prihvati posledice,nikoga ne uvlaci u svoje probleme i drzi ih samo za sebe.Sve je to u jednoj reci.

Takodje " Moras". Kad sam neraspolozena vrtim se tu kao macka oko vrele kase i onda jednostavno nemam mnogo izbora sem tog da moram da se iscupam iz tog stanja.

Kod mene je sve u rukama sudbine... :lol:
Najvise me oraspoloze spontane stvari,nesto sto mi se desi neplanirano,iznenada,cim ja nesto krenem izmisljati pa makar to bio izlaz iz depresije,odma postanem depresivan jos vise .
Mora biti nesto laganini da bi se oraspoozio,neka pesma cuda zna napraviti,al sto ne slusam u prevelikom kontinuitetu.Ponekad to nista ne pomogne.
U zadnje vreme sam skonto da kad se izlozim nekom naporu,bilo umnom ili fizickom ta izmorenost,ako nije preterana dobro leci depresiju.Zaboravis da si bio depresivan i lagano nastavis svoj dan,ako se ponove depresivna stanja ponovo odradis nesto da preseces i milina ti ;)

Mozda da napravimo neki psiho-fizicki anti -depres terapy ? :think:
:mrgreen:

Back