alal
Iskusan
- Poruka
- 6.613
Nece hellen da ucestvuje, inace bih je malim postapalicama doveo do toga da sve covek moze da prihvati , i svuda da reaguje tako sto ukljucuje ljude oko sebe, a ne iskljucuje ljude oko sebe....
Imao sam iskustva sa ljudima koji mahom iskljucuju ljude oko sebe, pa sam video da to ne donosi srecu na duze.....
Naravno ovde moram reci da vazi pravilo da sa djavolima tikve posadjene uvek se o glavu razbijaju....
Tako da treba dobro proceniti vaspitanje osobe i da li je nacinjeno zlo djavolje ili samo nesporazum, ili kompromis izmedju licne koristi nekoga i vase stete.....
Jeste da treba napora da se problem od necega sto ranjava pretvori u nesto sto moze da se pomera....
Recimo u ovom primeru od tuznog patka kao nedokazanog sa odjebi recenicom do osobe koja ce na svoj nacin ucestvovati u "projektu".
Ovde sledi napomena da to nije isto sto i ulagivanje problemu , sto postoji kao opcija , ali to nije ono o cemu pricam....
------------------------------------------------
Nesto sto lici na korak ka problemu je ovo sto je hellen navela kao "molim se bogu da mu pomogne" valjda je ateista pa se zaboravlja da bog deluje kroz ljude.
Iliti ono ucini korak ka osobi.....
Da li je ovaj korak prastanje....?
Prastanje uvrede, a uvreda je vezana sa egom i sujetom, ili sa odbranom interesa?
Obicno ovo prvo jer se interesi mogu braniti malo teze i bez uvrede vec hladnim postupcima....otvoreno....
I tako dalje moze da se pise o ovoj temi , ali na racionalan , a ne iracionalan nacin.....
i nista mi ovde nije jasno, o veliki guru patce