Malena je u pravu.
Ne znam da li se lecis od anksioznosti i panicnih napada, ako ne, idi kod psihijatra na razgovor.
Naravno i povecan rad stitne zlezde moze da prouzrokuje sve to na sta se ti zalis.
Pogotovo ako si vec proverio stitnu zlezdu i ako ti je utvrdjen visi nivo T3, onda bi trebao da odes i do endokrinologa da se vidi sta se desava sa stitnom zlezdom
I ja imam probleme koje ne mogu da razlucim.
Borim se sa depresijom, anksioznoscu i emocionalnom nestabilnoscu vec deset godina, pijem antideprresive Seroxat i Rivotril, svakodnevno.
Od ovog leta mi je dijagnostifikovan povecan holesterol koji mi je sada 7.4 a HDL-holesterol mi je 1,68.
Ostalo sto se tice krvne slike mi je dobro, ali nemam dovoljno crvenih krvnih zrnaca, lekarka opste prakse mi kaze ``da negde gubim krv``?
Od leta mi se nivo holesterola povecao do 7.4 referentna vrednost 3.0 - 5.2 (to su rezultati od prosle srede),
a HDL-holesterol mi je 1.68 (referentna vrednost 1.03 - 1.60); i on mi je za tih 0,8 povisen.
Glukoza mi je 5.3 a ref. vrednost 4.1 - 6.4
Trigliceridi 0,9 a ref. vrednost 0.4 - 1,7
AST 21 ref. vrednost 0 - 39
ALT 15 ref. vrednost 0 - 41
LDL holesterol mi je 5.31
NON-HDL 5.72
Faktor rizika 4,40
Atero indeks 3,16
Analizu TSH, FT4 i T3 nisam mogla da obavim, jer nisam imala novca za privatnu laboratoriju.
Danas imam zakazano kod endokrinologa i ne znam ste ce mi reci lekar jer mu nisam donela te rezultate? Sta da radim kad nemam novca. To cu mu i reci.
Inace imam predispozicije za hipertireozu, jer su mi svi sa oceve strane imali strumu, (ja je nemam), otac se cak 3 puta operisao i na kraju i izvadio celu stitnu zlezdu pa je morao pred kraj zivota da pije hormone.
Imali su svi sa oceve strane pored tih struma i povisen krvni pritisak, ali ja ga jos uvek nemam.
Ocu su otkazali bubrezi 6 godina pred kraj zivota i morao je da se dijalizira 3 puta nedeljno. I on je imao visok krvni pritisak.
Ne znam sta da radim, lekarka opste prakse mi je rekla da imam toliko masti kao da imam 300 kg. a ja imam oko 70 kg. na visinu od 175 cm.
U licu sam mrsava, imam 51 godinu.
Ne gubim kilograme sto je jedan od znakova hipertiroide.
Sad me zanima sta ce mi endokrinolog reci, da li ce mi odmah preporuciti neke lekove, jer je meni vec ustanovljen faktor rizika od ateroskleroze i srcanih oboljenja sto su svi moji sa tatine strane imali. Stric mi je umro od srcanog udara sa 70 i nesto.
Ja jos pijem i lekove protiv depresije i emocionalne nestabilnosti, Seroxat i Rivotril i prosto ne znam da razlucim od cega sam ponekad besna i sto mi se non-stop spava, jer to hoce (te promene raspolozenja) da izazove i nenormalan rad stitne zlezde.
Jos sam pocela da razmisljam i o samoubistvu.
Ako neko procita moju poruku i prosao je ovo kroz sta ja prolazim trenutno, neka napise koju rec.
Sta me sve ceka za tu tiroidu?
Izvinjavam se moderatorima, nisam mogla da nadjem adekvatnu temu u pretrazivacu, pa vi zalepite ovu moju poruku na temu kojoj treba da pripada.
Hvala.