Pozdrav ljudi nov sam i treba mi savet!

Max012

Početnik
Poruka
10
Inam anksioznost vec 17 meseci sa panicnim napadima.
Vec mesec dana imam neke blage vrtoglavice,glavobolje koje su kruzne,cas me boli u predelu ociju,cas u postiljacnom delu glave
Snimao dva x srce,nosio holter i to sve u poslednjih mesec dana.
Sve je to u redu.
Uz sve to imam i preskaknje srca,neku malu povisenu temperaturu,bol u vratu.
Hormon ft3 stitne mi je malo uvecan.
Jer imate neka iskustva ?
Sve se plasim da nije tumor zbog ovih glavobolja. Inace imam 19 god.
Hvala vam najlepse.

Malena je u pravu.
Ne znam da li se lecis od anksioznosti i panicnih napada, ako ne, idi kod psihijatra na razgovor.
Naravno i povecan rad stitne zlezde moze da prouzrokuje sve to na sta se ti zalis.
Pogotovo ako si vec proverio stitnu zlezdu i ako ti je utvrdjen visi nivo T3, onda bi trebao da odes i do endokrinologa da se vidi sta se desava sa stitnom zlezdom

I ja imam probleme koje ne mogu da razlucim.
Borim se sa depresijom, anksioznoscu i emocionalnom nestabilnoscu vec deset godina, pijem antideprresive Seroxat i Rivotril, svakodnevno.
Od ovog leta mi je dijagnostifikovan povecan holesterol koji mi je sada 7.4 a HDL-holesterol mi je 1,68.
Ostalo sto se tice krvne slike mi je dobro, ali nemam dovoljno crvenih krvnih zrnaca, lekarka opste prakse mi kaze ``da negde gubim krv``?

Od leta mi se nivo holesterola povecao do 7.4 referentna vrednost 3.0 - 5.2 (to su rezultati od prosle srede),
a HDL-holesterol mi je 1.68 (referentna vrednost 1.03 - 1.60); i on mi je za tih 0,8 povisen.
Glukoza mi je 5.3 a ref. vrednost 4.1 - 6.4
Trigliceridi 0,9 a ref. vrednost 0.4 - 1,7
AST 21 ref. vrednost 0 - 39
ALT 15 ref. vrednost 0 - 41

LDL holesterol mi je 5.31
NON-HDL 5.72
Faktor rizika 4,40
Atero indeks 3,16

Analizu TSH, FT4 i T3 nisam mogla da obavim, jer nisam imala novca za privatnu laboratoriju.

Danas imam zakazano kod endokrinologa i ne znam ste ce mi reci lekar jer mu nisam donela te rezultate? Sta da radim kad nemam novca. To cu mu i reci.
Inace imam predispozicije za hipertireozu, jer su mi svi sa oceve strane imali strumu, (ja je nemam), otac se cak 3 puta operisao i na kraju i izvadio celu stitnu zlezdu pa je morao pred kraj zivota da pije hormone.
Imali su svi sa oceve strane pored tih struma i povisen krvni pritisak, ali ja ga jos uvek nemam.
Ocu su otkazali bubrezi 6 godina pred kraj zivota i morao je da se dijalizira 3 puta nedeljno. I on je imao visok krvni pritisak.
Ne znam sta da radim, lekarka opste prakse mi je rekla da imam toliko masti kao da imam 300 kg. a ja imam oko 70 kg. na visinu od 175 cm.
U licu sam mrsava, imam 51 godinu.
Ne gubim kilograme sto je jedan od znakova hipertiroide.
Sad me zanima sta ce mi endokrinolog reci, da li ce mi odmah preporuciti neke lekove, jer je meni vec ustanovljen faktor rizika od ateroskleroze i srcanih oboljenja sto su svi moji sa tatine strane imali. Stric mi je umro od srcanog udara sa 70 i nesto.
Ja jos pijem i lekove protiv depresije i emocionalne nestabilnosti, Seroxat i Rivotril i prosto ne znam da razlucim od cega sam ponekad besna i sto mi se non-stop spava, jer to hoce (te promene raspolozenja) da izazove i nenormalan rad stitne zlezde.
Jos sam pocela da razmisljam i o samoubistvu.
Ako neko procita moju poruku i prosao je ovo kroz sta ja prolazim trenutno, neka napise koju rec.

Sta me sve ceka za tu tiroidu?

Izvinjavam se moderatorima, nisam mogla da nadjem adekvatnu temu u pretrazivacu, pa vi zalepite ovu moju poruku na temu kojoj treba da pripada.
Hvala.

Tvoja je krvna slika slicna mojoj, ali ja pet para ne dajem na to. Taj holesterol ocigledno imam od rodjenja, internista mi je rekao da i ne razmisljam
o tome jer se referentne vrednosti smanjuju na svakih 10 godina, na kraju ce svaki covek imati povecan holesterol. Tako je odredila farma industrija.
I ovo su reci mog matorog nemackog interniste.

Inam anksioznost vec 17 meseci sa panicnim napadima.
Vec mesec dana imam neke blage vrtoglavice,glavobolje koje su kruzne,cas me boli u predelu ociju,cas u postiljacnom delu glave
Snimao dva x srce,nosio holter i to sve u poslednjih mesec dana.
Sve je to u redu.
Uz sve to imam i preskaknje srca,neku malu povisenu temperaturu,bol u vratu.
Hormon ft3 stitne mi je malo uvecan.
Jer imate neka iskustva ?
Sve se plasim da nije tumor zbog ovih glavobolja. Inace imam 19 god.
Hvala vam najlepse.

imaš hipertireozu, pošto ih ima više vrsta prema uzroku treba pronaći koja je vrsta i mogu se svi simptomi koje si naveo staviti pod kontrolu

Malena je u pravu.
Ne znam da li se lecis od anksioznosti i panicnih napada, ako ne, idi kod psihijatra na razgovor.
Naravno i povecan rad stitne zlezde moze da prouzrokuje sve to na sta se ti zalis.
Pogotovo ako si vec proverio stitnu zlezdu i ako ti je utvrdjen visi nivo T3, onda bi trebao da odes i do endokrinologa da se vidi sta se desava sa stitnom zlezdom

I ja imam probleme koje ne mogu da razlucim.
Borim se sa depresijom, anksioznoscu i emocionalnom nestabilnoscu vec deset godina, pijem antideprresive Seroxat i Rivotril, svakodnevno.
Od ovog leta mi je dijagnostifikovan povecan holesterol koji mi je sada 7.4 a HDL-holesterol mi je 1,68.
Ostalo sto se tice krvne slike mi je dobro, ali nemam dovoljno crvenih krvnih zrnaca, lekarka opste prakse mi kaze ``da negde gubim krv``?

Od leta mi se nivo holesterola povecao do 7.4 referentna vrednost 3.0 - 5.2 (to su rezultati od prosle srede),
a HDL-holesterol mi je 1.68 (referentna vrednost 1.03 - 1.60); i on mi je za tih 0,8 povisen.
Glukoza mi je 5.3 a ref. vrednost 4.1 - 6.4
Trigliceridi 0,9 a ref. vrednost 0.4 - 1,7
AST 21 ref. vrednost 0 - 39
ALT 15 ref. vrednost 0 - 41

LDL holesterol mi je 5.31
NON-HDL 5.72
Faktor rizika 4,40
Atero indeks 3,16

Analizu TSH, FT4 i T3 nisam mogla da obavim, jer nisam imala novca za privatnu laboratoriju.

Danas imam zakazano kod endokrinologa i ne znam ste ce mi reci lekar jer mu nisam donela te rezultate? Sta da radim kad nemam novca. To cu mu i reci.
Inace imam predispozicije za hipertireozu, jer su mi svi sa oceve strane imali strumu, (ja je nemam), otac se cak 3 puta operisao i na kraju i izvadio celu stitnu zlezdu pa je morao pred kraj zivota da pije hormone.
Imali su svi sa oceve strane pored tih struma i povisen krvni pritisak, ali ja ga jos uvek nemam.
Ocu su otkazali bubrezi 6 godina pred kraj zivota i morao je da se dijalizira 3 puta nedeljno. I on je imao visok krvni pritisak.
Ne znam sta da radim, lekarka opste prakse mi je rekla da imam toliko masti kao da imam 300 kg. a ja imam oko 70 kg. na visinu od 175 cm.
U licu sam mrsava, imam 51 godinu.
Ne gubim kilograme sto je jedan od znakova hipertiroide.
Sad me zanima sta ce mi endokrinolog reci, da li ce mi odmah preporuciti neke lekove, jer je meni vec ustanovljen faktor rizika od ateroskleroze i srcanih oboljenja sto su svi moji sa tatine strane imali. Stric mi je umro od srcanog udara sa 70 i nesto.
Ja jos pijem i lekove protiv depresije i emocionalne nestabilnosti, Seroxat i Rivotril i prosto ne znam da razlucim od cega sam ponekad besna i sto mi se non-stop spava, jer to hoce (te promene raspolozenja) da izazove i nenormalan rad stitne zlezde.
Jos sam pocela da razmisljam i o samoubistvu.
Ako neko procita moju poruku i prosao je ovo kroz sta ja prolazim trenutno, neka napise koju rec.

Sta me sve ceka za tu tiroidu?

Izvinjavam se moderatorima, nisam mogla da nadjem adekvatnu temu u pretrazivacu, pa vi zalepite ovu moju poruku na temu kojoj treba da pripada.
Hvala.
Ceka te lek najobicniji i malo promenis ishranu i tako i sve bude ok.Ne brini se bre toliko.A ona psih. go*na baci to je sve od stitne znam prosla sam to 2 i vise godina "depresija" i razgovori kod psihijatra.Ubiti ga nista drugo koliko mi se zgadio,znaci ne bi rekao proveri stitnu ne znam ovo ono nego samo "droga".daleko im lepa kuca!

Sto ta stitna zlezda moze da ``promeni`` coveka, pa to nije normalno.
Moj otac je imao povecanu stitnu zlezdu - hipertireozu.
Ujutru se probudi normalan, a posle podne mrzi ceo svet.
To je strasno neugodno kad hormoni te jedne male zlezdice ``polude``.
Mnogi i ne znaju da imaju probleme sa njom pa idu kod ``srinka`` tj. psihijatra, a u principu im probleme pravi upravo stitna.
Mozda sam i ja u toj grupi, ali me psihijatrica uverava da sam ja zaista u depresiji i emocionalno nestabilna zbog socijalnih prilika tj. bolje reci neprilika, jer ne radim, ne mogu da dobijem normalan posao, to je strasno kada te uhvati strah - kad sam nemocna da nesto uradim, kada zavisim od drugih.
Otud i moji strahovi i anksioznost.
A i poznato je da sit gladnom ne veruje, a ja sam gladna.
Nego, nije se javio momak koji je postavio temu?

Neka se javi da znamo kako je?

Nemoj da se plasis, strah jaca panicne napade pa se javlja anticipatorni strah.

Panicni napadi i poremecaji anksioznosti nisu nesto odvojeno od ljudskog tela pa ili je ovo ili je nesto organsko.....Sve je to u jednom sistemu koje se naziva ljudski organizam. Razna stanja mogu organski izazvati depresije, panicne napade anksiozne poremecaje itd.

Ovo sve pisem da ne bi dobio odgovor - nije ti panicni napad, stitna zlezda je i slicno.... Ne moze da ne bude panicni napad, ako se desi panicni napad je l da?! Nego samo treba reci - stitna zlezda je isprovocirala panicni napad, a ukoliko se on desava npr napolju ucestalo, osoba moze razviti agorafobicno izbegavajuce ponasanje neke konkretne situacije gde se to desavalo.

Uglavnom nemoj da se plasis, ukoliko su rezultati organa u redu, nemas se cega plasiti, a anskioznost i panicne napade ne potiskuj, ne negiraj nego budi svestan toga i nemoj ih se plasiti jer su veoma veoma bezbedni :DDDDD Tj iako je subjektivni osecaj izuzetno grozan objektivno ti se nista lose nece desiti :D

Pozdrav.

Pozdrav ljudi. Imam pitanje jedno. Radio sam uz stomaka na kome mi je dr dao dijagnozu iritabilni kolon ili nervozna creva. Sada moj problem je kada pipnem stomak sa desne strane na jednom mestu me boli prilikom pipanja.. Ne znam sta bi to moglo da bude? Sta se tu uopste nalazi .. Ne znam dal bi se videlo nesto na uz stomaka..

Pozdrav ljudi. Imam pitanje jedno. Radio sam uz stomaka na kome mi je dr dao dijagnozu iritabilni kolon ili nervozna creva. Sada moj problem je kada pipnem stomak sa desne strane na jednom mestu me boli prilikom pipanja.. Ne znam sta bi to moglo da bude? Sta se tu uopste nalazi .. Ne znam dal bi se videlo nesto na uz stomaka..

А ти немој да се пипаш и неће те болети...

Back