pozarne stepenice

plava/plava/plava

Početnik
Poruka
12
Ne znam da li sam na pravom mestu postavila moju temu ali nadam se da cete da me usmerite na pravu stranu. Radi se o sledecem: zivim u zgradi koja ima 13 spratova, i vrlo cesto nam se desi po neki pozar. Ulaz je pogodan za one malo problematicne koji se tu opijaju i uduvaju pa obicno nesto i zapale. Pre oko dva meseca opet se to dogodilo pa sam u sred noci osetila dim u stanu, a zivim na 10. spratu. Kada sam otvorila ulazna vrata nista se nije videlo od dima, instalacija izbacila...uzas. Vratila sam se u stan i sa terase cekala da dodju vatrogasci. Neko ih je vec pozvao, vrlo su brzo dosli i ugasili pozar ali dima je bilo jos dve nedelje posle toga a vrata od stanova crna od gara. Problem zbog kojeg pisem je u tome sto su na ulazu u zgradu vrata od pozarnih stepenica blokirana, zatvorena - zablindirana jer je predsednik kucnog saveta dao taj prostor nekom stanaru na koriscenje, pa u ovakvim situacijama ne mozemo da koristimo te stepenice. Zgrada ima preko 80 stanova pa ne daj Boze kad svi nagrnu na jedne stepenice bice vise nastradalih od gazenja i padova nego od pozara. Negde sam procitala da je to sto je on uradio protivzakonito, ali nigde nisam mogla to da pronadjen pa vas molim ako ima pravnika ili neko ko se razume u tu materiju da mi to malo objasne, koji je to zakon, clan zakona i slicno da bih to mogla doticnom gospodinu da "bacim" u lice jer on uzeo pare za to sto je uradio i za drugo nije ga briga. Hvala vam puno i ocekujem vasu pomoc.:super:

Zakon o zoaštiti od požara koji je zastareo i pre nego što je donesen.
Naravno da je zabranjeno to što je uradio ali stvarno ne znam kako da ti pomognem.
Udruži se sa ostalim stanarim na kućnom savetu pa mu očitajte lekciju, možda malo pripretite nekom inspekcijom ;)

Pogledaj zakon o stanovanju
ako si iz BG pozovi beokom servis mislim da ce te oni najbolje uputiti dalje ako vec ne budu sami mogli da ti pomognu,
011/324 67 96.
ako nista drugo ,nekako najbrze resenje je da zovnes novinare pa se digne dzeva oko toga i onda neko stvarno i odreaguje

Back