Povreda skocnog zgloba

Milos Prodanovic

Zainteresovan član
Poruka
105
Pre tacno tri nedelje sam povredio skocni zglob(istegnuce ligamenata). Dve nedelje sam nosio gips, prosle nedelje mi je skinut. Doktor je rekao prvo da idem u banju, a onda je rekao posfo je korona da samo kao mrdam noge u lavoru u slanoj vodi. Vec nedelju dana mi je zglob crven i onako ravan kao palacinka. Ne nosim staku i ne boli me kad hodam. Zanima me samo da li neko zna kad ce zglob da se vrati na staro?

Pre tacno tri nedelje sam povredio skocni zglob(istegnuce ligamenata). Dve nedelje sam nosio gips, prosle nedelje mi je skinut. Doktor je rekao prvo da idem u banju, a onda je rekao posfo je korona da samo kao mrdam noge u lavoru u slanoj vodi. Vec nedelju dana mi je zglob crven i onako ravan kao palacinka. Ne nosim staku i ne boli me kad hodam. Zanima me samo da li neko zna kad ce zglob da se vrati na staro?
nisam lekar ali znam da oporavak traje duže nego sto bi zeleo

Povredio sam skocini zglob pre dve godine na basketu, ustanovili su da se radi o trecem stepenu: potpuno prsnuce ligamenta sa izrazenim oticanjem, hematomom. Nosio sam gips mesec dana, nakon skidanja sam mislio kako se mogu vratiti ponovo aktivnostima. Tačnije, mozak moze, ali telo ne. Isao sam na treninge (treniram rekreativno mma), prva dva treninga su dobro prosao, ali treceg treninga ponovo sam se vratio na pocetak. Dobio sam udarce u nogu koja je ocito nije bila oporavljena i to je dovelo da ponovo povredim skocni zglob, ponovo mesec dana gipsa. Nakon skidanja gipsa ispod kolena noga je bila cela ljubicasta. Stavise ni ortoped nije znao sta dalje, preporucio mi je operaciju, gde je postojala mogucnost da vise nikad ne mogu se baviti nekom malo tezom aktivnosti kao sto je sprint.
Odbio sam da odem na operaciju.
Kod kuce sam pokusao da se sam lecim, uspeo sam da mi otok padne za nekih 70%, ali i dalje nisam mogao da stanem na nogu.
Otisao sam kod kiroprakticara, kod kog sam odradio tri terapije i sve je krenulo na bolje. I te kako boli terapija, ali se isplati. Danas normalno funkcioniše kao i pre povrede.
I ljudi trebaju znati da je kiropraktika sastavni deo medicine, a ne neko bajanje.
Bio sam kod kiroprakticara Milosa Prvanovica koji je inace hirurg po struci
.

Prilicno neprijatno. Ja sam tako svojevremeno kao mlad imao slicnu povredu, imao sam prilican otok, iako nije bilo kidanja ligamenata (da ne mozes uopste ni da se oslonis na tu nogu ni da hodas), ipak to vise nije to. Cesto mi se desi da na nekoj neravnini u plitkoj obuci nezgodno stanem, u momentu iskrivim zglob, a on se onda sam vrati, ocito je da su se ligamenti "razlabavili", mislim da i sam to mogu da osetim da imam slabiji oslonac na tu nogu.

Lepo su ti rekli ljudi, probaj da izbegavas sport bar nekoliko meseci, iako te ne boli i deluje da je ok, sve je to prlicno rovito.
Kada ponovo krenes sa aktivnostima, obavezno elasticni zavoj ili steznik na taj zglob. I ovo je dobro sto kaze Zgibnjev, da odes kod nekog kiroprakticara da ti on to malo namesti. Kada sam prvi put imao povredu, meni je namestila neka samouka zena u rodnoj varosi, i mogao sam vec posle par dana da relativno normalno hodam, doduse uz taj tup osecaj u zglobu.

Povredio sam skocini zglob pre dve godine na basketu, ustanovili su da se radi o trecem stepenu: potpuno prsnuce ligamenta sa izrazenim oticanjem, hematomom. Nosio sam gips mesec dana, nakon skidanja sam mislio kako se mogu vratiti ponovo aktivnostima. Tačnije, mozak moze, ali telo ne. Isao sam na treninge (treniram rekreativno mma), prva dva treninga su dobro prosao, ali treceg treninga ponovo sam se vratio na pocetak. Dobio sam udarce u nogu koja je ocito nije bila oporavljena i to je dovelo da ponovo povredim skocni zglob, ponovo mesec dana gipsa. Nakon skidanja gipsa ispod kolena noga je bila cela ljubicasta. Stavise ni ortoped nije znao sta dalje, preporucio mi je operaciju, gde je postojala mogucnost da vise nikad ne mogu se baviti nekom malo tezom aktivnosti kao sto je sprint.
Odbio sam da odem na operaciju.
Kod kuce sam pokusao da se sam lecim, uspeo sam da mi otok padne za nekih 70%, ali i dalje nisam mogao da stanem na nogu.
Otisao sam kod kiroprakticara, kod kog sam odradio tri terapije i sve je krenulo na bolje. I te kako boli terapija, ali se isplati. Danas normalno funkcioniše kao i pre povrede.
I ljudi trebaju znati da je kiropraktika sastavni deo medicine, a ne neko bajanje.
Bio sam kod kiroprakticara Milosa Prvanovica koji je inace hirurg po struci
.
Mislim da ti je kiroprakticar rekao,da ne smes jos da vezbas,jer ligamenti se sporo oporavljaju,ali ako se ponovo povrede,dolazi do vecih problma.Zato pazi sta radis i cuvaj ligamente.

Tako je. Uvek postoje neke metode koje ce pomoci, da pomognu 1% to je dovoljno. Kao sto je kombinacija hladne i tople vode, terapijski nacini ( tens stimulacija, kineziterapija), dovoljno sna, kao i spavanje na vreme (kineska poslovica koja je istrazivanjima tacna: jedan sat sna pre ponoci je kao dva sata sna posle ponoci), zdrava(organska) hrana i manje masturbiranja i seksa.

Može li neko meni da da odgovor,ŠTA da radim,imam 45 godina,2018 me je udario auto na parkingu ispred zgrade(kuda ne sme ka se prolazi) velikom brzinom,oko 13h,i na preporuku sam poslat kod Ortopeda koji me je samo poslao na ultra zvuk,gde je konstatovano ništa posebno,(začudilo me je zašto me nije poslao na regen),ali on je sve umanjivao i opisivao kao ,"malo uganuće skočnog zgloba"-vezao mi maramicu od nekih zavoja i rekao kako nema potrebe da se brinem ,kasnije je to srasllo nakaradno,da me boli da gazim na desnu nogu sada,a posle godinu dana ,kada sam video da je vrag odneo šalu i da me je,po rečima DRUGIH ortopeta,LOŠE lečio,umesto da mi prvo snimi nogu,pa stavi u gips,pa lažanje ,posle banja i rehabilitacija,ništa ,samo ću posle obilaziti ortopete koji dok ne vide snimak ,kažu kako sve može da se srediu-i čim vide rengen desnom skočnog zgloba,svih 6 ortopeda kasnije,se samo zgrane,i kaže sa žalošću da tu više nema pomoći,kosti ,pošto nisu bile imobilisane su srasle pogrešno / loše,i sad mi svako malo "iskače "neka oštra kost sa desne strane,neka glavna vena koja je fiksna na levoj zgravoj nozi,"šeta" na desnom pregibu ,i stvara mi sve veće probleme pri hodanju. I šta sad da radim,po rečima lekara,imaš drugu nogu,i steži ali ,pomoći i leka navodno više ,posle lošeg srastanja NEMA! Šta to znači,da neću moći više nikada do smreti ne da trčim ,nego ni da hodam normalno,da sa recimo detetom ,koje bi napravio ,ne bih mogao ni da se igram normalno,da hodam bez štapa,a o skijanju da ne govorim, ili uopšte o sportu,a bio sam aktivni sporti tip osobe,da li ovo znači da sam se "obogaljio" za normalan život,....očajan sam i pomišljam na naj gore,šta će mi život ako sam postzao deda u 40toj,a sada sve gore i gore,godinu dana sam i kičmu povređivao ,mrtvo dizanje,4+5+6+malo deo trećeg pršljena,ali to je ipak kako tako sraslo da je jedini problem što ne mogu da spavam na stomaku-jer će početi da me boli ludački,.....ali ipak ,naj veći problem mi je desni SKOČNI ZGLOB ČIJE SU KOŠČICE LOŠE SRASLE I ,po nekad zaboravim,ap potrčim sabo da bih se sapleo,pa posle danima ne mogu da gazim na desnu nogu kako treba,ili mi treba štap-ljudi jel sam se ja upokojio u 45toj.

Poslednja izmena od moderatora:
Nalaz

Prilozi

• Skocni zglob-2018 NALAZ-bezimeni.jpg
    Skocni zglob-2018 NALAZ-bezimeni.jpg
    98,3 KB · Pregleda: 37
Nazaost to je sada kasno za bilo kakvo namestanje,jer jesrasko lose i nema pomoci.da si otisao kod drugog ortopeda i posle 10 dana mogli bi da ti nameste to i da stave gips,da ti zaraste kako treba i uz fizikalne terapije bi se vratio u normalu.Ovako,moram da te razocaram i da ti kazem da kupis onu utegu za zglobove na nozi da ti to malo utegne,lakse ces se kretati,ali bolece te nekad manje,a nekad vise.Ne znam ni da li bi to moglo sada hiruski da se uradi,ali idi kod jos nekog ortopeda,pa makar i privatno,da vidis sta ce ti reci.Da je dobro,nije.

Nece ti biti lakse ali poznaniku 3 cm kraca noga nisu mu lepo namestili kost,10 sipki u nozi,bakteriju koju ne moze da izbaci lekovima,pobegne iz bolnice posle 45 dana,u italiju ode ali kasno nema ispravke,ja sam od gipsa najebo 80 dana me upropastilo,glavu gore

Poslednja izmena od moderatora:
...Super...znači...gotovo je...i to definitivno....znači da mi preostaje da kao svaki starac od 80-90 godina čeka kraj...i to u 40 tim...porodicu nemam...a o pokušaju zasnivanja svoje...sad vidim da nema svrhe..."zdravo ja sam xxxxxxx,nisam bogat,ali zato nemam zdravlje kojim bi mogao da te kao partnera pratim kroz život i pomažem,jedino ako hoćeš da mi budeš medicinska sestra do kraja života,pa da sve tegliš sama,a ja da ne mogu ništa korisno da doprinesem....naravno da sam itekako svestan da takva mitološka žena ne postoji...ne bi ni bilo realno da postoji....ok...znači što sam živeo ,živeo sam....kad nisi od koristi nikome,koja očekivanja imati....naravno nikakva...ok

...Super...znači...gotovo je...i to definitivno....znači da mi preostaje da kao svaki starac od 80-90 godina čeka kraj...i to u 40 tim...porodicu nemam...a o pokušaju zasnivanja svoje...sad vidim da nema svrhe..."zdravo ja sam xxxxxxx,nisam bogat,ali zato nemam zdravlje kojim bi mogao da te kao partnera pratim kroz život i pomažem,jedino ako hoćeš da mi budeš medicinska sestra do kraja života,pa da sve tegliš sama,a ja da ne mogu ništa korisno da doprinesem....naravno da sam itekako svestan da takva mitološka žena ne postoji...ne bi ni bilo realno da postoji....ok...znači što sam živeo ,živeo sam....kad nisi od koristi nikome,koja očekivanja imati....naravno nikakva...ok

Ovo je malo preterano, zar ne?
Loše srasli prelom ne znači kraj života, daleko od toga.

Potrebna je konsultacija s nekim stručnijim, tražiti treće, peto, deseto mišljenje, ako ne pomaže simptomatska i fizikalna terapija moguća je i operacija.

Oslanjajte se na stručno mišljenje ortopeda vas pregledaju, što se laika tiče oni pišu iz svog ličnog ili tuđeg iskustva što nekime drugome često ne znači ništa.

Oslanjao sam se na stručno mišljenje ortopeda i svih 12,posle tog prvog koji me je loše "lečio"-bez rengena i gipsa-imobilizacije,su pogledavši snimak sraslih kostiju desnog skočnog zgloba-zaključili jednu te istu činjenicu,a to je da pomoći NEMA,i da je sad PREKASNO za bilo kakve zahvate. Nisam to ovde spominjao kako ne bih navodio druge na odgovor.....eto sad imate otvorene karte mog slučaja...šta sad kažete?......znam.........

Oslanjao sam se na stručno mišljenje ortopeda i svih 12,posle tog prvog koji me je loše "lečio"-bez rengena i gipsa-imobilizacije,su pogledavši snimak sraslih kostiju desnog skočnog zgloba-zaključili jednu te istu činjenicu,a to je da pomoći NEMA,i da je sad PREKASNO za bilo kakve zahvate. Nisam to ovde spominjao kako ne bih navodio druge na odgovor.....eto sad imate otvorene karte mog slučaja...šta sad kažete?......znam.........
Tako nesto sam ti upravo i napisao.Zao mi je sto je ispalo tako.

sad me je probudio bol tog zgloba i kostiju koje se pomeraju uz užasne bolove,dakle sve je jača progresija te traume i pogrešnog lečenja...I? Jel ima sad,neko nešto da mi kaže što mi može pomoći? Moderatoru Elle ,sad kad znaš istinu , jel imaš neki savet,ili još bolje neku prijateljicu da me preporučiš,p.s. lep momak,ali .........

Povredila skočni zglob pre više od godinu, nosila longetu itd. Međutim na fizikalnu tada nisam išla
Sada-nakon godinu i po maltene opet se javlja bol
Šta sam propustila zna li neko i šta mogu, ako išta, sada da uradim. Boli me pri hodanju
, ustajanju, ma nikako ne mogu da se sredim s tom nogom

Povredila skočni zglob pre više od godinu, nosila longetu itd. Međutim na fizikalnu tada nisam išla
Sada-nakon godinu i po maltene opet se javlja bol
Šta sam propustila zna li neko i šta mogu, ako išta, sada da uradim. Boli me pri hodanju
, ustajanju, ma nikako ne mogu da se sredim s tom nogom
Ja sam pre 2,5god i boli posle setnje dan-2,moras vezbama da razradjujes pre svih opterecenja a i pre hodanja uopsteno,veliko je opterecenje dok ne ozdravi,fiziikalna mora ima i na yt vezbi dok sedis i lezis bar

Back