Povreda ramena

SmOke123

Zainteresovan član
Poruka
382
Jutros sam trenirao u teretani i prilikom vezbe propadanja nesto je kvrcnulo u prednjem delu ramena, i nisam vise mogao da radim nista sa opterecenjem, ovako normalno imam pune pokrete s tim da pri nekim pokretima oseti se blaga bol skoro neprimetna, ali sklekovi ili bilo sta gde se opterecuje rame ne moze, nadam se da nije neko istegnuce ili pucanje misica? dal je neko imao slicnih iskustava?

Jutros sam trenirao u teretani i prilikom vezbe propadanja nesto je kvrcnulo u prednjem delu ramena, i nisam vise mogao da radim nista sa opterecenjem, ovako normalno imam pune pokrete s tim da pri nekim pokretima oseti se blaga bol skoro neprimetna, ali sklekovi ili bilo sta gde se opterecuje rame ne moze, nadam se da nije neko istegnuce ili pucanje misica? dal je neko imao slicnih iskustava?
Ja imam godinama povredu rotatora ramena i to se desilo ko zna zašto, smetaju mi vežbe kao što su kosi bench press, propadanje, potisak iznad glave,... uglavnom sve vezano za specifične povrede ramena. Lekar je na magnetnoj video o čemu se radi, prešla je u hroničnu povredu jer sam dugo trenirao uprkos bolovima tj. nisam hteo da pauziram mada i kad sam pauzurao pa se ponovo vraćao, povreda je ostajala.
Moj savet - radi zagrevanja i vežbe za rotatore ramena, imaš ih na netu. Ja sam mator, povreda je hronična i pratiće me celog života. Ti uči na tudjim greškama.

Takođe bolujem od hroničnog bola desnog ramena, isto se desilo na vežbi propadanja, moj ti je savet odmah snimanje i terapije
Za sad necu nista, videcu kroz par dana sta ce biti, jbg laktovi su mi bili uz telo uvek kad radim propadanje, zagrevao sam bio ramena, pre toga sam radio bench.Jbg bas mi glupo kad tako neke povrede krenu rano u 20-im godinama, vise to nekako ocekujem u 30-40+ godina

Za sad necu nista, videcu kroz par dana sta ce biti, jbg laktovi su mi bili uz telo uvek kad radim propadanje, zagrevao sam bio ramena, pre toga sam radio bench.Jbg bas mi glupo kad tako neke povrede krenu rano u 20-im godinama, vise to nekako ocekujem u 30-40+ godina
kapiram o čemu pričaš, i meni je sa 25

Najbolji ti je savet dao FDDD. Kada je rame problem najbolje je ostaviti ego sa strane i obratiti se doktoru .
Bolje i mesec dana bez teretane nego hendikep koji ce ti smetati kroz ceo zivot.

Ja sam povredio levo rame, vrv rotator, sve bude ok dok vezbam zagreje se misic ali ppsle rame pocne da gori i bas neki cudan osecaj bude. Pravio sam pauze od po 10, 15 cak i mesec dana ali nije pomoglo, pomogla je pauza od 6 meseci da me totalno prodje. Jedino resenje ti je odmor.

Pazi se, ako se jednom desilo vrlo moguće da će opet. Desilo mi se ko i tebi i to nije dugo trajalo, možda dve nedelje ali onda posle možda 2-3 godine kada sam radio bench desila mi se ista povreda i onda me je bol držao jedno 7-8 meseci. Nije bilo govora o benchu za to vreme, kosi bench press sam mogao ali i to kilavo. Sve ostalo, vežbe za ruke, ramena, ledja nije bilo problema, jedino grudi.
Nisam išao kod lekara, sve sam nekako očekivao ajde sad će da prestane ali potrajalo je. Sad se varkam i pažljiv sam sa benchom a propadanje uopšte i ne radim. Verovatno tetiva zeza.
Ali ja sam u 60-im, to mi se desilo pri kraju 50-ih, u tvojim godinama sam bio ko praćka😅

Back