Povreda na radu

Da li radnik ima pravo na odstetu od firme, ako je zadobio teske telesne povrede, prilikom tuce sa drugim radnikom, sve se to desilo u radno vreme ? ?
Зависи да ли је и како радник осигуран, то јест, какву врсту осигурања је склопила његова фирма.
Осигурање је углавном од последица несрећног случаја или неких других утицаја којима човек не може да управља, али свакако треба видети полису.
Питање је и да ли је сачињен записник о тежој повреди радне дужности, што туча свакако јесте.

Свакако. Повреда на раду је дефинисана као несрећа на коју није могао да утиче људски фактор. Туча је само људски фактор.
Можда постоји могућност да оштећена страна добије неку врсту обештећења из осигурања, али како наводите да је у питању туча, то подразумева два или више учесника. Да је окарактерисано као напад при чему се нападнути није бранио, можда би могло да се подвуче под осигурање.
Ја бих на месту теже повређеног радника свакако ангажовао адвоката јер ће ту морати свашта да се доказује.
Да сам на месту фирме, тренутна суспензија до завршетка истраге, како је и зашто дошло до туче, а онда моментални отказ кривцу или кривцима.

Свакако. Повреда на раду је дефинисана као несрећа на коју није могао да утиче људски фактор. Туча је само људски фактор.
Можда постоји могућност да оштећена страна добије неку врсту обештећења из осигурања, али како наводите да је у питању туча, то подразумева два или више учесника. Да је окарактерисано као напад при чему се нападнути није бранио, можда би могло да се подвуче под осигурање.
Ја бих на месту теже повређеног радника свакако ангажовао адвоката јер ће ту морати свашта да се доказује.
Да сам на месту фирме, тренутна суспензија до завршетка истраге, како је и зашто дошло до туче, а онда моментални отказ кривцу или кривцима.

Receno mi je u
Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, da povreda zbog tuce ne spada u povrede na radu, da cak mogu i da budem kaznjen,samo ne znam od koga....,meni je samo bitno da primam platu dok sam na bolovanju 2-3 meseca, sad da li od firme ili od osiguranja, meni je nebitno.....

Back