Povratak Zikine dinastije

limunada

Buduća legenda
Poruka
39.592
Odgledah večeras film "Povratak Žikine dinastije."
Nije da sam nešto specijalno očekivala,ali veće smeće od filma nisam do sada u životu gledala.Žali Bože i plaćene ulaznice i potrošenog vremena na gledanje.
Ono je prosto sramota koliko je film neinteligentan,nezanimljiv,bez scenarija,bez radnje,bez ikakve povezanosti sa prethodnim,sa nekom kvaziduhivitoscu i "prepisivanju" već viđenih scena.Radnja totalno bez smisla i poente.
Čak ni simpatični dječak koji je glumio Mišinog mlađeg sina nije mogao da "izvuče"film.
Da li je moguće da kod nas više nema talentovanih ni scenarista,ni rezisera,ni glumaca kao nekad?
Ovaj film je bio za plakanje jer je pravi primjer kako smo i kao drustvo propali.
Nekad simpaticna prica o ljubavi Bobe i Marije ili Natase i Mise,sad se pretvorila u scene nasilja,golotinje koja nije potrebna,ali valjda zbog gledanosti,nekih banalnih i vulgarnih dijaloga,ni nalik nekadasnjoj pitkoj i pristojnoj prici.
A moglo je daleko bolje jer su vec imali gotove likove.
Ali dzaba,talenat se ne moze kupiti,ako diplome mogu.
Da li je neko gledao i da li je samo moj utisak ovakav?

Žika i Milan.
summer fan GIF by Scott Csoke

Nisam nikad bio fan Žikine dinastije
Samim tim ne bih očekivao da je nastavak nešto posebno

Baj d vej

Dragomir Bojanić Gidra je bio glumac daleko većeg kalibra od uloge koja ga je proslavila
Nisam ni ja bila fan citavog serijala,nego odredjenih epizoda,ali bar je nekadasnji serijal imao neku pricu,a ovo je toliko nepovezano i besmisleno da je bilo teze smisliti nesto ovoliko lose,nego iole dobro.
Pojavljuje se bezbroj likova koji imas utisak sluze samo da odrade svoju "tezgu" i uguraju se u film da naplate honorar,a ne da daju doprinos prici.

• Lude godine (Foolish Years), (1977)
  • Došlo doba da se ljubav proba (It's Time for Love) a.k.a. Lude godine II (Wacky Years II, 1980)
  • Ljubi, ljubi, al' glavu ne gubi (Sure, Have Fun with Women but Don't Lose Your Head, 1981)
  • Kakav deda takav unuk (Like Grandpa, Like Grandson, 1983)
  • Idi mi, dođi mi (Come to me and Go from me, 1983)
  • Šta se zgodi kad se ljubav rodi (What Happens When Love Comes to Town, 1984)
  • Žikina dinastija (Žika's Dynasty, 1985)
  • Druga Žikina dinastija (Second Žika's Dynasty, 1986)
  • ---------------------------------------------------------------------------- posle druge zikine dinastije su trebali da stanu
  • Treća Žikina Dinastija (, Third Zika's Dynasty 1988)
  • Žikina ženidba (Žika's Wedding, 1992), also known as Ženidba Žike Pavlovića (The Wedding of Žika Pavlović)
  • Povratak Žikine dinastije

Nije da sam nešto specijalno očekivala,ali veće smeće od filma nisam do sada u životu gledala.Žali Bože i plaćene ulaznice i potrošenog vremena na gledanje.
Ono je prosto sramota koliko je film neinteligentan,nezanimljiv,bez scenarija,bez radnje,bez ikakve povezanosti sa prethodnim,sa nekom kvaziduhivitoscu i "prepisivanju" već viđenih scena.Radnja totalno bez smisla i poente.
Čak ni simpatični dječak koji je glumio Mišinog mlađeg sina nije mogao da "izvuče"film.
Da li je moguće da kod nas više nema talentovanih ni scenarista,ni rezisera,ni glumaca kao nekad?
Ovaj film je bio za plakanje jer je pravi primjer kako smo i kao drustvo propali.
Nekad simpaticna prica o ljubavi Bobe i Marije ili Natase i Mise,sad se pretvorila u scene nasilja,golotinje koja nije potrebna,ali valjda zbog gledanosti,nekih banalnih i vulgarnih dijaloga,ni nalik nekadasnjoj pitkoj i pristojnoj prici.
znaci uspesno holivudiziranje?

ne secam se kada sam video neki noviji film a da valja

Koja muka te naterala to da gledaš? 😄

Nasi scenaristi su postali izuzetno nemastoviti, sa pricom koja je cesto besmislena
Nisam gledao taj film ali na osnovu filmova i serija zadnjih godina sam dosao do tog zakljucka
Cak izbegavam i da gledam novije *projekte*
Upravo tako!
Ali sam zaboravila da kazem da ipak nisu zaboravili da popljuju Srbiju na par mjesta i da u ruke ruskog mafijasa stave knjigu sa likom Putina.
Mada je i on besmislen lik,nicim izazvan da bude u prici.

Back