povratak svetog petra ?

zadnji papa biti ce crnac ?

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
hoce li zadnji papa biti sveti petar ?

Svaki Papa je Sveti Petar
Bar po dogmi.

Osim toga bio je neki biskup iz Irske negde oko 10. veka koji je prorekao određen broj naslednika trona Sv. Petra i svakom pridodao neko simbolično ime koje je, pokazalo se posle, označavalo i u velikoj meri pogađalo životno delo svakog od njih, dosta kriptično doduše.
Po tom biskupu, zaboravio sam kako se sove, poslednji papa bio je Vojtila, prethodnik aktuelnog i nazvan je: Rad Sunca. Ovo je dovedeno u vezu sa njegovim brojnim putovanjima po svetu, koja nijedan njegov prethodnik nije preduzimao.
Nije mi poznato šta je dotični biskup rekao o nastavku svoje liste, ali lično mi se jako ne dopada kako je Vojtilin naslednik brzo i glatko izabran, a pogotovu ne odrežena doza dijaboličnosti u njegovim delima.

Buduči da je tamnoputih katolika, danas, verovatno više nego svih ostalih, ne bi čudilo da sledeći pontifex maximus bude malo garav, sve je to volja Božija na kraju.

Svaki Papa je Sveti Petar
Bar po dogmi.

Osim toga bio je neki biskup iz Irske negde oko 10. veka koji je prorekao određen broj naslednika trona Sv. Petra i svakom pridodao neko simbolično ime koje je, pokazalo se posle, označavalo i u velikoj meri pogađalo životno delo svakog od njih, dosta kriptično doduše.
Po tom biskupu, zaboravio sam kako se sove, poslednji papa bio je Vojtila, prethodnik aktuelnog i nazvan je: Rad Sunca. Ovo je dovedeno u vezu sa njegovim brojnim putovanjima po svetu, koja nijedan njegov prethodnik nije preduzimao.
Nije mi poznato šta je dotični biskup rekao o nastavku svoje liste, ali lično mi se jako ne dopada kako je Vojtilin naslednik brzo i glatko izabran, a pogotovu ne odrežena doza dijaboličnosti u njegovim delima.

Buduči da je tamnoputih katolika, danas, verovatno više nego svih ostalih, ne bi čudilo da sledeći pontifex maximus bude malo garav, sve je to volja Božija na kraju.

sta ti ovo zvuci kao opis eskima ?

a znas za ono ako papa napusti rim u smjeru zapada vratit ce se u rim ako ode u smjeru istoka ne ce se vratiti . zato su pape pobjegle na zapad . mislim da je bio u pitanju avignon ali nisam siguran .

Da, to verovatno ima veze sa Avinjonom.
Liči mi na neku lokalnu rimski praznovericu.
Avinjon može ali Carigrad ni slučjno, to je čak i logično. Zato, lako je moguće da je smišljeno naknadno, kad se papa vratio iz Avinjona
Vojtila je to malo razdrmao, jer nema gde ga nije bilo, pa se ispostavllo da se u toj poruci ne misli na papu lično nego na sedište Crkve.
Kako stvari sada stoje, pre će biti da će se katolička crkva izmetnuti u neku instituciju koja ima sve manje veze sa duhovnim pitanjima i verovanjem ljudi, a sve više sa samom religijom i njenim svetovnim reperkusijama. do pre pedeset godina bilo je nezamislivo da je tako nešto moguće, a evo dešava se pred svima nama i to ne zaslugom crkve same, nego razvojem svesti široke populacije, koji polako takvu crkvu ostavlja po strani svojih potreba.

http://1.***************/_JeyAhj4aIYY/TMQU876KhTI/AAAAAAAAACo/BKB9Oi5h3nE/s1600/peters+tomb.jpg

evo groba sada samo treba izvaditi dnk i naci istog takvog danas . pis of kejk !:ok:

Daleko od pis of kejk
1) Nema takvog danas. Verovatnoća da ga je ikad posle bilo je iščezavajuće mala, pogotovu što skor izvesno nije ostavio potomstvo.
2) teroetski i da ima, to bi bilo, telo i ne bi moralo da ima nikakve veze sa onim ko je tu sahranjen (ko god da je)
3) Kako prekontrolisati genom svakog živog čoveka? Tolike milijarde, budimo realni.
I ćemu na kraju?
Mislim da hronološki poslednji papa ni neće biti papa u smislu kakvom ga danas štuju vernici.
Moguće je, da je takav već i sahranjen.

do sada je na zemlji zivjelo nesto vise od 100 milijardi ljudi . danas ih je skoro 8 pa izracunaj koje su sanse da se dnk ponovio ako uzmes u obzir da se ljudi medusobno razlikuju po dnk manje od cimpanza iz istog copora .

jednom kada pocne kloniranje ljudi biti ce ti sve jasnije . ipak smo mi ta 4 slova :P .

do sada je na zemlji zivjelo nesto vise od 100 milijardi ljudi . danas ih je skoro 8 pa izracunaj koje su sanse da se dnk ponovio ako uzmes u obzir da se ljudi medusobno razlikuju po dnk manje od cimpanza iz istog copora .

jednom kada pocne kloniranje ljudi biti ce ti sve jasnije . ipak smo mi ta 4 slova :P .

Šanse su jako male, računaj ti umesto što šacuješ odoka.

A opet kažem dnk nije dosta i u pogledu reprodukcije kompletne osobe ne znači skoro ništa, a pogotovu nema veze sa "privlačenjem duša".

Trebalo bi se malo više pozabaviti tematikom.

Back