Povratak Borisa Tadića

А шта би са оним кад је Тома полагао испите док је био у иностранству ?
Ma то је ирелевантно. Баш ме боли д. за то. Ало бре, због Црногорца Борисова данас нисмо у ЕУ јер је 2008. године одбио да потпише Ахтисаријев план. За награду би нас примили у ЕУ када и Хрвате 2013. године, јер се за то залагала Велика Британија, тада још чланица, као и Француска у време социјалисте Франсоа Оланда. Значи наши традиционални савезници Британци и Французи нам говорили потпишите и идете у ЕУ кад и Хрвати.
Господин Диплома је за разлику од Црногорца Борисова прихватио Бриселски споразум: https://www.info-ks.net/vijesti/reg...usret-dva-predsjednika-dvije-nezavisne-drzave
 
Али Саво, о curriculumu vitae твога гуруа Миланa Миленковића не знамо ништа осим да је био водитељ Фокус радија и да је сарадник БИА!
Та прича о "гуру-у" пије воду као и твоја прича да си Србин из Србије(Србијанац), који много мрзи Републику Српску, а воли Федерацију.
 

Boris Tadić dobio odgovor od Miroslava Aleksića o učešću na listi „Srbija protiv nasilja“: Izneće sve detalje pregovora​


Boris Tadić dobio odgovor od Miroslava Aleksića o učešću na listi Srbija protiv nasilja: Izneće sve detalje pregovora 1


Socijaldemoktarska stranka Borisa Tadića neće biti deo liste „Srbija protiv nasilja“.

To je na društvenoj mreži Iks objavio predsednik SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

„Uprkos tome što smo i danas (četvratak prim. aut) javno pozvani da se izjasnimo i što smo javno to još jutros i uradili, Miroslav Aleksić ispred liste “Srbija protiv nasilja” nas je obavestio da za SDS ipak nema mesta na toj listi. Šokirani smo navedenim razlogom da smo prekasno odgovorili“, napisao je Tadić.

Kako je objasnio, SDS je prihvatila minimum uslova još pre više nedelja odmah na početku pregovora, „kada smo uostalom i postigli dogovor, a danas smo to samo i javno ponovili, jer je Aleksić i danas javno rekao da se čeka odgovor SDS-a“.

„Posebno smo šokirani činjenicom da se ispostavilo da su pregovori sa Aleksićem zapravo bili pregovori o potkupljivanju naših funkcionera poslaničkim mestima da pređu u njegovu stranku, a ne stvarno pregovori o učešću SDS-a na listi “Srbija protiv nasilja”, navodi on.

Kako dodaje, u SDS izražavaju žaljenje zbog toga što je propuštena još jedna šansa za stvarnom zajedničkom borbom i jer se ponovo pod okriljem parole o jedinstvu opozicije zapravo radilo o uništavanju opozicionih stranaka.

„Aleksić je više puta menjao uslove i nakon što je dogovor postignut. Ne želeći da diskreditujemo ovu listu nismo to hteli javno da iznosimo, jer ucene pred kojima smo se našli svakako nisu borba protiv nasilja, već suprotno. Međutim, više ne postoji razlog da ćutimo.I zato ćemo izneti sve detalje pregovora koji su rezultirali preuzimanjem funkcionera SDS-a tokom pregovora, nedemokratskim ucenama i na kraju besmislenim izgovorima. Gradjani imaju pravo da znaju punu istinu“, najavljuje Tadić.


Kako zaključuje, u okolnostima u kojima je svaki procenat bitan, nemamo nikakvo razumevanje za stavljanje ličnih interesa iznad opštih.

„Bili smo uvereni da je Aleksiću cilj jačanje opozicije, a ne izgradnja sopstvene stranke zakulisnim napadanjem drugih opozicionih stranaka“, kaže Tadić.

https://www.danas.rs/vesti/politika...-protiv-nasilja-iznece-sve-detalje-pregovora/

Prc. :sad2:
 
Neki ljudi jednostavno ne znaju kada treba da odu. Koliko god mi ranije bio OK, sada mi je muka njega i njegovog ega. U penziju čoveče, kupi pribor za pecanje ili koji ti je već hobi i nemoj više da smaraš.

On je već rekao nešto što i Šešelj. "Neću nikada prestati da se bavim politikom, tako da možete da prestanete da pozivate za tim"
 

1716598463231.png

BORIS TADIĆ, SASVIM OTVORENO: Rezolucija o Srebrenici je otvorila opasan presedan, žrtve su zloupotrijebljene...


On je istakao da ovaj 'presedan' ne vodi pomirenju, već postaje mogući osnov za podgrijavanje konflikata širom svijeta do tačke ključanja


tadic.jpg


Prije 16h

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić kazao je da se usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici otvara opasan presedan.

"Rezolucija o genocidu u Srebrenici jeste usvojena, ali odnos glasova u Generalnoj skupštini UN pokazuje da usvajanje ove rezolucije nema potreban legitimitet.

Oni koji slave na ovakav način usvojenu rezoluciju su ne samo zloupotrijebili i politizovali žrtve Srebrenice, nego su i otvorili opasan historijski presedan - od danas, po prvi put u historiji, pitanje zločina genocida uvijek može biti predmet diskusija, politizacije i oportunističkih tumačenja", naveo je Tadić.
On je istakao da ovaj 'presedan' ne vodi pomirenju, već postaje mogući osnov za podgrijavanje konflikata širom svijeta do tačke ključanja.

"Procedura za usvajanje ove rezolucije, nažalost, nije podrazumijevala uključivanje svih potrebnih elemenata i aktera od početka u svrhu postizanja konsenzusa, već je suprotno tome doprinijela podjeli svijeta na ovoj temi.

Umjesto konsenzusa povodom teme sjećanja na žrtve, danas imamo podjelu svijeta povodom teme genocida", naveo je Tadić.


Inače, Tadić je bio predsjednik Srbije koji se izvinio za zločine u Srebrenici te je u Potočarima položio cvijeće, ali nikada nije priznao genocid.

- Institucije u Srbiji ga nikad nisu okarakterisale kao genocid. I o tome se vode diskusije, da li jeste ili nije genocid, a bio je zločin i to su prihvatili i predstavnici političkih organizacija Srbije koji su bili promoteri i huškači rata, uključujući i Vučića. Niti sam rekao da je bio genocid, kako tvrdi Dodik u svom pismu, niti sam rekao da nije bio genocida, ali sam se borio za rezoluciju koja će osuditi to što se desilo u BiH, izjavio je svojevremeno Tadić
 

Back
Top