Quantcast

POVRACAJ IMOVINE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

STEFANELI

Obećava
Poruka
89
Imam imanje na kome je drzava podigla objekat(motel) 1953god. a otprilike 10 godina kasnije pocela da gradi i pomocne objekte.Sobzirom da je sada doslo do povracaja imovine tj.obestecenja zanima me oce li obestecenje biti "uradeno" retroaktivno,znaci od 53god. pa na ovamo za motel i od 63god.pa naovamo za pomocne objekte ili kako?Procitala sam zakon ali on mi uopste nije jasan sto se tice tog obestecenja pa molim nekog ko stvarno zna da mi kaze kakvo ce to obestecenje biti i kako se to uopste izvrsava.Jos nesto ,na drugom dijelu imanja smo mi porodica sopstvenim nogama napravili put (takozvana kozja staza) i to je tako bilo sigurno 30 godina.Mi to nikada ni u ludilu ne bismo mijenjali ali se nasao jedan nas pametni rodak koji je napravio haos od te kozje staze sada tim putem mogu da produ ikamioni pa me zanima da li je on na to imao pravo i da li i on treba da nam plati obestecenje jer taj put je napravio da bi mogli turisti iz tog motela da dolaze kod njega na konak i naravno da on od njh uzima pare.Napominjem da nikoga za to nije pitao.
 

Prisoner

Elita
Poruka
20.991
Niko se nije javio da napiše reč-dve o ovoj vrlo važnoj i interesantnoj temi ?
Da li bi bila posećenija da je podforumu Politika?

Evo,od mene par reči u vezi ovoga. Prijavljivanje oduzete imovine je završeno 30.6.06. po Zakonu o evidentiranju iste i sad se zakupci ili vlasnici otkupljene takve imovine tokom 2000.g. brže bolje osiguravaju tako što istu preprodaju - trećim licima. Što bi narod rekao, čist lov u mutnom !

Ako ima zainteresovanih ovde, neka obrate pažnju šta se radi sa njihovom imovinom.

Bilo bi zaista dobro kad bi se neki advokat, upućen u ovu temu, javio sa par reči da nam objasni naša prava ( da li to postoji?) ili da nam bar da neki mali savet u vezi ovog problema. Pozz
 

SwEeTiCa

Početnik
Poruka
1
i mene takodje interesuje povracaj,moj deda ima imovinu u filipovi koja mu je oduzeta na pocetku 2 sv rata i ima je jako puno i sad neka mi neko pomogne sta da radim da podnesem zahtev za povracaj i dali ima mogucnosti povracaja posto sam ja jedini naslednik! hvala!
 

JelenaVidojevic

Početnik
Poruka
12
Koliko sam ja procitala taj zakon i koliko mi je advokat Simic Zeljko pojasnio, najveci problem je sto ja sada moram da sprovedem nasledne procedure iza svih predaka od onog kome su oteli do mog oca koji je naslednik pre mene. Iza nekih nisu ni uradjene presude o nasledjivanju a ja moram da imam niz svih presuda do danas izmedju svih predaka i naslednika. Bice agonija sve to zavrsiti jer pola drugih naslednika mi je po SAD i Kanadi itd. Plus, kako mi rece a vidim i sama pise do 500000 eura je limit. Pa dal su oni normalni? ako nas je 4 naslednika a tri zgrade u centru Beograda vrede 15 miliona eura, oni imaju nameru da nam ukupno isplate 2 miliona? Pa ne da cu da idem u Hag nego u sve EU sudove i ima da mi plate posteno koliko vredi a ne koliko se njima hoce!!! Ufffff poludela sam realno!!!. Jelena V.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top