Povišen konjugovani bilirubin bebe

UltraZvuk

Domaćin
Poruka
3.673
Pre 8 dana mi se rodila ćerka. Živa i zdrava. U trudnoći supruga nikakvih problema nije imala, svi pregledi savršeni. Nije pila ni pušila, ma pedantno skroz. Porođaj rutinski, bez komplikacija, ali indukovan i sa 6 dana zakašnjenja. Pet dana nakon rođenja, devojčica dobija žuticu... sunčaju je... međutim bilirubin ne pada. Rade se testovi, bilirubin stoji danima na 230... Gama GT povišen. Bela stolica, tamna i mutna mokraća. Svi ostali rezultati krvi savršeni, ultrazvučni pregledi savršeni. Dete sisa, napreduje za osam dana 300gr.
Trenutno je u dečijoj klinici u Novom Sadu... i kako stvari stoje posle prvih testova, postoji ili insuficijencija jetre (ine radi svoju funkciju) ili su zapušeni žučni kanali (ili ne postoje, jer se na snimku ne vidi). Doca kaže da će joj 10 dana davati Niripan, pa će ponoviti test. Ukoliko ostane ovako kako je sad, mora se nešto hitno preduzeti, ali na hirurški način... transplantacija jetre.

Ima li neko sličnih iskustava? Zna li neko da mi kaže da li neko u Srbiji radi transplantacije kod beba i koliko je to uopšte moguće izvesti? Ako znate i neku adresu u Evropi, doživotno sam zahvalan. Usput, imamo 4-6 nedelja za reakciju, počev od danas...
 

Back
Top