Povezivanje zvucnika aktivni - pasivni (koji zvucnik kupiti)

Ja sam nacrtao i slikao kako bi trebalo da ih povezem i zelim da pitam ko se stvarno razume da li bi ovako moglo i takodje da be bih nesto pokvario jer ne bi nista da radim tako i povezujem dok se ne raspitam i dogovrim s nekim kose bas razume da ne bih nesto ostetio.Dakle hocu da budem siguran 100% da li ovo resenje moze da prodje?

Koje razvodnike treba da kupim i kablove?
Prema slici vidim da su mi potrebna 6 razvodnika, 2 dugacka kabla sa jednom bananicom slza ulaz s jedne i druge strane i 2 takva ista kratka a ostalo imam.

IMG_20230325_013825.jpg

Ja sam nacrtao i slikao kako bi trebalo da ih povezem i zelim da pitam ko se stvarno razume da li bi ovako moglo i takodje da be bih nesto pokvario jer ne bi nista da radim tako i povezujem dok se ne raspitam i dogovrim s nekim kose bas razume da ne bih nesto ostetio.Dakle hocu da budem siguran 100% da li ovo resenje moze da prodje?

Koje razvodnike treba da kupim i kablove?
Prema slici vidim da su mi potrebna 6 razvodnika, 2 dugacka kabla sa jednom bananicom slza ulaz s jedne i druge strane i 2 takva ista kratka a ostalo imam.

Pogledajte prilog 1315980
au coce sta ti napravi

hoces tv nezavisno od kompa?

kupi kabal koji povezuje tv i ux1

ako na ux1 nemas vise ulaza , kupi spliter , https://www.google.com/search?q=spl...sEP6em-EA&bih=557&biw=1120&client=firefox-b-d

tako ces umesto sume kablova , na dosadasnji rad da dodas 1 kabal

Da hocu nezavisno od Pc da bude a kad predjem na HDMI2 tj na Pc da pusta zvuk iz UX1 usb zvucne kartice.

Ux1 nema vise ulaza a ne moze da se povezuje sa Tv jer nije namenjeno za to, ne moze drajveri da se instaliraju i mora posebno.

Sad vidim da ja nemam opciju u podesavanjima da povezem kablom zvucnike sa TV ili ne znam?Zbunjen sam i sad verovatno moram bluetoothom da da sve to povezem kao na slici ako bi to moglo?

A za splitere sam napisao trebaju mi 6 njih.
Vide se na slici...

Sve je problem jer mi ponekad zasecka Intex bluetooth na pola sekundu i nervira me a kad predjem na Tv mode ostali zvucnici stoje neupotrebljeni a ovaj Intex koji ima bluetooth sa Tv kad se poveze laguje za pola sekunde kao sto rekoh.

Sad ih tako koristim i ne zelim nista da radim na svoju ruku dok ne budem 100% siguran da nece tako da se osteti nesto.

Takodje necu da kupujem nove zvucnike i prodajem stare jer su ovi sto imam za sobu dovoljni i dovoljne jacine a i dok ne utvrdim lepo kako da sve to povezem ne zelim da kupujem nista za povezivanje napamet i dzabe posle da imam te kablove ili bluetooth uredjaj i potrosim pare za nista. Spremio sam do 3000 din ili nekih 30€ da dam za povezivanje navise i to je to.

Ne gine ti rasprodaja tog krša i kupovina druge opreme. Što pre pređeš na optiku i btoot to bolje po tebe.

Ovako ćeš uvek da se nerviraš i bićeš nezadovoljan. Jednostavno sa svakom kupovinom nove tehnike idu drugi standardi jbg.

Sećam se kada sam kupio nov tv i dvd saraund. Sa kompa vuci kablove do tv, dvd nema optički ulaz tv ima, risiver nema optiku. Povuci potegni čupaj, šrafi.

Sad lepo sve umreženo samo kliknem.

Poslednja izmena:
Kontam da mi je potrebno ovo da bi uopste nekako mogao da povezem zvucnike.
Vidim da nemam iza televizora za povezivanje kablom osim sa optickim i hdmi kablom a ovo sto ima levi i desni ulaz i treci video ebeno ne znam sta ce?

Ja imam samo sledece opcije u podesavanju za tv:

Bluetooth
Optical
HDMI ARC
Wired Headphones
Optical + Internal TV Speaker
Wired Headphones + Internal TV Speaker

Dakle ne znam zasto postoje ona tri ulaza levi desni i ulaz za video kad ne mogu tako da se povezu zvucnici?

Znaci moram da kupim ovo i mozda jos nesto plus kablove nakon toga od slike?

Сецка ако је блутут испод верзије 4.2 јер исти није предвиђен за пренос музике.
Мени је на ТВ-у 4.2, рачунару 5.1, телефону 5.0 и DAC-у 5.0 и нема сецкања. DAC подржава aptX HD тако да је репродукција на високом нивоу.
Сецкање може бити и због удаљености уређаја. Нове верзије без проблема покривају 10 метара удаљеност.
To me nervira, Awei t15 bluetooth slušalice pise da imaju 5.0 a i kod njih secka kao i na zvucnike.Na zvucnike ne znam koja je verzija bluetooth ne znam kako da vidim?
Kad povezem telefon i slusalice ne prekida, kad povezem zvucnike sa telefonom ne prekida samo sa tv? Telefon ima 5.0 isto.Zvucnici su odmah pored tv, tu je i ruter i taj d3 mini reciver.Pc je odmah takodje tu...

Sad pisu na net svasta da mozda nesto remeti vezu sto znaci da je na tv bluetooth sranje i generalno je sranje i ne moze da zameni kabal.

Sad nisam siguran da li je na tv los bluetooth i da li zbog toga moram mozda da vracam tv i koji li je problem ne znam.Zamorno je vise sve da cak sad moram da menjam i vracam onoliki tv tek kupljen...

Kontam da mi je potrebno ovo da bi uopste nekako mogao da povezem zvucnike.
Vidim da nemam iza televizora za povezivanje kablom osim sa optickim i hdmi kablom a ovo sto ima levi i desni ulaz i treci video ebeno ne znam sta ce?

Ja imam samo sledece opcije u podesavanju za tv:

Bluetooth
Optical
HDMI ARC
Wired Headphones

Dakle ne znam zasto postoje ona tri ulaza levi desni i ulaz za video kad ne mogu tako da se povezu zvucnici?

Znaci moram da kupim ovo i mozda jos nesto plus kablove nakon toga od slike?
uopste ne citas niti slusas savete

sta su ti izlazi na tv-u -

Wired Headphones

Savet kupovine novih zvucnika ne mogu da ispunim u naredna 6 meseca pa i duze jer sam se dosta istosio oko nove gitare i ovog novog televizora.Do tad moram neko alternativno resenje.

Bluetooth ocigledno pada u vodu.
Dakle moraju kablovi spliteri i reciveri.
Mora opticki kabal i ovo sa linka:

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0BJ...d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9waG9uZV9kZXRhaWwp13NParams

Jeste pise za slusalice ali nigde ne vidim iza tv ulaz ili oznaku za njih?Pise samo levi desni i jos jedan beli ulaz ispod joga pise video?
Postoje jos jedan usb port ima ih dva i imam 3 hdmi ulaza.Ima ulaz za internet kabal za optiku i dva neka ulaza ni sam ne znam za sta su ali za zvucnike nisu, to su predpostavljam ulazi za satelitsku anteni i slicno nista od slusalica itd.Jedan hdmi mi je za televiziju drugi za pc treci je neiskoriscen.

Znaci da imam mogucnosti za povezivanje samo sa optikom i hdmi audio kablom, reciverom i sta vec...

Resio sam problem 95% od toga bar🙂

Ulaz za slusalice Headphones je bio na skrivenom mestu ususkan tamo iza pa sam ga jedva naso!!!Posle toga sam citao na netu o mojoj usb raspitivao se kod jednog drugog tamo vamo i dosao do toga da treba u USB karticu da ubacim kabal u Monitor Stereo ulazu.Ali ne bilo koji kabal vec gitarski koji s jedne strane gde ide u tv za slusalice u ulaz je stereo normalan ali sam morao da stavim onu bananicu adapter koji omogucava protok i sta vec a s drugog kraja ude onaj gitarski deo u usb stereo monitor in.

I rade oba zvucnika ali samo ona glavna a oni levi pasivni ne.Kad prebacim na Hdmi2 na oc onda sve radi opet normalno tj svi zvucnici.

Komtam da moram da kupim kabal sa stereo bananicom gde ide u ulaz za slusalice u tv a s druge da bude stereo gitarski da bi radeli i levi szvucnici tj pasivni.Tako ako to upali dobijam konacno ono sto hicu i miran sam.

Pa ovo nek bude zadnje pitanje ove teme zasto ne koristi i ne prepoznaje leve zvucnike?Da li je do podesavanja ili je do kabla koji treba da bude stereo ili sta je vec u pitanju?

Back