Povezivanje xamp sa c# aplikacijom u visual studio

milosmanijak

Početnik
Poruka
42
Ovako zeleo bih da napravim aplikaciju koja ce da uzima podatke iz xamp-a koji je okacen na internetu znaci da svi koji koriste moju aplikaciju koriste istu bazu podataka (aplikacija kao facebook) kako to da uradim? Ja kad povezujem pise server=localhost za konekcioni string sta bi tu trebao da stavim da bi radili za bazu sa interneta inace radio sam kad je povezano na isti ruter odnosno lan konekciju samo stavim ipv4

Ovako zeleo bih da napravim aplikaciju koja ce da uzima podatke iz xamp-a koji je okacen na internetu znaci da svi koji koriste moju aplikaciju koriste istu bazu podataka (aplikacija kao facebook) kako to da uradim? Ja kad povezujem pise server=localhost za konekcioni string sta bi tu trebao da stavim da bi radili za bazu sa interneta inace radio sam kad je povezano na isti ruter odnosno lan konekciju samo stavim ipv4
Уопште ми није јасно како умеш да пишеш апликацију, а да не разумеш те ствари ЧП
Дакле, аликација је клијент, у броусеру? Јава скрипт, претпостављам? Јер уоквиру ксампп а иде пхп са серверске стране?
Ах, цшарп. Где је апликација?
Јер ако је на серверу, треба локалхост, а ако је ремоте, онда да ставиш домен да ти днс резолвује или ип адресу сервера.
Претпостављам да гађаш директно удаљену базу, а не идеш преко веб сервера, јер онда питање не би било логично...

Poslednja izmena:
Уопште ми није јасно како умеш да пишеш апликацију, а да не разумеш те ствари ЧП
Дакле, аликација је клијент, у броусеру? Јава скрипт, претпостављам? Јер уоквиру ксампп а иде пхп са серверске стране?
Ах, цшарп. Где је апликација?
Јер ако је на серверу, треба локалхост, а ако је ремоте, онда да ставиш домен да ти днс резолвује или ип адресу сервера.
Претпостављам да гађаш директно удаљену базу, а не идеш преко веб сервера, јер онда питање не би било логично...
Aplikacija je c# radim u visual studio ali kolko sam skapirao tamo gde pise server=localhost ja trebam da stavim ip od te baze koja je na internetu a gde da nadjem ja taj ip i da li to uopste moze to da radi

Jel to gadjas mysql bazu? Treba ti neki konektor i malo znanja sql-a u kojem pises na koju se bazu kacis kojom konekcijom odnosno portom.. i sta selektujes od podataka.
Da mysql znamja da povezem na bazu koja je na racunaru napisem server=localhost i znam da koristim bazu ali ne znam kako da koristim bazu koja je na internetu sta ja da napisem server=? Treba neki ip jer kad radim preko lana ja ukucam ip od drugog racunara ima onaj ipv4 a kad je baza na serveru ne znam sta da kucam

I port i user i pass baze. I moras otici u phpmyadmin da vidis dal je dozvoljeno uopste da se kacis na bazu sa any hosta.
To sam uradio stavio sam % epa sad imam problem sto pise unable to connect to any of the specified mysql hosts

Da li to znaci da ne moze da se poveze jer mozda ne podrzava .net ne razumem se u to mozda mozes da mi objasnis

Da li postoji neki online free web hosting za mysql bazu podataka koja ce moci da radi
Pazi, koji će ti web hosting, kad ti treba samo baza? Ne možeš da pristupaš bazi preko web servera, inače...
Dakle baza mora da sluša na javnoj, a ne na lokalnoj adresi. Inače ksampp znači, apache, pa php, pa mysql,
dakle aplikacija pisana u nečemu koja se nalazi iza web servera...
koliko kapiram tebi to ne odgovara?

Back