Povezivanje TV-a na internet preko ADSL modema, mts-ov paket IrisTV

_artemis

Početnik
Poruka
26
Ne uspeva mi da dobijem sliku na TV - zašto? Uvek do sada se procedura završi sa "No signal".

TV modem je uključen u ADSL, TV je uključen na TV modem, to je sve prosto i lako, a ipak ne radi. Ne znam da li da režim ili da kažem 'hmm'...

Kad ga je "mali" iz mts-a inicijalno startovao, sve je fino proradilo, međutim kada je bilo nestalo struje i oprema ponovo proradila, slike više nije bilo. ("Ne baca sliku", što kažu.)
 

_artemis

Početnik
Poruka
26
@markocheda : Hehe, zvao sam ih, i onda su oni nešto kao radili, par dana, i na kraju ustanovili da nije stvar u njihovoj opremi nego u mom "starijem modelu tevea". TV jeste stariji (neki NEO, Made in EU), TFT, nema HDMI ali ima SKART i činčeve (za audio/video) i onda je njihov radnik inicijalno upotrebio te činčeve da pokuša da dobije sliku, i uspeo je, sve je radilo ok, dakle i njihova i moja je oprema ok. Dok nije bilo nestalo struje, na nekih desetak minuta. ★ Jedino što sam propustio da napomenem, a može biti da je bitno, jeste do da je dečko iz mts-a podesio TV preko dugmića na samom TV, pošto nisam mogao da nađem njegov daljinski (ma, nisam ga koristio 10+ godina).

@LokiMacak : Provereno ('min njet'). Sve radi ok.

@Tzar : Da, dva su uređaja, ADSL modem, i ono što sam bio nazvao "TV modem", a eto pravilno je valjda 'risiver' (i možda jasnije). Da, obe stvarčice su se bile uključile same kad je struja došla. Dve zelene lampice na risiveru i LAN lampica na koju je uključen risiver (ima 4 LAN priključka na modemu i dva su aktivna, jedan za laptop i drugi za TV). ★ E da, nije mi tražen nikakav pin. A kad ga traži, gde se to pojavljuje? Na samom TV-u?
 

_artemis

Početnik
Poruka
26
Ok, rešio sam ga. The rebus. Ne umem (još) da objasnim kako i zašto, ali zapamtio sam proceduru, koju ću opisati (iz istorijjskih i edukativnih razloga, ako neko upadne u sličnu situaciju): Nakon uključivanja risivera i tevea, moram da idem na dugmence "TV" na daljinskom za TV, što aktivira meni "Source", na kome su četiri opcije - TV, EXT1, EXT2 i PC. Zatim idem na EXT2, i upadnem u "sistem", slika se učita. Onda prelazim na daljinski za risiver, i pomoću njega radim sve ostalo. Super. Hvala svima koji su učestvovali.

:worth: :klap: :bye: :kpozdrav:
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.