Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Od skora brat i ja imamo dva racunara pa me interesuje kako mozemo da se umrezimo.Za net koristim adsl telekom, dali mogu oba racunara da funkcionisu na netu i sta nam je potrebno da bi sve funkcionisalo kako treba.
samo jedan kabl od 5 metara koji kosta 200 dinara u prodavnici za racunare. Pre neki dan sam to uradio i funkcionise mi. Ja sam se prikacio tako na mamin adsl i sad imam internet kao ona.
imas opciju preko rutera i mrezna kartice! pre bih preporucio ruter jer racunari mogu da rade nezavisno jedan od druggoa. kod povezivanja 2 racunara pa da delis konekciju preko mrezne kartice mora ti uvek biti upaljen racunar koji je primaran i na koga je vezana konekcija da bi i ovaj drugi koristio isti net. ruter je skuplja verzija ali ne mnogo...ja koristim SBB i ne znam za adsl telekoma, ali mislim da odmah imas mogucnost da povezes nekoliko racunara. mislim da sam negde procitao da svaki njihov ima 4 prikljucka, sto znaci da mzoes vezati 4 racunara!
pogledaj izlaze da li ima bar 2? ako ima slobodno ih povezi kao i do sada sto si radio sa ovim jednim....
hvala.
dali taj kabel ima neki naziv,mislim moram ga nekako traziti u prodavnici...
ako mozes da mi kazes gde se prikljucuje kabel dali treba nesto podesavati?
Pozzz
Ako si skoro uzeo od Telekoma adsl,dobio si kablove sigurno,2 ili 4 komada.
Na modemu imas 4 Lan izlaza,tebi trebaju Lan1 i Lan4 i to je to...
Ako ti je drugi komp u drugoj sobi,odes u bilo koju prodavnicu racunarske opreme i trazis Lan kabl od 5,10m ( koliko ti treba ) i uradis isto.
Hvala na pomoci.
Jos jedno pitanje ne vezano sa ovim.Par dama mi ventilator koji se nalazi na napajanju zastaje povremeno.Pitam se dali je to znak za promenu napajanje ili sta.
Pozzz
Zavisi,ako sve ostalo radi normalno,mozda je samo prljav.
Otvori,ocisti,sipaj kap-dve ulja u rupu ispod nalepnice ( mala okrugla na sredini ),ako i dalje bude zezalo,promeni.