POVERLJIVOST

Arianna

Buduća legenda
Banovan
Poruka
46.570
Koliko cenite poverljiv razgovor?
Sta on za vas znaci?
Molim odgovore :D

Ja ako kazem nekome nesto poverljivo, znaci da tu osobu cenim i da joj verujem.

Prijatelj je neko pred kime mozete izliti svoje srce.
Reci sve sto mislite.

Koliko su ljudi sposobni da cuvaju ono sto im je receno?

Koja su vasa iskustva sa poverljivoscu i koliko ste vi poverljivi?

Pa ima ih samo vrlo su rijetki.......Mislim prijatelj se pokazuje na djelu,pa onda moze covjek da mu se povjeri..Ali tu treba biti bas oprezan.Mene je cak rodica izdala jednom zajednickom prijatelju tako da neke intimne stvari znamo samo Bog i ja.........Danas ljudi mnogo ogovaraju i mnogo lazu jer se valja tako lakse zivi........

Nemam potrebu da izlivam sebe u tom nekom smislu osim u izuzetnim trenucima kada me obuzmu prejake emocije, kada sam u nekom vrtlogu koji me baca na sve strane.
Više kao pokušaj da sagledam nekim drugim očima na tren. Odana sam ljudima ako mi nešto povere i kada su mi bliski i kada nisu, izdaja drugih je izdaja sebe same i onog što jesi ili misliš da jesi.

Sta on za vas znaci?

Reci sve sto mislite.

Vise cenim osobu sa kojom razgovaram nego sam razgovor.

Par puta mi se obilo o glavu kada sam nekima verovao vise nego sto je trebalo.
Jako mali broj ljudi zna neke stvari o meni, njima mogu sve da kazem i da im pomognem kada god zatreba.
Mislim da sam osoba vredna poverenja, mada to vecina nas misli za sebe, umem da cuvaj tajnu i sta mi se kaze u poverenju ne odajem nikome.

Sta on za vas znaci?

Reci sve sto mislite.

Znaš kako to ide, dođe komšinica pa će da mi u povjerenju ispriča nešto što je neka druga njoj u povjerenju ispričala....
Zato ne vjerujem ljudima jer ljudi imaju tu "potrebu" da se i drugima pohvale šta su saznali...
S druge strane, kad mi se netko povjeri, to je "zaključano" jer nikada nisam imala ni volje ni želje da prekapam i analiziram tuđe živote...imam dovoljno i ovaj svoj jedan.

Sto se poverljivosti tice,tu moramo razgraniciti,koji pol,ima prirodnu prednost,da bude poverljiv.Ne bih zeleo,da me neke uvazene koleginice,sa ovoga foruma,
pogresno shvate.Ali ja ne mogu,a da ne kazem,jednu veliku istinu.Naravno,necemo da generalizujemo stvari,ali moramo ipak,da potpuno objektivno,potpuno
neostrasceno,i sa jednim postenim p[ristupom,rezimiramo sledece.Zenski pol,nazalost,u velikoj vecini slucajeva,nije obdaren tom privilegijom,da ceni poverljivost.
Zenska populacija,po samoj svojoj psihickoj konstituciji,naklonjena je,da svaku informaciju,do koje dodje,vrlo brzo,prosledi dalje.
Iz tog razloga.recimo svim politicarima,na vaznim funkcijama u stranim zemljama (ne znam kako je kod nas),preporuceno je,da vazne informacije,iz oblasti politike,
a koje imaju izvesnu vaznost,nikako ne prezentuju svojim suprugama.Ja to ne smatram,kao neku slabost,zenske populacije,vec jednostavno,to je njihova priroda,
i to uvek terba imati u vidu,kada se plasiraju,neke poverljive informacije,koje nisu za siru javnost

Ne treba sve govoriti drugima, pogotovo ne nase slabosti. Ako to ucinimo, treba imati na umu da smo mu tad u ruke dali mac sa kojim moze da nas brani, ili unisti. Vrlo cesto ispadne ovo drugo. Ne mora odmah, ali dodje do svadje, raskida, uvreda... Nesto se desi i onda se izlane.

ПОВЕРЉИВОСТ....

Веома значајна и филозофска тема која се може тумачити на више начина.

1. ПОВЕРЉИВОСТ коју обично као и у горњим постовима тумачите, одликује се очекивањем чувањем неке тајне коју смо поверили неком из било ког разлога.

Сами смо прекршили ТАЈНУ, чим смо се неком поверили. :)

2. ПОВЕРЉИВОСТ, јесте позитивна онда када смо спремни да некоме изнесемо своје проблеме, а тај неко има вољу да нас саслуша, да нас разуме, да нам помогне на неки начин, ако је у мочи.
Ово се називива у правом смислу речи поверљивост, где наша потреба да се некоме пожалимо, са неким посаветујемо, АЛИ БЕЗ ОБАВЕЗЕ ДА НЕКОГА ПРИМОРАВАМО НА ТАЈНОВИТОСТ!

Тајна ће остати тајна, онда када се особа којој верујемо постави заштитичнизки и пријатељски према нама, и без покушавања искоришћавања ситуације и сазнања која смо некоме дали.

Ја као мушкарац, највише верујем женама, и у женама налазим праве особе од поверења. Без обзира на то што жене у неким, многим случајевима не чувају тајне, већ је износе на видело, у неким ситуацијама.
Поверење које се укаже, а жене не сачувају, у многим случајевима, јесу позитивни дело, зато што у неким ситуацијама долази до несвесног изношења истине, тајне, на овај или онај начин, који резултује позитивном развијању проблематике или ситуације коју смо поверили некоме....

Значи, под бројем 2 је оно право поверење, које се подразумева као истински позитивно. :)

Poslednja izmena:
Volim da ćutim i sakrivam najtanije deliće sebe od svih ostlaih.Malo je onih pred kojima mogu biti ono što zaista jesam.Samo pred prijateljima razmišljam naglas, samo njima govorim svoje tripove i sranja.I podrazumeva se da će da čuvaju tajne, ako ih uopšte i ima, i ja njihove.''Radio Mileve'' izbegavam.

više se meni povjeravaju nego ja njima
iz prostog razloga što vidim šta sve do mene dođe
kad mi se naglasi d aje povljerljivo - to je to - ostaje u meni
ako ne naglase, možda ću nekome pomenuti, ali opet vodeći računa kako ću to plasirati i samo u više ciljeve

Back