Poverenje u vezi

Koliko je značajno i šta podrazumeva ?
(pre svega lično iskustvo, posle opšta mesta )

Koliko je iskrenost deo poverenja? Šta se govori, šta ne.

Pogledajte prilog 1338840
iskrenost je ubedjenje da govoris istinu :)
A problem sa istinom je , da istina ima raznih i ovise od coska gledanja
Poverenje je spremnost jedne strane da postane ranjiva prema drugoj strani

U globalu, kada odlučujemo da li da verujemo osobi, na nas utiču mnogobrojni faktori, kao što su:

lične predispozicije da verujemo, što je povezano sa našom psihom, koja je, sama po sebi, podređena mnogim životnim događajima (oni mogu biti potpuno nepovezani sa osobom kojoj odlučujemo da verujemo ili ne);
odnosi i prošla iskustva sa osobom i njenim prijateljima, uključujući i glasine i ogovaranje;
mišljenja o delima i odlukama koje je osoba učinila u prošlosti.

Ja nisam osoba koja je spremna da postane ranjiva prema drugoj osobi, i sumnjicav sam, tako da nemam poverenja u nikoga.Sto se tice iskrenosti,stvar je takta kako nesto reci, a da se druga strana ne povredi.Istina moze gadno da povredi osetljivu osobu

Poverenje je spremnost jedne strane da postane ranjiva prema drugoj strani
da
Ja nisam osoba koja je spremna da postane ranjiva prema drugoj osobi, i sumnjicav sam, tako da nemam poverenja u nikoga.Sto se tice iskrenosti,stvar je takta kako nesto reci, a da se druga strana ne povredi.Istina moze gadno da povredi osetljivu osobu
ja sam ponekad zahvalna ako mi se ne kaže istina. Osećam da se nešto prećutalo, ali se pravim ko da nije ništa. Jer.. nekad mi se čini da je naša sujeta ta koja nas tera da kopamo izvesne stvari, a bez kojih bi nam bilo dobro.

U tom smislu, smatram recimo da smo kao ljudi počašćeni zaboravom kao i nepostojanjem svesti o patnji drugih ljudi, jer je to teško nositi za jednog čoveka.Tako nešto se i na veze može prebaciti. Međutim, postoje neizrečene istine koje stoje kao zid između 2 osobe i udaljavaju ih. Generalno, sve što stoji kao zid valjalo bi srušiti, ako nam je stalo do te veze.

da

ja sam ponekad zahvalna ako mi se ne kaže istina. Osećam da se nešto prećutalo, ali se pravim ko da nije ništa. Jer.. nekad mi se čini da je naša sujeta ta koja nas tera da kopamo izvesne stvari, a bez kojih bi nam bilo dobro.

U tom smislu, smatram recimo da smo kao ljudi počašćeni zaboravom kao i nepostojanjem svesti o patnji drugih ljudi, jer je to teško nositi za jednog čoveka.Tako nešto se i na veze može prebaciti. Međutim, postoje neizrečene istine koje stoje kao zid između 2 osobe i udaljavaju ih. Generalno, sve što stoji kao zid valjalo bi srušiti, ako nam je stalo do te veze.
Postoje neizrecene istine, koje se ticu necije proslosti, a segment te proslosti nema nikakve povezanosti sa momentalnom vezom i nema nikakvog razloga da se govori o tome.Patnje drugih ljudi su ponekad deo necije profesije, i ne mozes ih ostaviti na pragu kuce.Medjutim, ako veza pociva na lazi, na laznoj biografiji, na izmisljenom zivotu, onda , ako istina izidje na videlo, nastaje tragedija

ko se zaebe
zaebe se
jer popravnog nema

teme je zanimljiva iz konteksta profila korisnika koji pisu
gde su vecina razvedenih, tako da neko moje misljenje
koje naravno nije referentno

je da su vecina negde skrenuli u albukerki a da pre toga nisu gledali u onaj sign
koji je treptao kao semafor prvo zuto pa onda crveno i preko zvucnika im oglasavao
jezik za zube, nikom ne veruj, jezik za zube nikom ne veruj, jezik za zube, nikom ne veruj.....

Дефинитивно једна од кључних ствари у здравом људском односу, а поготово у везама, браковима...

lično iskustvo mi se oslanja na instinkt

opšta mesta govore da je za neke stvari najbolje preskočiti objašnjenja i ispovesti,
neki detalji ipak trebalo bi da ostanu zauvek lična i intimna svojina.

lično iskustvo mi se oslanja na instinkt

opšta mesta govore da je za neke stvari najbolje preskočiti objašnjenja i ispovesti,
neki detalji ipak trebalo bi da ostanu zauvek lična i intimna svojina.
OK nećeš pričati o bivšimabar noe ufubljjuci se ako si na to mislila. To samo budale čine.

Sa nečim što je rascisceno nema potrebe brljati..

znacajno je i podrazumeva da verujem da me nece prevariti.
iskrenost je vazan deo poverenja u smislu sto neko apriori poverenje biva testirano kroz iskrene odnose a ne govori se ono sto se smatra nebitnim za vezu (tipa, neko te muva ali ti tome ne pridajes znacaj ni u smislu interesovanja ni u smislu neprijatnosti).

Na prvo mjesto stavljam poštovanje. Poštovanje pred prijateljima, pred roditeljima, u javnosti, kada ste sami, poštovanje bilo gdje – sve je to ono što partneri moraju da imaju da bi taj odnos funkcionisao.

Na drugo mjesto bih stavila iskrenost. Laž je nemoguće sakriti, istina se sazna prije ili kasnije. Ne idu zajedno iskrenost i nečiji izgovori, ne mogu se miješati prave emocije i lažne izjave osjećanja, ne mogu neiskvarene kockice srca i krckavi prljavi temelj. Kada laž guši čovjeka, on ne ostaje bez daha, ostaje bez vjere u ljubav, dobrotu, iskrenost.

Tajne. Nema mnogo razlike između laži i tajne, osim ako je tajna dobronamjeno orijentisana. U svakom drugom slučaju tajna je naizgled slatko upakovana laž kojom se zamazuju oči da se ne bi došlo do istine. Kada se nešto krije, to mi je signal da se preispitaju emocije i koliko to vaše više ima smisla. Ponašanje je to koje odaje ljude, ponašanje koje može biti toliko maskirano da se ispod ne vidi suština. Obraćanje pažnje na sitnice i detalje, jer baš ti detalji su ključ za otvaranje tkzv. maske.

Nijedan čovjek ne može da trpi toliko nepravde, ružnog ponašanja, lažnih obećanja. Srce ima svoje granice, svoj kapacitet, ako ga natrpate nepravdom, umorit će se.

Back