Povećanje zarada za sve u javnom sektoru

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.854
Na večerašnjem sastanku sindikata prosvete sa predstavnicima Vlade Srbije dogovoreno je da sindikati sutra vlastima dostave konačan predlog za povećanje plata u ovoj godini, uz uslov da se to povećanje odnosi na sve zaposlene u javnom sektoru i na penzionere, saopštio je Sindikat obrazovanja Srbije.
http://www.danas.rs/danasrs/iz_sata...za_sve_u_javnom_sektoru.83.html?news_id=30175
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Један разуман и несебичан захтев синдиката ! Нису само просветари и полицајци стављени под ,,ембарго''- замрзавање плата пре две године. И пожурили да (за)узму бољу позицију у расподели пара од Телекома. Међутим и телеком неће проћи како је очекивано па....Зато, треба следити овај разумни захтев па све категорије ставити на један крај стола а на други крај расположиви износ пара. Правично поделити свима колико има пара.

Ово социјално комешање је очекивано. Док је било пара намакнутих од ,,распродаје'' друштвене имовине био је и социјални мир. И толико глупавих одлука министара (и Влада)од 2000-те, да су све паре гуране у потрошњу уместо какву-такву производњу. Изгубили смо производну моћ а и тржишта.
Сада је дошао тренутак отрежњења, можда и прекрасно. Имали смо прилике да видимо где су други грешили и те грешке не понављамо и ми.
Стичем утисак као да је намерно рађено овако да се у тој мутљавини многи окористили.
А Србија - боли њих ћоше за њу.
 
Poslednja izmena:
Nikolić bi da mu se pridruži....

СНС (Николић) је запливао на узбурканим таласима социјалне беде. Сада му је прилика (јединствена) да уграби нешто од власти. Није он то због нараода већ што СНС жуди за влашћу а до народа му је као до лањског снега. Да му је до народа, неби га у ове мрзле дане изводио на улицу а постоји и могућност да после митинга попију батине јер и полиција штрајкује и нема ко да народ брани.
А ко зна, можда Николић ово све ради у дослуху са ,,жутима'', да се исценирају превремени избори, избегне (одложи) социјални притисак, оперу руке и покуша изнова да лажу народ.
 

Back
Top