Povecanje Brzine telekom srbija?

Evo informacija...

Od 1. februara će doći do određenih izmena u ADSL i IPTV servisima.
OPEN ADSL – brži upload

Telekom Srbija od 1. februara dodatno izlazi u susret sve izraženijim potrebama korisnika da putem Interneta razmenjuju multimedijalne sadržaje, pre svega fotografije i video-klipove. Uz povećanje brzina upload-a, od 1. februara biće niže mesečne pretplate za većinu Click paketa sa dinamičkom IP adresom.

Korisnici Click 1 paketa, kojima se brzina download-a povećava na 1536 kb/s, ubuduće će moći da šalju svoje priloge na Internet duplo većom brzinom od 256 kb/s, uz izmenjenu cenu mesečne pretplate u iznosu od 1.299 dinara*.

Najveću promenu osetiće korisnici Click 2 paketa, koji od 1. februara prelaze na Click 4 paket i kojima se povećavaju obe brzine – preuzimanja sadržaja sa Interneta (download) sa 2048 kb/s na 4096 kb/s i slanja sadržaja prema Internetu (upload) sa 192 kb/s na 512 kb/s. Pored povećanja brzina, korisnicima tog internet paketa smanjena je i mesečna pretplata na 1.799 dinara*, što je ujedno i nova – niža pretplata za Click 4 paket, koji će imati duplo većinu brzinu upload-a od 512 kb/s.

Korisnici Click 6, Click 8 i Click 16 paketa ubuduće će imati brzinu slanja podataka na Internet od 1024 kb/s, dok će mesečna pretplata za Click 8 biti niža i iznosiće 3.530 dinara*. I korisnike paketa Click 16 od 1. februara očekuje sniženje mesečne pretplate na 3.825 dinara*.

Iste izmene u pristupnim brzinama uploada i downloada, od 1. februara uvode se i za korisnike koji Internetu pristupaju putem statičkih IP adresa, uz smanjenje iznosa mesečne pretplate – do čak 22% za korisnike Click 16 paketa.

*Sve cene su bez poreza

Dakle korisnici Click 1 paketa (kakvih je više od 80%) će plaćati 118 dinara više za manje unapređenje svoje konekcije. Najbolje će proći korisnici Click 2 paketa koji postaju korisnici Click 4 (duplo veći upload i down brzine), a tu je i pojeftinjenje od 15 dinara. Korisnici viših paketa će imati 1Mbs upload brzinu, i smanjene cene, tako da će Click 16 imati cenu sadašnjeg Click 8.

jasno kao dan , sa 1 na 1.5... sa 2 na 4... itd

P.S. Sramotno je sto su sa 1 prebacili na 1.5 ... makar da su stavili na 2 :(

http://www.open.telekom.rs/home/News.aspx?temp=5&cid=43883 ovde pise da ce da ubrzaju net a mene zanima da li vazi ovo za stare korisnike ?(posto kod njih je vazniji novi korisnik nego neko ko ima adsl 3 god )

Ово све давно већ има у СББ понуди... А то да им је важнији нови корисник....наравно... ја сам дебил потписао уговор са сбб-ом на две године за брзину од 4 М само да би добио онај буђави дигиталниј пријемник који ни не користим...а сада да потписујем нови уговор уместо 4 М имао би 8М... ебамо је дигитални пријемник....

Kada bi se taj SBB opametio pa da daje samo net bez kablovske, ovi iz lelekoma, ili bi se ugasili u roku od godinu dana ili bi morali da drasticno povecaju brzine, a ovi nece, ovima se moze, i tako to ide, mi se mucimo sa netom kao da zivimo na Zelenortskim Ostrvima :(

Ja sam isto zadovoljan telekom imam adsl vec tri god veza stabilna retko kad pukne veza max jednom mesecno download konstatan ali velika mana slab download tj spor samo 120kbs a na placuju 1500 sto je puno nadam se da cu da ubrzaju download od 1 februara ako ne odoh kod nekog drugogo provajdera

Poslednja izmena:
ja koristim ADSL 1024/128 vec godinu dana, i relativno sam zadovoljan osim sto bih voleo da imam veci download nego trenutni oko 100 kb/s :(((

Sada ce biti 256 ako budu povecali :D

Pa ako decko koristi paket od 1 mega bit po sekundi od 1 februara mu nikako nemoze biti toliki download, pa sada ti izracunaj kako ;)

Ja sam isto zadovoljan telekom imam adsl vec tri god veza stabilna retko kad pukne veza max jednom mesecno download konstatan ali velika mana slab download tj spor samo 120kbs a na placuju 1500 sto je puno nadam se da cu da ubrzaju download od 1 februara ako ne odoh kod nekog drugogo provajdera

Xaxaxax, pa kod bilo koga drugog da odes bice ti isto, znaci ako Telekom nepoveca brzine, nemoze niko z:cry:

Pa ako imas paket od 1 mb,teorijski ti download ne moze biti veci od 128 kb/s ,zbog necega sto se zove agregacija. Znaci svoj protok ( na primer 1mb( sto je 1024 kb/s)) podelis na 8 i dobijas optimalnu brzinu downloada. Za paket od 1 mb to je 128 kb/s ,ali to u praksi bude jos manje . Varira od 100 do 120.
Ni kod jednog provajdera u paketu od 1 mb ne mozes dobiti vecu brzinu downloada ( na primer 150 ili 200 kb/s).

Pa ako imas paket od 1 mb,teorijski ti download ne moze biti veci od 128 kb/s ,zbog necega sto se zove agregacija. Znaci svoj protok ( na primer 1mb( sto je 1024 kb/s)) podelis na 8 i dobijas optimalnu brzinu downloada. Za paket od 1 mb to je 128 kb/s ,ali to u praksi bude jos manje . Varira od 100 do 120.
Ni kod jednog provajdera u paketu od 1 mb ne mozes dobiti vecu brzinu downloada ( na primer 150 ili 200 kb/s).

Pa nisam ni ja rekao za to ja sam rekao a neki provajderi daju za 1500din 2mb a ja kod telekoma dobijem 1

Pa nisam ni ja rekao za to ja sam rekao a neki provajderi daju za 1500din 2mb a ja kod telekoma dobijem 1

Daje ti SBB znaci mnogo povoljnije pakete..., al to nije ADSL. A sto se tice drugih provajdera sto daju 2 mega bita za 1500 din, ako nisi primetio to su sve akcije koje traju u zavisnosti od 6 meseci do godinu dana, i posle se vracas na staro.
Ja ti samo hocu reci da je sve to kratkog veka, a kada telekom pojaca brzine onda ce to da bude za stalno.

Izgleda da sam medju svima vama jedini srecnik kome ce da smanje brzinu sa 2 na 1mb za istu cenu z:cry:
Tacnije sad me teraju da potpisem ugovor na 2 godine kod njih za istu brzinu sto mi ne pada na pamet (u pitanju je Orion Telekom) tako da ozbiljno razmisljam o menjanju provajdera... z:(

Izgleda da sam medju svima vama jedini srecnik kome ce da smanje brzinu sa 2 na 1mb za istu cenu z:cry:
Tacnije sad me teraju da potpisem ugovor na 2 godine kod njih za istu brzinu sto mi ne pada na pamet (u pitanju je Orion Telekom) tako da ozbiljno razmisljam o menjanju provajdera... z:(

Sacekaj ti ipak da vidis da li je ovo stvarno sto je najavljeno ;), pa kada vidis jeli ili nije, onda se odluci za najbolje resenje.

Imas mogucnost za nekog drugog operatera i otiso si kod tih slepaca? Nisi mi jasan, ako je tako...

Back