Pouzdanost automobila - Nemci sad vec normalno losi

lionagate

Ističe se
Poruka
2.969
Americki Consumer reports napravio listu pouzdanosti automobila po prijavama kvarova registrovanih clanova, za period 2020-2023, na 330 hiljada automobila. Evo liste od boljih ka losijim brendovima:

1 Lexus 78
2 Toyota 76
3 Mini 71
4 Acura 70
5 Honda 70
6 Subaru 69
7 Mazda 67
8 Porsche 66
9 BMW 64
10 Kia 61
11 Hyundai 56
12 Buick 55
13 Infiniti 53
14 Tesla 48
15 Ram 46
16 Cadillac 45
17 Nissan 45
18 Genesis 44
19 Audi 43
20 Chevrolet 43
21 Dodge 42
22 Ford 40
23 Lincoln 38
24 GMC 36
25 Volvo 28
26 Jeep 26
27 Volkswagen 26
28 Rivian 24
29 Mercedes-Benz 23
30 Chrysler 18
Link, LInk --- Consumer Reports

Tu su registrovani manji kvarovi kao skripa kocnica, odvajanje obloge unutrasnjosti pa preko ozbiljnijih kvarova na motoru, menjacu, bateriji i punjacu za EV.
Podaci iz zalbi vlasnika se kombinuju sa testiranjem modela casopisa i ocenama zadovoljstva korisnika i dobije se ova lista.

U svakom slucaju VW i Merdza sad vec tradicionalno losi, od Svabova samo Mini/BMW dobri, Porse i Audi sredina. Ali ono sto je najbolja fora da je cak i Tesla koju chika dlugomir ne podnosi (jer ne moze ni tocak od Tesle da kupi) bolja od komplet Audija, VW i Mercedesa.

Japance ne treba ni komentarisati, tradicionalno dobri i pouzdani modeli.

Edit.
Neki brendovi (Mitsubishi, Alfa ) nisu usli na listu jer nije bilo doboljno revjua za njih.

Americki Consumer reports napravio listu pouzdanosti automobila po prijavama kvarova registrovanih clanova, za period 2020-2023, na 330 hiljada automobila. Evo liste od boljih ka losijim brendovima:

1 Lexus 78
2 Toyota 76
3 Mini 71
4 Acura 70
5 Honda 70
6 Subaru 69
7 Mazda 67
8 Porsche 66
9 BMW 64
10 Kia 61
11 Hyundai 56
12 Buick 55
13 Infiniti 53
14 Tesla 48
15 Ram 46
16 Cadillac 45
17 Nissan 45
18 Genesis 44
19 Audi 43
20 Chevrolet 43
21 Dodge 42
22 Ford 40
23 Lincoln 38
24 GMC 36
25 Volvo 28
26 Jeep 26
27 Volkswagen 26
28 Rivian 24
29 Mercedes-Benz 23
30 Chrysler 18
Link, LInk --- Consumer Reports

Tu su registrovani manji kvarovi kao skripa kocnica, odvajanje obloge unutrasnjosti pa preko ozbiljnijih kvarova na motoru, menjacu, bateriji i punjacu za EV.
Podaci iz zalbi vlasnika se kombinuju sa testiranjem modela casopisa i ocenama zadovoljstva korisnika i dobije se ova lista.

U svakom slucaju VW i Merdza sad vec tradicionalno losi, od Svabova samo Mini/BMW dobri, Porse i Audi sredina. Ali ono sto je najbolja fora da je cak i Tesla koju chika dlugomir ne podnosi (jer ne moze ni tocak od Tesle da kupi) bolja od komplet Audija, VW i Mercedesa.

Japance ne treba ni komentarisati, tradicionalno dobri i pouzdani modeli.

Edit.
Neki brendovi (Mitsubishi, Alfa ) nisu usli na listu jer nije bilo doboljno revjua za njih.
Jel imas ti za tocak tesle m

Mada je cudno da im je Genesis losije plasiran od Hyundai/Kia. Lexus/Acura/Infiniti su bolje plasirani od baznih brendova.
Nije to nista cudno mnogo vise elektronskih komponenti mnogo vise mogucnosti da se nesto pokvari ,,,Mecka od 2015 ima 104 modula ili komop za raznorazne stvari i vecina kvarova su gluposti koje je nekad tesko naci a i ovde se radi o benz autima gde Nemci nisu imali bas srece zadnjih nekoliko godina ili EU birokrate su ih terale u nekom drugom smeru ,, Radi se o ovim modelima a ja ti garantujem da im najvise gresaka dolazi od EQS i GLB
C-Class
EQS
GLA
GLB
GLE

Nemoj da te pali, on Teslu po sopstvenom priznanju vozi na lizing što znači da u svom vlasništvu nema nikakav auto. Ni točkove. Sutra nešto da mu se desi diler ili banka uzimaju sve. Za to vreme ti i ja imamo kola u svom vlasništvu i to će naši potomci naslediti šta god da bude.
To i jeste problem, sto si ti nasledio automobil od nekog svog pretka, askurdjela mozda? A od tebe ce naslediti tvoji unuci. Da, to je problem. pa u to ime, jesi li ti nekad vozio automobil mladji od 5 godina starosti tj. da li si seo u tvoj omiljeni VW Golf II 1.6d dok je jos bio kako tako u predskolsko doba? Mislim na predskolsko doba Golfa II a ne tvoje, u tvoje predskolsko doba jos nisu izumeli SUS motor.

Zasto neko vozi lizirana kola? Zato sto stalno vozi novi automobil, zato sto ima firmu i skida porez na lizirana kola a koja moze i da otkupi upola cene ako hoce da ih vozi i posle isteka lizing perioda. A zasto bi vozio model star 5 ili 6 godina kada mozes da vozis novi model koji jos mirise na fabriku? Da mi se sutra nesto desi bas bi me na onom svetu boleo rasplodni organ za automobil koji mi ostao na ovom vasem svetu a moji potomci na ovom svetu imaju vec svoje zivote, svoje poslove i, gle, svoje automobile, ne treba im moj u nasledje. Ali zato ce naslediti vise keshovine jer sam bolje finansijski razmisljao od tebe.

Poslednja izmena:
Sanse nema da su Mini i BMW u top 10
Mislis lazu njihovi vlasnici? Koje jajare americke.
Pazi kad je slicne ankete i istrazivanja radio i nemacki ADAC, mislim na manjem uzorku jer je USA 4,5-5 puta mnogoljudnija od Svabije a Americani imaju vise automobila po glavi stanovnika. Rezultati su slicni mada su Svabovi vece patriote pa su svoje marke malo pogurali gore, pre svega mislim na VW i MB, propale brendove.

Zasto neko vozi lizirana kola? Zato sto stalno vozi novi automobil, zato sto ima firmu i skida porez na lizirana kola a koja moze i da otkupi upola cene ako hoce da ih vozi i posle isteka lizing perioda. A zasto bi vozio model star 5 ili 6 godina kada mozes da vozis novi model koji jos mirise na fabriku?
Tesko ko to razume u Srbiji ..Jedini minus koji sam ja imao je tih prvih par meseci ako se nešto desi ..Meni su zapalili auto nakon mesec dana jednu ratu sam platio a dao sam dosta ucesca kako bi imao otlupnu cenu 1500€ posle 4g ..To ucesce je otišlo u vetar. Pre toga mi se dogodilo skoro po isteku me opali jedan i napravi totallku..Tu sam dobio pare kao da sam vlaskik auta a ne korsirnika... Ako se daje min za ucesce i vraca auto onda te boli dupe

Poslednja izmena:
Mislis lazu njihovi vlasnici? Koje jajare americke.
Pazi kad je slicne ankete i istrazivanja radio i nemacki ADAC, mislim na manjem uzorku jer je USA 4,5-5 puta mnogoljudnija od Svabije a Americani imaju vise automobila po glavi stanovnika. Rezultati su slicni mada su Svabovi vece patriote pa su svoje marke malo pogurali gore, pre svega mislim na VW i MB, propale brendove.
Nemci su dobri da ne kažem najbolji za dizel vozila tu im nema ravnih.. Bezince iz Nemacke ne kupujem a ni iz Francuske ..

Nemci su dobri da ne kažem najbolji za dizel vozila tu im nema ravnih.. Bezince iz Nemacke ne kupujem a ni iz Francuske ..
Nemci su prevaranti u oblasti dizel motora, dokazano. Zato se VW jedva odrzao da ne propadne po otkrivanju namestenih podataka.

Ako vozis na benzin/dizel sipan na benzinskim pumpama (u Srbiji preko 12% skuplji dizel, ovde gde sam ja slican odnos) ne znam koliko se isplati voziti dizel u Srbiji ako na to dodas i vecu cenu dizel vozila. Plus prednosti benzinskog motora u odnosu na dizel u toku voznje. Uostalom, da je dizel motor bolji ugradjivali bi ga i omiljena dva brenda na forumu (i svim portalima u Srbiji), Lambodzini i Ferari. Ocito konstruktori ta dva omiljena brenda u Srbalja ne citaju srpske forume jer nisu jos provalili da ih od savrsenog automobila deli samo to da ugrade dizel pozamljen od VW-a u SF90 recimo.

Ozbiljno, svako vozi ono sto moze ili zeli. Pa tako imas ljude koji su se nekako nategli da kupe svabu dizelasa i onda voze na kamionski ili traktorski dizel, voze ejj dizel, i ejjjjjj svabu. Imas ljude kojima je doope zinulo na SUV pa ga drndaju kroz guzvu preko Gazele i ne idu ni 50km od Beograda a imas ljude koji voze ono sto mogu da priuste sebi, voze koliko im treba i automobil je za njih pre svega prevozno sredstvo koje im olaksava zivot a ne statusni simbol. Ima nas raznih ali za sve ima mesta.

Poslednja izmena:
Nemci su prevaranti u oblasti dizel motora, dokazano. Zato se VW jedva odrzao da ne propadne po otkrivanju namestenih podataka.

Ako vozis na benzin/dizel sipan na benzinskim pumpama (u Srbiji preko 12% skuplji dizel, ovde gde sam ja slican odnos) ne znam koliko se isplati voziti dizel u Srbiji ako na to dodas i vecu cenu dizel vozila. Plus prednosti benzinskog motora u odnosu na dizel u toku voznje. Uostalom, da je dizel motor bolji ugradjivali bi ga i omiljena dva brenda na forumu (i svim portalima u Srbiji), Lambodzini i Ferari. Ocito konstruktori ta dva omiljena brenda u Srbalja ne citaju srpske forume jer nisu jos provalili da ih od savrsenog automobila deli samo to da ugrade dizel pozamljen od VW-a u SF90 recimo.

Ozbiljno, svako vozi ono sto moze ili zeli. Pa tako imas ljude koji su se nekako nategli da kupe svabu dizelasa i onda voze na kamionski ili traktorski dizel, voze ejj dizel, i ejjjjjj svabu. Imas ljude kojima je doope zinulo na SUV pa ga drndaju kroz guzvu preko Gazele i ne idu ni 50km od Beograda a imas ljude koji voze ono sto mogu da priuste sebi, voze koliko im treba i automobil je za njih pre svega prevozno sredstvo koje im olaksava zivot a ne statusni simbol. Ima nas raznih ali za sve ima mesta.
Računica je jasna ako voziš dosta kuoujes dizel em što prelaze mnogo vise em što su na auto putu mnogo ekonomicniji ..To varanje sa softverom je davno bilo a što se tiče mog misljenja oko toga ..**** se meni za co2 i poreze koji se plaćaju na njega
Nzn sto Ferrari trpas u pricu kad ta auta ne prelaze puno niti mogu ali oni koji to rade su Taxi sirom EU i niko ama bas niko se nije odlucivao za bezinca dok ih nisu naterali pa sad moraju da guraju ove hibride i el ..

Računica je jasna ako voziš dosta kuoujes dizel em što prelaze mnogo vise em što su na auto putu mnogo ekonomicniji ..To varanje sa softverom je davno bilo a što se tiče mog misljenja oko toga ..**** se meni za co2 i poreze koji se plaćaju na njega
Nzn sto Ferrari trepas u pricu ta auta ne prelaze puno niti mogu ali oni koji to rade su Taxi sirom EU i niko ama bas niko se nije odlucivao za bezinca dok ih nisu naterali pa sad moraju da guraju ove hibride i el ..
Zasto trpam Ferari? Pa zato sto su na ovom forumu ljudi ekstremno stucni oko tog brenda.

Hajdemo ovako, prosecna godisnja predjena kilometraza za prosecnog vlasnika prosecnog automobila u Srbiji je 8 hiljada kilometara (ako neko ima neki drugaciji podatak, sa linkom, neka izvoli da ga postira). Sto bi bilo 640L benzina (ili 112 hiljada dinara odnosno nesto manje od 950 eura na godinu dana), dizelas potrosi 460L ( 91 hiljade dinara ili 775 eura). Razlika 175 eura na godinu dana. Koliko vise placa vlasnik dizela registraciju, koliko vise kosta dizel automobil? a koliko godina treba da se otplati ta razlika sa ustedom od 175 eura na godinu dana u ceni goriva? Malo mi teze ide matis, mozes da sracunas?

Dizel u Srbiji iam samo smisla ako prelazis 30 hiljada km najmanje ili ako vozis stari automobil (manja razlika u ceni automobila) ili ako vozis na kamionski ili traktorski dizel ( 1euro po litru).

A sto se tice ovog merenja (pogotovo iz USA) ja u to puno ne verujem..Ne treba mi njihovo misljenje znam dovoljno o tim stvarima da mi zaista nije potrebno ..Ko jos može da veruje tim ljudima koji proglase Fordov 1,0 Ecoboost za 2 najbolji motor ..Ja sam uzeo pare na njima ne zalim se ali ti auti ne mogu da sastave 150k km ..

Zasto trpam Ferari? Pa zato sto su na ovom forumu ljudi ekstremno stucni oko tog brenda.

Hajdemo ovako, prosecna godisnja predjena kilometraza za prosecnog vlasnika prosecnog automobila u Srbiji je 8 hiljada kilometara (ako neko ima neki drugaciji podatak, sa linkom, neka izvoli da ga postira). Sto bi bilo 640L benzina (ili 112 hiljada dinara odnosno nesto manje od 950 eura na godinu dana), dizelas potrosi 460L ( 91 hiljade dinara ili 775 eura). Razlika 175 eura na godinu dana. Koliko vise placa vlasnik dizela registraciju, koliko vise kosta dizel automobil? a koliko godina treba da se otplati ta razlika sa ustedom od 175 eura na godinu dana u ceni goriva? Malo mi teze ide matis, mozes da sracunas?

Dizel u Srbiji iam samo smisla ako prelazis 30 hiljada km najmanje ili ako vozis stari automobil (manja razlika u ceni automobila) ili ako vozis na kamionski ili traktorski dizel ( 1euro po litru).
Mogu kod mene je dizel jeftiniji nekih 10% i imam 2komada jedan na firmu a drugi na zenu oba dizela ..Kombijem prelazim pko 40k km na godinu a registracija mi je nekih 1000€ aki mi to ide pod trosak tako da me ne zulja ..Trosi 7-7,5l a bezinaca nema u ponudi jer ga niko nebi ni kupio 🤣 Tako da nema ni izbora ..Drugi auto mi je passat B8 2,0tdi karavan nzn koliko prelazim imam ga mesec dva prešao sam 8k km ...Napisao sam ti ako vozis kuoujes dizel ako ne kupis bezin jer ti dizel vraca pare ako vozis dovoljno km ..Kod mene je ta granica ispatovosti 20k km na godinu...

Poslednja izmena:
Evo malo o tome da se nauci ;)

Diesel engines do last longer than petrol ones. Diesel is a light oil and when burned and used as fuel by the vehicle it lubricates the parts of the engine. This prolongs the life of the engine. Petrol is a detergent and washes away oil from the components of the engine, therefore, wearing it out quicker.
Typically you can get between 250,000 km to 300,000 km from a petrol engine before it starts to burn oil and wear out. A diesel engine can easily manage 500,000 km and still have room to keep going and going. If your diesel engine is properly maintained, most mechanics say that you can expect it to run on the road for 30 years

A sto se tice ovog merenja (pogotovo iz USA) ja u to puno ne verujem..Ne treba mi njihovo misljenje znam dovoljno o tim stvarima da mi zaista nije potrebno ..Ko jos može da veruje tim ljudima koji proglase Fordov 1,0 Ecoboost za 2 najbolji motor ..Ja sam uzeo pare na njima ne zalim se ali ti auti ne mogu da sastave 150k km ..

Aaa, pa tako kazi, nista ne veujes Amerikancima, pa cak iako su oni uhvatili u prevari sa dizel motorima VW a ne obrnuto.
A, moze i "razumno" objasnjenje zasto su izgurali Toyote/Lexuse, Honde/Acure, pa cak Mini/BMW na vrh pouzdanosti, ispred Forda ili GMC-a? A zatim i "razumno" objanjenje zasto je na listama pouzdanosti cak i taj Ford ispred VW-a? Ali da ne spominjes mrznju (glasali su vlasnici VW-a za p[ouzdanost VWa), neverovanje u rezultate jer su Ameri lazljivi (kako se to dokazuje? zasto bi oni bili lazljiviji od Nemaca, Kineza ili Sba?).

Uzgred, ja pisem o prosecnom srpskom korisniku automobila koji prelazi prosecnih 8 hiljada km godisnje, ti pises o taxi soferima (cisto sumnjam da i oni obrnu 100k km godisnje po BGD) i trgovackim putnicima izmedju Subotice i Beograda. Prosecan Beogradjanin zivi recimo na NBGD a radi na Zvezdari i dnevno predje u oba pravca 15km sto bi na 230 radnih dana bilo 3450km pa se nekako nategne jos toliko da preveze u ostalim danima u godini. U manjim gradovima vozaci predju jos manje na relaciji posao-kuca, moj surak u NS ima Punto kojim je za 10 godina presao ispod 60 hiljada a svaki dan se vozi na posao sa Salajke na Grbavicu i svake godine ide na letovanje na Halkidiki.

To i jeste problem, sto si ti nasledio automobil od nekog svog pretka, askurdjela mozda? A od tebe ce naslediti tvoji unuci. Da, to je problem. pa u to ime, jesi li ti nekad vozio automobil mladji od 5 godina starosti tj. da li si seo u tvoj omiljeni VW Golf II 1.6d dok je jos bio kako tako u predskolsko doba? Mislim na predskolsko doba Golfa II a ne tvoje, u tvoje predskolsko doba jos nisu izumeli SUS motor.

Zasto neko vozi lizirana kola? Zato sto stalno vozi novi automobil, zato sto ima firmu i skida porez na lizirana kola a koja moze i da otkupi upola cene ako hoce da ih vozi i posle isteka lizing perioda. A zasto bi vozio model star 5 ili 6 godina kada mozes da vozis novi model koji jos mirise na fabriku? Da mi se sutra nesto desi bas bi me na onom svetu boleo rasplodni organ za automobil koji mi ostao na ovom vasem svetu a moji potomci na ovom svetu imaju vec svoje zivote, svoje poslove i, gle, svoje automobile, ne treba im moj u nasledje. Ali zato ce naslediti vise keshovine jer sam bolje finansijski razmisljao od tebe.
Golfa nikad nisam voleo, a ti po običaju izmišljaš. Nisam ništa ni nasledio.
Firme i ovde uzimaju vozila na lizing, češće kamione i autobuse, ali ima i dosta automobila. Međutim to nema veze sa tim ko šta privatno ima ili nema. Činjenica je da se ti hvališeš kako imaš Teslu, a to zapravo nije istina. Nemaš ništa. Ima jedino diler ili banka koji su ti to dali.

Ferari ili bilo koji drugi sportski auto po meni ne bi trebao da bude dizel. Dizel je mašina za duge staze. On je svakako trajniji i pouzdaniji od benzinca, a rezultat ispitivanja u Americi je takav upravo zato što su tamo dizeli retkost.
Zato bi u sličnom ispitivanju u Evropi nemačka vozila svakako bolje prošla.

Golfa nikad nisam voleo, a ti po običaju izmišljaš. Nisam ništa ni nasledio.
Firme i ovde uzimaju vozila na lizing, češće kamione i autobuse, ali ima i dosta automobila. Međutim to nema veze sa tim ko šta privatno ima ili nema. Činjenica je da se ti hvališeš kako imaš Teslu, a to zapravo nije istina. Nemaš ništa. Ima jedino diler ili banka koji su ti to dali.
Cinjenica je da sam ja izracunao sta je meni povoljnije i cinjenica je da ovde ljudi zaradjuju najmanje 3-4 puta vise nego tu a da su automobili jeftiniji nego kod vas ili uopste u Evropi. Pa ako recimo ti mozes sebi da priustis da kupis za kesh novog Lexusa od 50k eura mogu i ja. No, ako ti u Lexusu vidis kapital u koji ulazes pa ces vremenom da gubis na njegovoj vrednosti (danas pljunes 50k eura a za 5 godina on ce da vredi 20k) ne mora da sledi da i ja tako razmisljam. Meni za tih 5 godina ta lova koju dajem za lizovanje kola bi ionako otisla na porez na dobit preduzeca, ovako vozim nova kola, u tom trenutku aktuelna a novac koji bih upotrebio za privatnu kupovinu kola ulazem u nesto drugo (biraj bilo sta od ovoga: putujem, rekonstrusiem kucu u Lezimiru, dajem taj novac roditeljima i tasti za bolji zivot u Srbiji, placam master detetu u Evropi, kupujem nakit supruzi, kupujem stan u Zemunu na Vodi ). Na kraju, posle 5 godina ti vozis kola koja ces da vozis i ostatak zivota, koja vrede u tom trenutku 20K eura a za njih si dao 50 hiljada a ja sam za tih 5 godina dao 35 hiljada koje sam drzavi prikazao kao trosak poslovanja moje firme te su me oni oslobodili placanja poreza na toliku sumu. Diler ponudi mojoj firmi da otkupi tog Lexusa za 20k ali zasto bi ja kao vlasnik firme vozio "krsh" star 5 godina kada mogu da vozim nova kola koja su trenutno akuelna i koja idu na struju...

Razlika u razmisljanju? Jeste.

Edit.
Uzgred ko daje 50k eura u keshu? Pa i 25k, samo narkodileri koji tako peru novac ili drzavni cinovnici koji peru mito od javnih nabavki. Gotovina je gotovina i nju ne treba trositi na ovakva potrosna dobra, mislim za sve nas ostale koji ne spadaju u kategoriju narkodilera i drzavnih sluzbenika.

Ferari ili bilo koji drugi sportski auto po meni ne bi trebao da bude dizel. Dizel je mašina za duge staze. On je svakako trajniji i pouzdaniji od benzinca, a rezultat ispitivanja u Americi je takav upravo zato što su tamo dizeli retkost.
Zato bi u sličnom ispitivanju u Evropi nemačka vozila svakako bolje prošla.
Pa bilo je a ima i danas dizelasa i u USA, najvise nemackih. Nikada nisam video japanskog dizelasa ovde, a ni americkog, sem nekih truckova (ono sto se u Srbiji zove kamionet) koji imaju dizelase od 4-5 hiljada kubika.

Link na ADAC <--- Gledam ispitivanje za 2023 pouzdanosti vozila, ispitivanje je vrsio ADAC, pa zanimljivo nema Lexusa/Acura, Hondi i Toyota (sem neke Aigo, to ovde ni ne postoji) ali najpouzdaniji automobili su opet oni i sa americkog ispitivanja, Mini i BMW. Recimo ista klasa MB GLA ima duplo vise kvarova nego Mini Countryman i samo jedan model VW-a spada u top (svi ostali su ispali sa liste), na tvoje verovatno zgrazanje totalno elektricni ID.3, hahaha.
Pa sta kazes na to chika dlugomire? Priznajes da si vezara?

Cinjenica je da sam ja izracunao sta je meni povoljnije i cinjenica je da ovde ljudi zaradjuju najmanje 3-4 puta vise nego tu a da su automobili jeftiniji nego kod vas ili uopste u Evropi. Pa ako recimo ti mozes sebi da priustis da kupis za kesh novog Lexusa od 50k eura mogu i ja. No, ako ti u Lexusu vidis kapital u koji ulazes pa ces vremenom da gubis na njegovoj vrednosti (danas pljunes 50k eura a za 5 godina on ce da vredi 20k) ne mora da sledi da i ja tako razmisljam. Meni za tih 5 godina ta lova koju dajem za lizovanje kola bi ionako otisla na porez na dobit preduzeca, ovako vozim nova kola, u tom trenutku aktuelna a novac koji bih upotrebio za privatnu kupovinu kola ulazem u nesto drugo (biraj bilo sta od ovoga: putujem, rekonstrusiem kucu u Lezimiru, dajem taj novac roditeljima i tasti za bolji zivot u Srbiji, placam master detetu u Evropi, kupujem nakit supruzi, kupujem stan u Zemunu na Vodi ). Na kraju, posle 5 godina ti vozis kola koja ces da vozis i ostatak zivota, koja vrede u tom trenutku 20K eura a za njih si dao 50 hiljada a ja sam za tih 5 godina dao 35 hiljada koje sam drzavi prikazao kao trosak poslovanja moje firme te su me oni oslobodili placanja poreza na toliku sumu. Diler ponudi mojoj firmi da otkupi tog Lexusa za 20k ali zasto bi ja kao vlasnik firme vozio "krsh" star 5 godina kada mogu da vozim nova kola koja su trenutno akuelna i koja idu na struju...

Razlika u razmisljanju? Jeste.

Edit.
Uzgred ko daje 50k eura u keshu? Pa i 25k, samo narkodileri koji tako peru novac ili drzavni cinovnici koji peru mito od javnih nabavki. Gotovina je gotovina i nju ne treba trositi na ovakva potrosna dobra, mislim za sve nas ostale koji ne spadaju u kategoriju narkodilera i drzavnih sluzbenika.
Dobro, dobro, svi znamo da se u Kanadi zarađuje mnogo više nego u Srbiji. Ne moraš da se stalno hvališeš time i podsećaš na onog klasičnog gastosa kao iz priče. Sve to mi znamo, samo što ništa od toga nije tema. Jedino što ti iz nekog razloga imaš nasušnu potrebu da već u uvodnom postu nekoga prozivaš i pokazuješ da si kao ne znam šta.

Back